Passat B5, AFN - Започва да набира след 2500 оборота?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Passat B5, AFN - Започва да набира след 2500 оборота?

Мнениеот SoManyRetards » Чет 10 окт 2013 0:45

Здравейте колеги,

От скоро(може би месец), имам проблем с автомобила си.
Колата е Passat B5 с AFN мотор.

Проблема е там, че я няма тягата в ниските обороти при настъпване педала на газта, не винаги се получава това, но в 90% започва да набира след 2500 оборота.
Турбината не ми изключва, набира си докрай, нямам проблем и с предавките, на всяка е еднакво.
Наблюдавам и друго, след като превключа, примерно от 3-та на 4-та, сякаш леко заглъхва и пак почва да набира, но някак си не много усезаемо. :redface

Турбото е чистено, поне така ми каза човека, който направи това упражнение, но лично мен много ме съмнява, че я е изчистил толкова бързо, аз знам, че си е играчка, а на него му отне не повече от 2ч., а за труд ми взе 20лв., не знам какво е чистил, но ефект след това действие нямаше. :screwy

Проверени са всички вакумни маркучи, всичко изглежда здраво.
Миналата седмица я обслужвах, сменях ремъци, ролки и т.н. - след това, в началото сякаш проблема го нямаше и след има няма 100км. пак започна да го прави, пак казвам - не е винаги, понякога си набира нормално, но в повечето случаи ми я прави тая магария. :thumb_down
Също така забелязвам, че ми пуши в ниските обороти и също така като я настъпя, но това не ме притеснява толкова, все пак е дизел, нали така. :mhihi
Колата няма чип, катализатора си седи, разхода на гориво си ми е абсолютно нормален.

Общо взето е това, надявам се по-компетентните от мен колеги да ме насочат, къде евентуално да търся решение на проблема си.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: Passat B5, AFN - Започва да набира след 2500 оборота?

Мнениеот passatfen » Чет 10 окт 2013 1:37

Аз мисля, че проблема ти е в променливата геометрия на турбото...може би някой път геометрията заяжда и остава във отворено положение което трябва да се случи след определено налягане...и от там може би нямаш допълнително въздух в ниските...Това е моето обяснение за проблема нека и другите колеги да се изкажат :th_up

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Passat B5, AFN - Започва да набира след 2500 оборота?

Мнениеот samo_pechka » Чет 10 окт 2013 6:53

Може и ЕГР клапана да е заял леко и да стои отворен , оттам дебитомера не отчита правилно потока въздух преминаващ през него , може и леко тръгнал да е . Може и да имаш някъде пробив в турбопътища/кулер , съдя от написаното
jos написа:Наблюдавам и друго, след като превключа, примерно от 3-та на 4-та, сякаш леко заглъхва и пак почва да набира, но някак си не много усезаемо. :redface

............
Също така забелязвам, че ми пуши в ниските обороти и също така като я настъпя, но това не ме притеснява толкова, все пак е дизел, нали така. :mhihi
...

Върни се в “Дизелови агрегати”