Проблем с бойлер
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Проблем с бойлер
Тези копчета 1-2-3... "старите и глупави" майстори казваха на времето че трябва да се въртят само в една посока- иманно тази 1-2-3 ... и да не връщаш назад примерно така 4-3-2 ... И са прави, защото понякога контактните пластини вътре стават на "талаш" и се получават "електроженни" ефекти. Ако не иска да се върти, недей със сила, пробвай на обратно, пък и не е лошо да подготвиш нов за смяна.
- Terranova
- Автомобил: VW Golf VI
- Двигател: CHGA 2009
Да съживя малко стара темичка!!! Имах проблем с бойлера, а именно топлата вода свършваше за около 10-15 мин. къпане, а термометъра на бойлера показваше, че е пълен с топла вода. Отворихме го и направо се хванах за галвата ... първото което е извадихме една кофа котлен камък и второто което беше, че измежду котления камък имаше парченца пластмасова тръба която се рушеше още при докосването и. Като надникнах вътре в бойлера установих, че тръбичката която е за топлата вода е стигнала наполовина .. разрушила се е! Избихме я и я сменихме с тия тръби които са за парното белите с алуминиевата обшивка (трябва да е на 10-15см. от върха на бойлера) .. видях, че им дават да издържат до 95градуса. При смяната се натъкнахме на 1 малък проблем .. вътрешния диаметър на изходната тръба (тази която е заварена за самия бойлер) е 15.5мм, а тръбата за парното е 16мм. Поиграх си малко със шкурка и тръбичката заспа на място. Междувременно сменихме нагревателя гумения оплътнител на фланеца и анодната защита за да не стане някой сакатлък :) Резултата: пълен бойлер с топла вода, нормално къпане и правилно показване на термометъра! Надявам се да съм ви бил полезен! Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, открил си...... топлата вода
Тръбичката я продават като резервна част -според бойлера.Толкова дълга, че е 1-2 см от "тавана" - така въздушния мехур е минимален и топлата вода е повече. Ако си по-сръчен може да се смени и без отваряне на бойлера.

- Terranova
- Автомобил: VW Golf VI
- Двигател: CHGA 2009
хаха ами не знам, не съм проверявал за резервни части, просто това ми беше под ръка .. абе важното е, че стана :)))
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Хубаво е,че го е отворил,поне и боклука вътре да изхвърли.
И моя Елдом го чакам да се окоти,че душа се запушва от разни парченца от тръбата и кой знае още какво...Иначе е от 2006-та,ама на последък все по-странни звуци издава и ръждата го е почнала по ръбовете.Дано да избута поне до лятото.
И моя Елдом го чакам да се окоти,че душа се запушва от разни парченца от тръбата и кой знае още какво...Иначе е от 2006-та,ама на последък все по-странни звуци издава и ръждата го е почнала по ръбовете.Дано да избута поне до лятото.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
А ако се прецакат, фланеца е елипсовиден (не на всички де) и от налягането просто го плюе и водата е навън и няма бум.
Здравейте.Имам проблем с бойлера.Преди два дни сменихме тази пластмасова тръба ,която трябва да стига до горе,тъй като водата свършваше много бързо.Тогава стрелката на индикатора си стоеше в едно положение и отчиташе,че има вода,а всъщност нямаше.Решихме този проблем,сменихме и нагревателя,изчистихме и варовика.Тази сутрин след цяла нощ нагряване на водата влезнах да се изкъпя и пак същото-за 10 мин водата свърши,разхлади се за кратко и след това рязко стана студена.Погледнах индикатора сега не отчиташе,че има вода ,а стрелката беше до долу -т.е. няма топла вода.Сега какъв може да е проблема,имате ли идеи?Благодаря предварително :)
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Най бързо и лесно е да вземеш фазомера и да проследиш фазата от захр. кабел до нагревателя.Ако стига да нагревателя,значи е изгорял,ако няма след термостата значи е той,може и защитата от прегряване,ако има да е сработила.
Много благодаря за предложението.За съжаление не съм много на "ти" с електричеството,а съпругът ми ще се върне от курс след 10-15 дни.Явно трябва да потърся помощ от приятел 

Последна промяна от mell78 на Сря 05 фев 2014 18:06, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Почти на 100 % съм сигурен че се е включила сухата защита на бойлера, т.е ако можеш да свалиш капака отдолу и поглеждаш ето това дето е посочено със стрелката. Натискаш го да влезе навътре и трябва да сработи

К.Одаджийски написа:Почти на 100 % съм сигурен че се е включила сухата защита на бойлера, т.е ако можеш да свалиш капака отдолу и поглеждаш ето това дето е посочено със стрелката. Натискаш го да влезе навътре и трябва да сработи
Ако се е включила тази защита,не е ли възможно да няма изобщо топла вода?Топла вода има,но само колкото да се изкъпеш за 10 мин?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Вътре на другото ключле(сивото на снимката) му се огъват от прегряване пластините и спират да дават контакт,при мен беше така,смених го с ново,а докато взема-1-2 дена беше с едно винтче дадено на късо да грееа постонно,но требе да си изключваш сам бойлера щот иначе нема кво да го изключи и че кае БАУ
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Тази защита е сложена под капака за да нямат достъп до нея хора, които не са 100% сигурни кое за какво е. Колежката е по-добре да не сваля капака.
mell78 написа:Много благодаря за предложението.За съжаление не съм много на "ти" с електричеството,а съпругът ми ще се върне от курс след 10-15 дни от курс.Явно трябва да потърся помощ от приятел
наскоро в 1 тема четох че колегата nii е голям специалист в електриката и би могъл да ти помогне докато не се е върнал съпругът
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”