Правите ли път на бързащите коли?
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?
Абе вие нормални ли сте ? Къде успяхте в България да намерите участък,който да заслужава 140-150+ ?
Аз знам само за два такива - новата отсечка от магистралата на излизане от София в посока към Плевен и Русе(а и не само) и втората половина от магистрала Тракия(първата половина е под всякакв критика).Не съм обиколил цяла България и съм убеден,че има и други места,но нека сме честни - да се броят на пръстите на едната ми ръка,а аз не съм с полидактилия.Моята игра на магистралата е прочистване на турбината на 4-та предавка в първия споменат от мен участък до червени стойности -> 5-та предавка и се прибирам в дясна лента с отпускане на педала до 120-130,понеже все още съм студент и не изкарвам пари.Разбира се ,че не карам като пенсионер,но доста често ми се случва коли,които са ме надминали с висока скорост да ги срещам след 20-30 минути на някое село по пътя.
По темата - да,даже много обичам да давам път и да правя компромиси било то на хора с мозък в главите си,било то на такива ,на които видимо им липсва.На мен лично много голямо удоволствие ми носи, когато дам път на някой, да ми махне или присветне в знак на благодарност, или да бибитне, или да ми пусне аварийни.Не виждам нищо полезно в това да му попреча е така за спорта(кой спорт обаче,нямам идея).
Та така...
Аз знам само за два такива - новата отсечка от магистралата на излизане от София в посока към Плевен и Русе(а и не само) и втората половина от магистрала Тракия(първата половина е под всякакв критика).Не съм обиколил цяла България и съм убеден,че има и други места,но нека сме честни - да се броят на пръстите на едната ми ръка,а аз не съм с полидактилия.Моята игра на магистралата е прочистване на турбината на 4-та предавка в първия споменат от мен участък до червени стойности -> 5-та предавка и се прибирам в дясна лента с отпускане на педала до 120-130,понеже все още съм студент и не изкарвам пари.Разбира се ,че не карам като пенсионер,но доста често ми се случва коли,които са ме надминали с висока скорост да ги срещам след 20-30 минути на някое село по пътя.
По темата - да,даже много обичам да давам път и да правя компромиси било то на хора с мозък в главите си,било то на такива ,на които видимо им липсва.На мен лично много голямо удоволствие ми носи, когато дам път на някой, да ми махне или присветне в знак на благодарност, или да бибитне, или да ми пусне аварийни.Не виждам нищо полезно в това да му попреча е така за спорта(кой спорт обаче,нямам идея).
Та така...
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
То си зависи от колата, по-големите и тежки коли са и по устойчиви по неравности и в бързите широки завои, пък и обикновено са с по-комфортно окачване. Аз това го усетих като минах от Кадета на Пасата. С по-голям автомобил участъците позволяващи висока скорост са всъщност повече от посочените от теб. За пример и в старата част на Тракия има места, където ако се разсея, Пасата спокойно може да достигне 160 без дори да забележа, примерно след тунела, посока Пловдив (това примерно, ако седящата до мен, упорито се опитва да ми обяснява и да ме убеди, че колата ми е черна, при положение, че всъщност е тъмно синя, а аз видиш ли съм кьорав, пък и не си знам цвета на колата
).

- cherymanus
- Автомобил: VW Golf 4 R32
- Двигател: R32 BFH 2004
Да,винаги правя път на движещите се по-бързо от мен,защо обаче много други не го правят?!!!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Германия ?

По темата: в 95 процента от случаите правя път на всеки, който е дал зор.
P.S.
jordanpar написа:...Само ще звънна на цолполиция и като акуратен гражданин ще докладвам за опасно бавно маневриране на автомобил еди-кой си и те ще ви настигнат след малко с някоя от цивилните точилки с които разполагат...
Баси, ако държиш да звъниш на цолполиция кажи им, че превозват контрабанда, емигранти или нещо от сорта, иначе има да чакаш

Не бе мен,ще им кажа че за 486717 път по обичайния си маршрут наблюдавам кола с БГ номер как се шофира неадекватно и създава впечатление за странности у шофьора и/или багажа.И будната ми интегрирана вече европейска съвест ме кара да се обадя.Ти не се тревожи за обаждането.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И като ме спрат какво ще ми направят?
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
В градски условия, на път с 4 летни, почти винаги карам в лява лента заради неравностите на пътя, също така карам бавно (спазвам ограничения), и в следствие на това ежедневно ми се лепят за задницата, светкат, мигат, свиркат, псуват, но не им обръщам внимание и НЕ се отмествам, тъй като съм в пълното си право да карам в лява лента, а и дясната е свободна за изключително бързащите в градски условия 

- genevaboy2
- Автомобил: Volkswagen CC
- Двигател: CUVC 2016
- Контакти:
Предварително се извинявам за
,
Не можах да се сдържа и да не попитам, Тая ЦОЛ - Полиция колко цола е колега ?
Нищо , освен проверка на докумнети ... а за да те обвинат в нещо , трябва да го докажат, иначе всеки може
по цял ден да им се обажда и да клепа другите как видял тоя или ония.
Спазвайте скорост и дистанция, за да не пълните джобовете на други с вашите пари 

Не можах да се сдържа и да не попитам, Тая ЦОЛ - Полиция колко цола е колега ?

И като ме спрат какво ще ми направят?
Нищо , освен проверка на докумнети ... а за да те обвинат в нещо , трябва да го докажат, иначе всеки може
по цял ден да им се обажда и да клепа другите как видял тоя или ония.

Последна промяна от genevaboy2 на Съб 12 окт 2013 17:55, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Знам
Никой не говори за засичане и нарочно пречене и заяждане с някой. Доколкото разбрах колегата иска да се обади защото аз карам с ограничението пред него и не му правя път

Никой не говори за засичане и нарочно пречене и заяждане с някой. Доколкото разбрах колегата иска да се обади защото аз карам с ограничението пред него и не му правя път

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jordanpar написа:Не бе мен,ще им кажа че за 486717 път по обичайния си маршрут наблюдавам кола с БГ номер как се шофира неадекватно и създава впечатление за странности у шофьора и/или багажа.И будната ми интегрирана вече европейска съвест ме кара да се обадя.Ти не се тревожи за обаждането.
хубаво си се интегрирал, по нашенски, ама StVO май си го прочел само до там, че имаш право извън населено място да премигваш с дългите при изпреварване. Ако искаш да се срещнем на някоя магистрала, ти ще си изрецетираш речта на икономическата полиция, щом на тях държиш, а аз ще звънна на катаджиите, че някакъв бързак се опитва да ме избута от платното и да видим на кого ще свирят дузпа

- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
Давам път на всички, когато има възможност. Било в градски или извънградски условия. Случвало ми се е да бързам, случвало се е и да карам неразумно бързо, но ( според мен ) това минава с годините. Като цяло не съм привърженик на високите скорости и на Първо място за мен е сигурността - на пътниците и моята.
Относно магистралата - до Стара Загора карам по ограничения. Със 130-140 км/ч смея да твърдя, че няма купища желаещи да ме изпреварват ... просто хората си карат 110-120 (може и да се заблуждавам). А относно изпреварването на колона - евала на колегата, сложил снимката от германските пътища. Точно там видях най-цивилизования начин за такова изпреварване. Пущаш левия мигач щом видиш бързак идващ зад теб в лява лента, за да му покажеш, че все още нямаш намерение да се прибираш и ще продължиш изпреварването до първия удобен момент да се прибереш. Резултатът е - няма святкане, мигане, свирене и т.н. Виждаш коридор да се прибереш - прибираш се - пича си прелетява покрай теб и всички сме доволни. Пак казвам това е според моето виждане.
Дали даваме път на т.нар. "Бързащи" коли -> по-скоро въпроса е имаме ли култура на каране. Аз правя такива неща, каквито искам останалите хора да правят за мен.
Относно магистралата - до Стара Загора карам по ограничения. Със 130-140 км/ч смея да твърдя, че няма купища желаещи да ме изпреварват ... просто хората си карат 110-120 (може и да се заблуждавам). А относно изпреварването на колона - евала на колегата, сложил снимката от германските пътища. Точно там видях най-цивилизования начин за такова изпреварване. Пущаш левия мигач щом видиш бързак идващ зад теб в лява лента, за да му покажеш, че все още нямаш намерение да се прибираш и ще продължиш изпреварването до първия удобен момент да се прибереш. Резултатът е - няма святкане, мигане, свирене и т.н. Виждаш коридор да се прибереш - прибираш се - пича си прелетява покрай теб и всички сме доволни. Пак казвам това е според моето виждане.
Дали даваме път на т.нар. "Бързащи" коли -> по-скоро въпроса е имаме ли култура на каране. Аз правя такива неща, каквито искам останалите хора да правят за мен.
- Rado TSI
- Автомобил: Polo 1.2 TSI
- Двигател: 2012
Извънградско всеки, който иска може да ме изпревари, стига условията да го позволяват. Случвало се е да пускам някой, когато пътя е гаден и няма много възможности за изпреварване.
Градско - движа се в лентата с най-малко дупки. Ако има свободна лента отдясно, а аз карам в лявата, не виждам причина да сменям лентата. Особено, ако този зад мен кара с превишена скорост. Само на G класи правя път
Градско - движа се в лентата с най-малко дупки. Ако има свободна лента отдясно, а аз карам в лявата, не виждам причина да сменям лентата. Особено, ако този зад мен кара с превишена скорост. Само на G класи правя път

Petrolhead написа:пускам, тогава когато на мен ми е удобно.
в града редовно си карам в ляво заради терена съответно редовно някой бързащ си отвисява на бронята ми. все ми е едно, карам малко над ограничението, има свободни ленти - да се оправят.
Това ти поведение на пътя си го дефинирал доста добре малко по-надолу!
Petrolhead написа:bmwww написа: !
дебил, без извинения.

renault_19 написа:....В този ред на мисли изобщо не отразявам кой за какво ми свети и какво ми прави, карам си където ми е удобно.
Който бърза той си бърза и си минава. Много обичам някой да седне да ми свети да иска да му правя евала, примерно неделя сутрин рано на цариградско в София всичко празно аз карам със 100 в ляво защото така ми е удобно и някой се разсветил на бронята ми като сме две коли и една в далечината напред, еми минаваш от дясно и заминаваш като бързаш, да не ти е клеясала корминлната рейка да не можеш да въртиш волана....
..
Така е ЛЕВИТЕ хора кара У лЕво! И за съжаление са доста по Българските пътища!

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
По закон ако пътя е с по-малко от 3 ленти - лявата лента е само за изпреварване!
(така помня)
Даже и да караш в нея защото дясната е пълна с дупки, ако някой те настигне, трябва да му направиш път.
(Не съм сигурен дали бус лентата се брои обаче. Май се брои, защото Цариградско влизаше в тази категория, и може да се кара в която си искаш лента)

Даже и да караш в нея защото дясната е пълна с дупки, ако някой те настигне, трябва да му направиш път.
(Не съм сигурен дали бус лентата се брои обаче. Май се брои, защото Цариградско влизаше в тази категория, и може да се кара в която си искаш лента)

Чл. 16. (1) На пътно платно с двупосочно движение на водача на пътно превозно средство е забранено:
1. когато платното за движение има две пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение освен при изпреварване или заобикаляне;
2. когато платното за движение има три пътни ленти - да навлиза и да се движи в крайната лява лента; навлизането и движението в средната лента е разрешено само при изпреварване или заобикаляне;
3. когато платното за движение има четири и повече пътни ленти - да навлиза и да се движи в лентите за насрещно движение.
(2) На път с две или три самостоятелни платна за движение на водача на пътно превозно средство е забранено да навлиза в крайното ляво платно.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Винаги правя път, на тези които карат по-бързо от мен.
За карането в крайна лява лента градско няма да коментирам, само ще кажа че когато пътя не ми позволява карам в лявата лента.
Важно е според мен да разберем, че всички сме равни на пътя. Особено градско каране, ако ще и 1000 коня имай в задръстването, не виждам разлика.
P.S За тези, които наистина много бързат.......аварийни, дълги, клаксон.... каквото може да ползват, ама въпроса е да бързаш за нещо важно колкото ЖИВОТ, примерно. Аз също съм имал подобен случай, на светофарите само намалях и се оглеждах, и минавах. Всички за късмет, които срещнах тогава на пътя бяха разбрани.
Съгласен съм, че това от гледна точка на закона не е правилно. Ама не и правилно, като викнеш линейка тя да дойде след 1 час нали. Затова първият дръзнал да хвърли камък по хората дето бързат да се замислят, понякога може и на тях да им се наложи да бързат.
Относно бързото каране, тип за кеф. 4-5 пъти съм настъпвал до ламарината за кеф, е три от случаите мога да кажа, че за малко не станаха фалове. Против него съм. Понякога обаче, всеки настъпва здраво по една или друга причина. Поне го правете на широк път и когато няма много движение.
Масово хората дето карат бързо не си дават сметка, че въобще не са си прегледали колата и не знаят всичко наред ли е с нея........... Въобще много може да се говори по темата.
За карането в крайна лява лента градско няма да коментирам, само ще кажа че когато пътя не ми позволява карам в лявата лента.
Важно е според мен да разберем, че всички сме равни на пътя. Особено градско каране, ако ще и 1000 коня имай в задръстването, не виждам разлика.

P.S За тези, които наистина много бързат.......аварийни, дълги, клаксон.... каквото може да ползват, ама въпроса е да бързаш за нещо важно колкото ЖИВОТ, примерно. Аз също съм имал подобен случай, на светофарите само намалях и се оглеждах, и минавах. Всички за късмет, които срещнах тогава на пътя бяха разбрани.
Съгласен съм, че това от гледна точка на закона не е правилно. Ама не и правилно, като викнеш линейка тя да дойде след 1 час нали. Затова първият дръзнал да хвърли камък по хората дето бързат да се замислят, понякога може и на тях да им се наложи да бързат.

Относно бързото каране, тип за кеф. 4-5 пъти съм настъпвал до ламарината за кеф, е три от случаите мога да кажа, че за малко не станаха фалове. Против него съм. Понякога обаче, всеки настъпва здраво по една или друга причина. Поне го правете на широк път и когато няма много движение.
Масово хората дето карат бързо не си дават сметка, че въобще не са си прегледали колата и не знаят всичко наред ли е с нея........... Въобще много може да се говори по темата.