Откраднат катализатор на Шаран 1.9 TDI

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
joyrex
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI
Двигател: 2000

Откраднат катализатор на Шаран 1.9 TDI

Мнениеот joyrex » Нед 13 окт 2013 13:51

Здравейте колеги,
понеже наглостта на крадците няма граници :beat_butt2 :newsm66 и ми откраднаха катализатора от охраняем паркинг, ми се наложи да отида до М Комплект и да сложат една тръба на негово място.
Питането което имам е - дали това ще ми бърка работата на двигателя, ще ми качи ли разхода на гориво и т.н.
Другото което ме интересува е ламбда сондата - трябва ли да я сменям сега и изобщо дизеляците имат ли такава защото момчето от сервиза ми каза че нямат.
Даже щяло да ми се отпуши колата, ма аз не искам да ми се отпушва а да си работи нормално и да си стои с ниския разход.
Става дума за Шаран 1.9 TDI от втората половина на 2000г ( тогава сменят модела )
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
hollow92
Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
Двигател: AEE 1993 AAA 1996

Re: Откраднат катализатор на Шаран 1.9 TDI

Мнениеот hollow92 » Нед 13 окт 2013 16:08

Няма да имаш проблеми.

kriki
Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
Двигател: AUY 2002

Re: Откраднат катализатор на Шаран 1.9 TDI

Мнениеот kriki » Нед 13 окт 2013 18:38

Съчувстам ти колега - и мен ме удариха по същия начин крадците преди няколко дни и то на доста осветено и оживено место, страшно нагли са и налитат на по-високите коли най-вече :twisted :twisted :twisted
Сложих гърне (70лв), малко по-шумно е (или така ми се струва), иначе няма проблем, колата си върви нормално.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”