Става ли бенз.помпа от голф 3 1.4 i на пасат 1.8 моно инж

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milkicha
Автомобил:
Двигател:

Става ли бенз.помпа от голф 3 1.4 i на пасат 1.8 моно инж

Мнениеот milkicha » Съб 16 дек 2006 0:10

Става ли бенз.помпа от голф 3 - 1.4 i на пасат 1.8 моно инжекция.
Знаете ли какво налягане трябва да прави помпата на 1.8 моно инж. Благодаря

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Съб 16 дек 2006 1:08

Не естесвено.Първо за почти всеки мотор помпата е различна,второ наляганета на пълната инжекция е по голамо от тази на моното
кажи какъв точно е мотора и ще ти кажа коя е помпата и цената съответно.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 16 дек 2006 7:13

Eстествено че не става. Говореха че на пасат 1,8 ми, става помпа от голф... 1,8ми :-)

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 16 дек 2006 15:00

е пък аз ще ви кажа 4е СТАВА :idea: помпа за моноинжекция храни и 1.4 и 1.6и 1.8 само моноинжекцион ,без проблеми.проверено и доказано от практика.даже ако не се лъжа и номерата са същите.на г3 1.4 е моноинжекцион :lol:

Потребителски аватар
milkicha
Автомобил:
Двигател:

Решен проблем с голфова помпа за пасат

Мнениеот milkicha » Съб 16 дек 2006 23:35

Благодаря ви за съдействието. Проблема ми беше решен след няколко стотин експеримента.
Предисторията на тази тема беше следната: Стремежа ми за икономия ме доведе до това че помпата ми блокира поради не използването и.Минал съм съм за 6 години 100 000 км. с 50 литра бензин. Тоест постоянно съм карал на газ а копчето за газ бензин ми е обикновенно.
Преди 4 години ми блокира помпата и едва сега риших да си купя втора употреба пак заради икономия. В една автоморга ми казаха че имат от голф 3 1.4 i която уж ставала. Купих я за 100 лв без гаранция само с проба на место и то с някаква мръсна нафта. Пробата беше успешна и я платих. Като конструкция е по различна от пасаторската.
Монтирах я от раз. Опитах да запаля и чудото се случи :lol: :lol: :lol: запали. Неможах да повярвам че след толкова много време вече можех да карам на бензин. Трябва да кажа че бензина който ми беше останал около 2 литра беше станал като разредител защото ми беше разял всички гумени уплатнения в резервоара. След 10 минутна работа на двигателя колата загасна и вече не можех да запаля на бензин. Почнаха се 10 часови мъки в търсене на причината за това даже потърсих и ваща помощ но проблема бил в релето което прекъсва дюзата и помпата когато е на газ. Просто елиминирах релето
и запали и тръгна като пушка.
За това изкам да ви кажа че помпа от голф 3 1.4 i работи много добре на пасат 1.8 моно инжекция мотор RP поне за сега а ако има промяна ще пиша отново. Сега мисля да сложа 20 литра бензин и да я ползвам по често. А иначе зимата при -18 градуса след като полея изпарителя с топла вода сутрин 2 литра паля без никъкъв проблем. :wink: :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 17 дек 2006 8:58

ми колега, недей да се гавриш с колата си. ако удариш една аритметика колко пари си спестил от НЕкаране на бензин (по 1 км. /ден) + смяна на уплътнения + закупуването на "нова" помпа + разходите, докато я откриеш тая помпа + всички други неща, които не си споделил, да не излезе, че си на загуба...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 18 дек 2006 10:06

scuba написа:Eстествено че не става...

Я, ставалооо... ;)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 18 дек 2006 11:53

vasstop написа:

Я, ставалооо... ;)

Ми НЕ става. Пробвано е вече. За моя пасат пробвах помпа от 1,6 пасатова и не можеше да качи налягане. Вие как ги натъмянвате, не знам

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 18 дек 2006 19:25

scuba написа:
vasstop написа:

Я, ставалооо... ;)

Ми НЕ става. Пробвано е вече. За моя пасат пробвах помпа от 1,6 пасатова и не можеше да качи налягане. Вие как ги натъмянвате, не знам
използва се само помпата и се слага в твоя корпус,а при теб тая помпа от 1.6 е била сдала багажа също :lol: аз съм слагал и на АBS мотор от по малка кубатура и колите все още си вървят :lol:

Потребителски аватар
milkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkicha » Вто 19 дек 2006 21:22

scuba написа:
vasstop написа:

Я, ставалооо... ;)

scuba при мен се получи. Все още се чудя, защо при първоначалното запалване ми работеше около 10 минути и после нямаше палене.
Най вероятно е било от горивният филтър, защото в момента карам без него и си работи като нова. Пробвах я на дълго и дигнах 195 км.
Преди да го купя пасата, вървеше с около 210км.
Сега съм променил конструкцията на автомобила и съм го повдигнал отзад 10 сантиметра, а отпред 3 см. Става като всъдеход.
Ще го снимам някой ден като го поизмия и ще ви го покажа. :?

Потребителски аватар
milkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkicha » Вто 19 дек 2006 21:28

joro_kem написа:ми колега, недей да се гавриш с колата си. ако удариш една аритметика колко пари си спестил от НЕкаране на бензин (по 1 км. /ден) + смяна на уплътнения + закупуването на "нова" помпа + разходите, докато я откриеш тая помпа + всички други неща, които не си споделил, да не излезе, че си на загуба...

Жоре, мисля че не съм на загуба,защото сметките показват друго.
Относно нервите които съм похабил, мисля че неса много, защото ми харесва да си правя експерименти.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 19 дек 2006 21:30

Бе AGS си фрасна на 2Е-то помпа от 1,8 моно и си работи
, ако не ме лъжат спомените

Върни се в “Passat”