Проблем със осветлението на багажника на golf MK4 1.6sr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Проблем със осветлението на багажника на golf MK4 1.6sr

Мнениеот djuni_ibiza » Чет 10 окт 2013 16:28

Здравейте Колеги, снощи забелязах че лампичката на осветлението на багажника не ми свети - днес когато проверих със мултицет а волтажа беше много странен танцуваше между 0.22 V - 0.40 V погледнах за изгорял бушон но не открих нищо!
Какво според вас може да се е случило ?

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Re: Проблем със осветлението на багажника на golf MK4 1.6sr

Мнениеот radko86 » Чет 10 окт 2013 19:23

Може би прекъснат кабел в гумените маншони на багажника :gruebel

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Чет 10 окт 2013 22:55

radko86 написа:Може би прекъснат кабел в гумените маншони на багажника :gruebel

Може Може ама за кои точно маншони говорим ? ако беше прекъснал кабел нямаше да има грам напрежение , поне така мисля
ако примерно е прекъснал един от поляритед ите би трябвало да не показва никакво напрежение па знаели се можеби се магнетизира и за това има малко напрежение , Колеги който са по на ясно със инсталацията на МК4 нека кажат на къде отива кабела някое реле или бушон ?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 11 окт 2013 8:48

нищо не мериш.Електронния ти мултицет хваща смущения или е калпав. Пробвай с пробна лампа.
Това осветление не е ли вътре по корите - къде го пращата да търси в маншона на капака?

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пет 11 окт 2013 9:54

Или лампата е изгоряла или се е прецакало микроключето в бравата. При мен е второто и затова не свети и не отчита алармата като се отвори багажника ...

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Пет 11 окт 2013 14:14

al3xbg написа:Или лампата е изгоряла или се е прецакало микроключето в бравата. При мен е второто и затова не свети и не отчита алармата като се отвори багажника ...

Колега да не съм толкова изостанал за да не разбера лампата здрава или не все пак съм учил електроника аааа :D
разбира се че меря смущения Мултицета не ми е калпав това да е ясно както написах и горе няма и 1.00 V говорим за някакви 0.25 - 0.40 V който са само смущения магнитизиране на кабела и тюка нататък , проверих всички бушони всичко си е наред колата има централно закачена към китайска аларма Милениум и по принцип когато отключа колата централно от дистанционно то освен багажника всичко друго се отключва и заключва, тоест къде се намира това микро ключе относно багажника ??? а и за тези маншони кат се сетя още ми става смешно :D :D лампата е върте в кората идва от снопа на стоп буксата.

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пет 11 окт 2013 19:14

djuni_ibiza написа:
al3xbg написа:Или лампата е изгоряла или се е прецакало микроключето в бравата. При мен е второто и затова не свети и не отчита алармата като се отвори багажника ...

Колега да не съм толкова изостанал за да не разбера лампата здрава или не все пак съм учил електроника аааа :D
разбира се че меря смущения Мултицета не ми е калпав това да е ясно както написах и горе няма и 1.00 V говорим за някакви 0.25 - 0.40 V който са само смущения магнитизиране на кабела и тюка нататък , проверих всички бушони всичко си е наред колата има централно закачена към китайска аларма Милениум и по принцип когато отключа колата централно от дистанционно то освен багажника всичко друго се отключва и заключва, тоест къде се намира това микро ключе относно багажника ??? а и за тези маншони кат се сетя още ми става смешно :D :D лампата е върте в кората идва от снопа на стоп буксата.

Тези думи са за колегата над мен @kris11 ;)
Иначе, ето къде е микроключето :Изображение

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 12 окт 2013 16:09

al3xbg написа:
djuni_ibiza написа:

Тези думи са за колегата над мен @kris11 ;)
Иначе, ето къде е микроключето :Изображение

Сега ми е ясно колега много ти благодаря за снимките, искам да знам какво се прави по този случаи всмисъл рециклира ли се ключето или се подменя ?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 12 окт 2013 18:05

djuni_ibiza написа:Сега ми е ясно колега много ти благодаря за снимките, искам да знам какво се прави по този случаи всмисъл рециклира ли се ключето или се подменя ?

Опaaa :"все пак съм учил електроника аааа :D"
Училите потъмненото какво правят ?? Не ми се сърди -сам се изхвърли.Когато искаш помощ не се нервирай.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Нед 13 окт 2013 5:37

а и за тези маншони кат се сетя още ми става смешно :D :D лампата е върте в кората идва от снопа на стоп буксата.

А като смениш микроключето и лампата пак несвети-ще ти се стъжни.Как и откъде минава сигнала м/у микроключето(което е на капака на багажника)и лампата в багажника(която е на купето)?Можеби по въздуха ха ха ха ха. :beer
А ако според теб няма връзка(кабел)м/у микроключето и крушката,тя(крушката)как разбира кога да светне?Можеби като си отвориш багажника тя те вижда и си вика"Я тоя пак се показа,я да светнем,че да му видим мутрата."Да ама в един момент и е писнало да те гледа и си е пуснала пердето.
Помисли малко преди да :scare3 по колегите.
:beer

bbdraganov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bbdraganov » Нед 13 окт 2013 7:21

Ако се виждат изводите на ключето,дай ги накъсо и виж дали ще светне.Не съм отварял ключалка и не знам как е достъпа до това ключе.А иначе се действа като в разказа за бялата лястовица-все по теля,все по теля....докато откриеш прекъсването.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Нед 13 окт 2013 11:19

То
по теля,все по теля....
и баба знае,ала в един момент ще стигне до комфортмодула и :climb2 щото там телеве бол.Ако все пак успее да уцели верния-обратно към вратата на багажника.Оффф....ама там няма как да иде,щото неговия голф няма маншон за кабели м/у купето и вратата на багажника. :screwy можеби връзката е сателитна,а баба нее космонавт и абер си нема от космически технологии....Ха :beer

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Вто 15 окт 2013 0:14

Колеги стига сте се ебавали, разбира се че не е редно да покажа малко агресия но я си помислете според вас когато вкъщи на хола като не ви свети крушката кое проверявате първо? ???? Крушката нали! Я кажете сега колко тъп трябвва да си за да ке провериш лампичката дали е изгоряла или не, а и сега ми кажете кое ви звучи по логично да писна тема относно не светеща лампа багажник или отговора може и лампата да е изгоряла - а и сега как да не се ядосвам ми ядосвам се да йе съм ТЪП че все едно не съм проверил лампата помислете малко и тогава се ебавайте и днес проблема бе решен микро ключето се оказа развалено сега всичко си е ок багажникът пак ле поздравлява ооо ти ли си пак ве тикво както каза и колегата по на горе
Поздрави на всички когато нямат ток в къщи нека проверят за крушката че даже да мерят със мултицет да видят че няма ток но пак да се съмняват от крушката.

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 15 окт 2013 8:05

Без да се ядосваш, сам си описал проблема, а малко по-нагоре колегата ти е казал решението. Има два маншона на багажника (от ляво и дясно) като отвориш капака. Щом освен лампичката, не функционира и централното, 100% има скъсани кабели в снопа. Свали ги тия маншони и виж какво се случва там. Твърде често срещан проблем при нашите коли.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”