Свързване на кабели без евробукса от Голф 3 и още нещо

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Klimoff
Автомобил:
Двигател:

Свързване на кабели без евробукса от Голф 3 и още нещо

Мнениеот Klimoff » Нед 13 окт 2013 19:03

Добър вечер и здравейте . Малко не разбирам от кабели , жици и токове , та някой от въпросите може да не бъде правилно синтезиран , за което се извинявам . От онзи ден съм собственик на Голф-че тройка , надявам се да е за повечко време :smile
Та имам няколко въпроса относно свързването на кабелите от колата към сд-то ми . СД-то е JVC KD-R431 и има преходни кабелчета за цд-то .
20131013_193837.jpg

1.Както виждате , от колата излиза захранването за сд-то със съответната букса . Другата не ми е ясно каква е (тази бялата). Дали ще мога сам да си взема от някъде другата букса и да си я поставя и дали трябва да е на мястото на бялата ?
20131013_193650.jpg
Намерих си схема за свързването на различните цветове кабели , така че предполагам , че ще мога да се справя .
2.И също така малко извън темата . Изнамерих вкъщи някакви говорители , които нямам представа дали работят . Та дали има някаква възможност да ги пробвам вкъщи по някакъв начин , без да са вързани към автомобилА ?
20131013_193932.jpg

20131013_193943.jpg

Потребителски аватар
lisicata
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.9 TD AAZ

Re: Свързване на кабели без евробукса от Голф 3 и още нещо

Мнениеот lisicata » Нед 13 окт 2013 21:22

Другата букса са ти колоните може би. а черния дебел кабел е антената.
Относно за говорителите вземи една батерия 1.5 волта (тези обикновенните) и го свържи с кабелчета кам говоритела и ако "зъзне" демек работят.

Ако нещо не ти е ясно msg.

Klimoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Klimoff » Нед 13 окт 2013 21:34

И аз така предполагам . А относно това дали мога да си взема такава букса и да вържа кабелчетата от бялата "букса" към нея ?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 13 окт 2013 21:49

Klimoff написа:И аз така предполагам . А относно това дали мога да си взема такава букса и да вържа кабелчетата от бялата "букса" към нея ?

Да ще можеш но това както го виждам са само предните или задните ти колони,само 4ри кабела което е малко за 4ри колони,2 от пред и 2 отзад общо 4 по 2 кабела е равно на 8.Отделно ще ти трябва и преходник за радиоантената.Свързването на буксите към СД е лесно,не можеш да ги объркаш,1во с различно закопчаване и захранващата не може да я сложиш на мястото на буксата на колоните,както и обратното.Отделно захранващата букса е с по малко кабели,червен е + ,черен е – ,син е за автоматичната антена и жълт ти е за памета нс СД. :c020
Да допълня че може и синия да се използва и за усилвател(remote) :mhihi

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Нед 13 окт 2013 21:58

можеш да си вземеш и поставиш разбира се,но колегата е прав,че това са кабели само за две колони-предните,за задните ще се наложи да прекараш нова инсталация.
ако си от сф пиши и ще ти дам такава букса и ако имам време ще ти я вържа

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Нед 13 окт 2013 22:06

Трябва ти "женската" букса ,която е за колоните.Продават се в магазините за електроматериали. От порядъка на 2 или 3лв.

Klimoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Klimoff » Пон 14 окт 2013 22:09

cezar1656 написа:можеш да си вземеш и поставиш разбира се,но колегата е прав,че това са кабели само за две колони-предните,за задните ще се наложи да прекараш нова инсталация.
ако си от сф пиши и ще ти дам такава букса и ако имам време ще ти я вържа

Благодарско , но не съм от София . Ще си търся утре такава букса и като станат нещата ще пиша .

То предишното австрийско гъзарче , дето я е карало , си е свалило всички говорители . Така и така не ми трябва някакво супер озвучаване . Значи тези 4-те кабела са за предните колони , ама на вратите или тези , които са в таблото ? Пък и да ми предложите идея (ако може) за някакви нови говорителчета за вратите , които хем да вадят що-годе свестен звук , хем да не са нещо от рода на 70-80 лева .

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”