Разход на газ при работа на място
Re: Разход на газ при работа на място
Документално е прието че разходна норма на час е 20 процента от разхода на 100 км по принцип е малко завишено като норма говоря за бензин и дизел не знам дали важи за газ.Та за неразбралите пример 100км =10литра ,1час=2 литра.
-
- Автомобил:
- Двигател:

Стига бе, първо за дизел и бензин еднаква,после 2 литра на час. Това 2литра сигурно е на студен мотор при -20.
Нямате ли бордови да видите, на загрял бензинов мотор примерно 1.6-1.8 дава 0.8 литра час, като сложим 20% още за газ да го докараме до литър газ на час.
За масови дизели примерно 1.9тди ми се върти нещо от рода на 0.6 на час.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
На празна бутилка зареждате 1л газ+2лв бакшиш на пълнача,за да не ви намрази ,прибирате се на бензин и пред блока прехвърляте на газ и пускате хронометъра ;) Тея 4-5лв газ ще има доста
да изпиете докато свършат...

-
- Автомобил:
- Двигател:
renault_19 написа:Какво и е на колонката?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тая бутилка не знам какво има в нея, аз на колонка гориво с такъв цвят не съм виждал, отделно и аз мога да направя каквато снимка си искам. Никой търговец не защитавам, просто мене с литри са ме лъгали само един път през живота ми и затова не си мисля че е масово явление.
А и в крайна сметка ни интересува какво плащаме, като за 5лв газ колата ни работи Х часа това ни е важно.
А и в крайна сметка ни интересува какво плащаме, като за 5лв газ колата ни работи Х часа това ни е важно.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Taя снимка не може да е раелна.То ще излезе,че моята гори 3.5л/100км извънградско на бензин :)) Бензиностанциите също търпят проверки,не си мислете,че им е много лесно да лъжат и ако ги хванат там глобите са солени !
Пълните до горе, бръмчите 1 час отивате на същата колонка пълните пак до горе и получавате верният отговор!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
x15 написа:Пълните до горе, бръмчите 1 час отивате на същата колонка пълните пак до горе и получавате верният отговор!
Смях в залата!

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Става ли ясно на фантастите, какво е това?

айде цитираният образец е за до 100l/h въздух, до бар и две налягане, но има всякакви и за всичко.
И таблици има относителни, с плътности и температури.
Друго си е на колонките, обаче

айде цитираният образец е за до 100l/h въздух, до бар и две налягане, но има всякакви и за всичко.
И таблици има относителни, с плътности и температури.
muns61 написа:Смях в залата!
Друго си е на колонките, обаче

E, сега ако ще го мерим до милиграм....
Иначе с колонките е да се добие някаква обща представа , че като гледам цитираните цифри по-горе са в доооооста широки граници!

Иначе с колонките е да се добие някаква обща представа , че като гледам цитираните цифри по-горе са в доооооста широки граници!

renault_19 написа::mhihi![]()
Стига бе, първо за дизел и бензин еднаква,после 2 литра на час. Това 2литра сигурно е на студен мотор при -20.
Нямате ли бордови да видите, на загрял бензинов мотор примерно 1.6-1.8 дава 0.8 литра час, като сложим 20% още за газ да го докараме до литър газ на час.
За масови дизели примерно 1.9тди ми се върти нещо от рода на 0.6 на час.
Ще го напиша за неразбралият колега то и аз наполовина съм го написал при сметките се използва за база разход извънградско.Понеже по лесно се смята съм писал 10 все пак не сме в детската градина и всеки от този форум които е Авто насочен знае че дизелов двигател харчи по малко от бензинов?
Голфа ти харчи 5 литра дизел на 100 км. демек 5=100 20% от тези 5 литра е равно на 1 литър, та 1 час е равно 1 литър по борт ти пише в рамките на 600 до 800 милилитра ти вярваш ли му на пълно щот там инфото става с сметки на компа а не мери реално преминаващо гориво? Писъл съм че малко са завишени нормите .
Така голфа ти е бензин харчи 7 литра за 100 км пробег значи за час ти харчи 1,4 литра .Това е по разходни норми за течни горива и двигател в прилично здраве .
За газ и то обикновена никои няма да ти каже колко е разхода на място спрямо разхода на 100 км .Поради факта че на място сместа може да е настроена обеднена или обогагатена моиже и нормална но това е настроена с газанализатро с някакъв филтър на някакви км сешташ се че след 1000 км е друга или с друг филтър че се съмнявам някои да ходи на газанализатор на 7000 км.Това влияе на милилитрите .
Да приемем сметките по горе и за газ че могат да се ползват, ако харчи 10 на 100 значи 2 литра на час като и тук може да има отклонение в посока + или - въз основа на горенаписаното.
Някои с бензин и дизел с борд може ли да потвърди моите твърдения дали се доближават като стоиности на показанията на борда?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво му е на борда, на един нов автомобил знае колко въздух влиза,знае дюзите какво количество гориво впръскват, какво не му е точното? Водомер ли да сложат на маркуча...
Аз примерно за мен съм смятал не супер точно, но примерно за около 100км имам 100минути по светофари.При разход 9.5/100 за 1.6 мотор.
Ако е 2 литра на час както твъдриш излиза че за минута са 33 милилитра или за 100 минути 3.3литра.При разход извънградски 7-7.5 излиза че градския трябва да ми е 10.8 и това без да смятаме че за ускорението до някаква скорост при всяко тръгване се изразходва много повече гориво от подържането на скорост извънградско.Също не включваме работата на студен мотор, за тези 100км мотора загрява поне 5-6 пъти.
От този личен опит за мен излиза че разхода е доста по-малко от 2 литра на час.
Аз примерно за мен съм смятал не супер точно, но примерно за около 100км имам 100минути по светофари.При разход 9.5/100 за 1.6 мотор.
Ако е 2 литра на час както твъдриш излиза че за минута са 33 милилитра или за 100 минути 3.3литра.При разход извънградски 7-7.5 излиза че градския трябва да ми е 10.8 и това без да смятаме че за ускорението до някаква скорост при всяко тръгване се изразходва много повече гориво от подържането на скорост извънградско.Също не включваме работата на студен мотор, за тези 100км мотора загрява поне 5-6 пъти.
От този личен опит за мен излиза че разхода е доста по-малко от 2 литра на час.
Писъл си 7.5 че ти гори извънградско значи 1,5 на час много ли ти се струва че гори предполагам трябва да гори по борд 800 но това е при определени условия и борда го смята с алгоритъм в които не е само гориво въздух .
И това което съм писал е НОРМА за ориентир а не точни сметки до милилитри като включиш като казваш студено,тръгване и тн .
Бе то и топлофикация има топломери и после ги смятат с незнаини формули на компове ма нещо не ми харесва сметката .
Не обеждавам никои смятаите си по МАФ за по лесно, но никои до сега не е написъл кое колко е .
Примерно карам някое карбораторче или моно разхода на едентичен ли е с разхода на МПИ с две евро сонди дето казваш че на новите коли го взимаме от МАФ .Е човека Х как да разбере неговия двигател колко гори кат няма маф и да го засече за 1000 км за да се избегне грешката .
И това което съм писал е НОРМА за ориентир а не точни сметки до милилитри като включиш като казваш студено,тръгване и тн .
Бе то и топлофикация има топломери и после ги смятат с незнаини формули на компове ма нещо не ми харесва сметката .
Не обеждавам никои смятаите си по МАФ за по лесно, но никои до сега не е написъл кое колко е .
Примерно карам някое карбораторче или моно разхода на едентичен ли е с разхода на МПИ с две евро сонди дето казваш че на новите коли го взимаме от МАФ .Е човека Х как да разбере неговия двигател колко гори кат няма маф и да го засече за 1000 км за да се избегне грешката .
-
- Автомобил:
- Двигател:
При положение че разликата между градско и извънградско ми е 2 литра и наистина съм гледал колко минути вися по светофари на отиване и връщане от работа и колко курса са ми 100км излизат към 90-100минути празен ход.Значи час и половина или грубо 3 литра както казваш. При положение че разхода ми е с 2литра повече в града ми се струва че на час е доста по-малко от 2 литра или 1.5 литра както казваш в последния пост.И в тия сметки нямаме разход при ускорение и студен мотор.
За мен разхода е под литър на час,колко под не знам. Като се движиш по широк булевард с 60-70 на пета предполагам е максимално нисък разход в движение и зотва крайния резултат не е фрапиращ.
За мен разхода е под литър на час,колко под не знам. Като се движиш по широк булевард с 60-70 на пета предполагам е максимално нисък разход в движение и зотва крайния резултат не е фрапиращ.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=6614
Ето тема изчерпателна за сметки но на 100 км.
Ок я да ги сметнем по борд както ти показваш 0.800 л на час значи за 100мин е 1,33 само за висене по светофари , и 0.700л остават за студени стартове и тръгни спри нещо не се връзва.Може би стила на каране извънградско и градско е различен и от там идва разликата да е само 2 литра?
А и извън градско като караш смятаи го при скорост 90 7,5 с каква средна скорост го постигаш ?
Че ако така си чешем пръстите то твоита кола в други ръце може и 10 да гори извънградско примерно с тежки гуми , джанти 16 пълен багажник резки изпреварвания и темподобни фактори увеличаващи разхода ми то тогава за същата кола ще доиде 13 процента ако го смятаме по борд .
Ето тема изчерпателна за сметки но на 100 км.
Ок я да ги сметнем по борд както ти показваш 0.800 л на час значи за 100мин е 1,33 само за висене по светофари , и 0.700л остават за студени стартове и тръгни спри нещо не се връзва.Може би стила на каране извънградско и градско е различен и от там идва разликата да е само 2 литра?
А и извън градско като караш смятаи го при скорост 90 7,5 с каква средна скорост го постигаш ?
Че ако така си чешем пръстите то твоита кола в други ръце може и 10 да гори извънградско примерно с тежки гуми , джанти 16 пълен багажник резки изпреварвания и темподобни фактори увеличаващи разхода ми то тогава за същата кола ще доиде 13 процента ако го смятаме по борд .
Върни се в “Автогазови уредби”