Проблем с компа-звукова карта може би.Оправено почти...
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Проблем с компа-звукова карта може би.Оправено почти...
Здравейте,вчера компа се скапа
Накратко активира се процес svchost.exe който е към 30к и използва 100% процесор.При спирането му от диспечера спира и звуковата карта просто казва че няма такава един вид.От известно време имах проблем при вкарани слушалки или колонки ми изписва включени изключени и те така постоянно,навярно буксата се ебава.Имах backup файл на компа върнах го и същото.Обаче долу лентата ми стана бяла точно както ако се включи максимална производителност,това какво общо има нз.Възможно ли е да има нещо късо в буксата или самата звукова карта нещо да е дала фира че да прави такива неща.Дъното е Gigabyte GA-M61SME-S2L v2 звука е Realtek ALC662 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - High Definition Audio Controller PCI.В почивните дни ще го ровя ама ми се ще да кажете компетентни мнения.Принципно подлежи ли на смяна звуковата карта само?

Последна промяна от fox_vt на Пет 13 дек 2013 19:32, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с компа-звукова карта може би
Зад този процес се "крият" много неща. Свали си някой по-фешън таскмениджър, с който да видиш коя точно от услугите на джама товари процесора. При мен при подобен случай беше Windows update.
- fox_vt
Да те в мениджъра са доста такива процеси но какво ще рече по фешън таск мениджър-то ясно какво ще рече ама откъде мога да го дръпна и как да разбера че е по фешън 
Разрових малко и инсталирах AnVir Task Manager много забавен мениджър
Та след реса той се появи (шибания процес) оказа се уаерлес конфигурациите,демек безжичната мишка друго на десктоп компа нямам.И съветника за нов хардуер постоянно изкача.Това ме навежда пак на мисълта че юсб портовете не са в ред,освен да прегледам буксите.

Разрових малко и инсталирах AnVir Task Manager много забавен мениджър

-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление не помня какво използвах аз, за да видя какво върви зад този процес ... или няколко процеса. Опитай по този начин - в команд промпта пусни това "tasklist /SVC" и ще видиш кои сървиси са зад него. През Контрол панел/Административ отвори Services и спирай една по една услугите, които виждаш в промпта зад svchost.exe - така ще стигнеш до тази, която товари процесора.
П.С. Виж това: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/abnormally-high-cpu-usage-from-svchostexe-solved/eb38d25d-6bb2-47cd-80f2-5389c62337be?msgId=c18300f8-1875-4822-92fe-b033b62af5c8
Препоръчват Process Explorer: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
П.С. Виж това: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/abnormally-high-cpu-usage-from-svchostexe-solved/eb38d25d-6bb2-47cd-80f2-5389c62337be?msgId=c18300f8-1875-4822-92fe-b033b62af5c8
Препоръчват Process Explorer: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
- fox_vt
Да приключа темата-компа се оправи след като рзкарах смотания аваст,това недоразумение така се беше омазало дали заради изтичащия триал или заради друго,няма махане.Повече нищо по различно от нод 32.Сега всичко пее няма съмнителни процеси няма нищо,и да нода махна три съмнителни файла та може и вирус да е било.Между другото все пак има нещо полезно-тоя новия таск мениджър е готин както и иконката в лентата.Мерси на колегата myrshavija че се опита да помогне темата е приключена 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Проблем с компа-звукова карта може би.Оправено.
fox_vt написа:...Повече нищо по различно от....
Аз бих казал: пускай всичко различно от най-големите вируси

- fox_vt
Re: Проблем с компа-звукова карта може би.Оправено.
Маалко съм избързал със заключението.Работата малко еволюира и установих някои неща.Когато тоя процес се включи той заема целия ресурс на процесора-ако го убия с таск мениджъра стават интересни неща,спират да работят бутоните напред и назад на безжичната мишка,всичко друго по нея работи.Спира да работи звуковата карта освен звуците на уиндоус-на аудио изходите няма нищо и изписва че няма свързано смесително устройство.Уиндоуса минава в режим максимална производителност -сините ленти стават сиви и всички шарении изчезват.Като цяло софтуера става нестабилен.И сега какво се оказа-проблема идва когато дойде актуализация на уиндоуса.Тя идва през нод 32 който съобщава за нея,от там се отваря интернет експлоръра,проверка за актуализации изтегляне и инсталиране.И там нещо се скапва-решението е да се остави компа така като си работи на макс процесор да изкочи иконката за актуализациите,след това след доста мислене да си ги изтегли и инсталира рестарт и все едно нищо не е било.Има ли вариант да изключа актуализациите или пък те да не минават през нод и експлоръра?Скоро преинсталирах и направих запис на системата ама не ми се занимава пак на чисто да почвам.
пп сега прегледах цялата тема и видях че колегата myrshavija още на второто мнение е уцелил проблема без да подозирам тогава.
пп сега прегледах цялата тема и видях че колегата myrshavija още на второто мнение е уцелил проблема без да подозирам тогава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с компа-звукова карта може би.Оправено почти...
Да, ако искаш, можеш да изключиш актуализациите на джама.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Па изключи ги, ще направиш възможно най-голямата грешка
Проблема ти е умрелия нод, не ВиндоВса
Тъпия нод(както и повечето AV шитни) засичат ъпдейтването за threat, в резултат на което започва да сканира всичко, което се сваля от майкрософт. Отделно сканира и при самото изпълнение на различните пачове и работата става да си е*е майката 

- fox_vt
Е да ама аз съм с него и с същия вин вече 6-7 че и повече години,и досега проблеми не е имало.Фатката е как да се направи да не минават актуализациите през нода а директно да си излизат долу в лентата както досега са правили.Демек не нода да ме информира а иконката в лентата.Трябва да поровя в настройките му да видя няма ли да изкочи нещо.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Направи си explicit exception в нода за майкрософт ъпдейти да ги игнорира.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”