За две години ползване на колата, открих няколко функции, които не знаех че съществуват, и не бяха описани в упътването. Ако някой знае други, ще ми е интересно да ги науча.
1. Включени предни чистачки. При включване на задна предавка, задната чистачка прави 1 оборот.
2. При включване на задна предавка се затваря циркулацията на въздуха в купето. (това ми отне бая време да разбера че става, и се чудех звука от къде идва)
3. Затворена циркулация на въздуха в купето. При насочване на струята въздух към предното стъкло, циркулацията на въздуха в купето се отваря.

Недокументирани функции
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Недокументирани функции
На Голф 2 при изгасен мотор и включени габарити или фарове,ако и парното не е на 0,при дърпане на лостчето за фаровете,тръгват чистачките заедно с парното 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен тези функции при полото не са чак толкова апокрифни, колкото ги изкарваш.
А за Г2-ката - не вярвам да е заводска тази "екстра".
А за Г2-ката - не вярвам да е заводска тази "екстра".

- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toshara написа:На Голф 2 при изгасен мотор и включени габарити или фарове,ако и парното не е на 0,при дърпане на лостчето за фаровете,тръгват чистачките заедно с парното
Това не е само на голф 2.По-скоро някаква обърквация с токовете се получава,но на много коли го има.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
bqlovento написа:toshara написа:На Голф 2 при изгасен мотор и включени габарити или фарове,ако и парното не е на 0,при дърпане на лостчето за фаровете,тръгват чистачките заедно с парното
Това не е само на голф 2.По-скоро някаква обърквация с токовете се получава,но на много коли го има.
и аз предполагам, че има проблем с токовете и казвам защо, въпреки че става дума за друга марка
Работещи чистачки без ключ в контакта, работещи ел.стъкла, подгряване на задния прозорец и голяма консумация на ток, оказа се че, CD-то на колата не е вързано както трябва и през него връща ток по-инсталацията и от там проблем и с акумулатора, 3 дни ако не го палиш и после неможе и да го запалиш
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Всичките "екстри"които е споменал колегата ги има и във Фабия-Комфорт 2002г!Така,че няма"обърквация с кабелите",както беше споменато по горе...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Central Electric 1 и 2 има бъг изразяващ се във това което е описал колегата при изваден контактен ключ като се дръпне лостчето за светкавицата и включено парно на някоя позиция различна от 0 то сработва както и чистачките. Получава се някаква паразитна верига при версиите със климатроник той НЕ сработва но чистачките пак си оживяват. Няма проблеми не търсете под вола теле и не си харчете парите по мастъри най-много да ви окепазят инсталацията.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Аз си го имам като екстра пък
Удобно е зимата ако ти се цапа стъклото и чакаш някой да гледаш какво има отпреде без да даваш контакт
И на брат ми на Ауди 80 Б3 го има между другото

И на брат ми на Ауди 80 Б3 го има между другото

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Кадди 2009г чистачките на втора степен работят нон-стоп при движение на колата. Спреш ли на място автоматично минават на интервали. Потегли ли колата пак тръгват нон-стоп. На трета степен я няма тая екстра
На бавния интервал на чистачките (първия) може да се коригира времето на пускане. Пробвано на пасат 5
Пускаш чистачките,след това ги спираш и пак ги пускаш след няколко сек.
пример: през 2сек или през 7 сек. или колкото ти е кеф.
обаче незнам колко е макса на интервала който може да се направи.
Пускаш чистачките,след това ги спираш и пак ги пускаш след няколко сек.
пример: през 2сек или през 7 сек. или колкото ти е кеф.
обаче незнам колко е макса на интервала който може да се направи.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Това го има и при Голф 3, Пасат Б4, Поло.... стига да си с реле 99 на мястото на реле 19
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Layer написа:...обаче незнам колко е макса на интервала който може да се направи...
май беше 45-50 секунди
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Нова изненада! Открих я преди малко:
На изключен контакт - при даване на ляв мигач светват левите предни и задни габарити, а при десен - десните предни и задни габарити, и се изключват при връщането на лоста в неутрална позиция.
?! Що за чудо?
Това проблем в инсталацията ли е, имам DRL модул, или си е функция на колата?
Ако е второто, предполагам се използва ако по някаква причина оставиш колата паркирана и трябва да светят само от едната страна?
На изключен контакт - при даване на ляв мигач светват левите предни и задни габарити, а при десен - десните предни и задни габарити, и се изключват при връщането на лоста в неутрална позиция.
?! Що за чудо?

Това проблем в инсталацията ли е, имам DRL модул, или си е функция на колата?
Ако е второто, предполагам се използва ако по някаква причина оставиш колата паркирана и трябва да светят само от едната страна?
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
StrEagle написа:Нова изненада! ...

Наричат се Паркинг-светлини и да - светват от тази страна, от която ти трябват (обикновено - тази страна, която ти към платното)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”