Пръскалки на чистачки спират да пръскат Пасат б5
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
Пръскалки на чистачки спират да пръскат Пасат б5
Здравейте. От скоро имам проблем с пръскалките на чистачките. При първоначално натискане си пръскат нормално течност , а при повторно натискане , пръскане няма , или ако има е много слабо , едвам едвам , все едно свършва течността за чистачки. Има налята течност в казанчето. От какво може да е проблема ?
Re: Пръскалки на чистачки спират да пръскат Пасат б5
Задръстени маркучи/дюзи?
Свалял ли си ги да ги чистиш?
При мен (В3), свалих пръскалките и ги почистих. Монтирах ги. На второто пръскане пак се задръстиха.
Свалих казанчето, смених маркучите и е красота и изящество вече.
Свалял ли си ги да ги чистиш?
При мен (В3), свалих пръскалките и ги почистих. Монтирах ги. На второто пръскане пак се задръстиха.
Свалих казанчето, смених маркучите и е красота и изящество вече.
-
Предполагам , че дюзите не са задръстени , защото при първото на натискане си пръска добре вода , а при второ , трето и т.н не пръска . Възможно ли е да са задръстени при тази ситуация
Ами... Може да има по-едро парченце, което като вдигне налягането първия път да запушва и после да не пуска вода.
След време, се размества и пада...
Не разбрах, само на едната или и на двете дюзи е така?
Лесно можеш да провериш - откачаш маркучите от дюзите и пръскаш - ако е наред - дюзите. Ако и така не пръска добре - по-назад в системата.
След време, се размества и пада...
Не разбрах, само на едната или и на двете дюзи е така?
Лесно можеш да провериш - откачаш маркучите от дюзите и пръскаш - ако е наред - дюзите. Ако и така не пръска добре - по-назад в системата.
-
И на двете положението е едно и също. И двете пръскат първия път , и двете спират след това. Благодаря за мнението :)
Ясно. Ами, да, в такъв случай е по-назад в системата - може пък да е някое боклуче, което бива засмукано от помпата?
Аз хубаво си говоря за сваляне на казанчета и маркучи, ама после се сетих, че при по-новите коли всичко е така наблъскано...
Тук има снимки и описание, как може да си свалиш казанчето.
Изчакай и някое мнение от друг колега - аз, както казах, съм с друг модел и може при вас да си има нещо специфично...
Аз хубаво си говоря за сваляне на казанчета и маркучи, ама после се сетих, че при по-новите коли всичко е така наблъскано...
Тук има снимки и описание, как може да си свалиш казанчето.
Изчакай и някое мнение от друг колега - аз, както казах, съм с друг модел и може при вас да си има нещо специфично...