така: по - горе се сравняваха крушки Н7.
Цена на добра халогенна крушка както се написа: около 65 лева.
Проверен, качествен ксенон Н7R 4300К, цена с доставка 85 лева, 1 година гаранция.
За монтажа: сори, ама ако някой не може да смени две крушки Н7 или Н4, то за какво говорим? Дали ще е ксенон или с нажежаема жичка - имаме смяна така или иначе.
Извод: при около 20 лева разлика между халогенна крушка и доста приличен ксенон - за мен поне дилема няма.
И да се има в предвид, че говорим за рефлекторен тип крушки на ксенона, които не греят по дървета и облаци. Ако тръгне да се търси по дайтове - има и за по 40 - 45 лева.

най-добрата халогенна крушка?!
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Благодаря че ни отвори очите! Айде сега отивай да пишеш в друга тема, че освен спамче от твоя стана, друго не виждам. Темата не е за ксенона и в същност има и крушки за по 5-10лв за брой, като осрам, GE, narva и др.
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Батка нямам нищо против ксенона, но нека не забравяме, че стой на лупа съвсем различно! Бях с ксенон 2 години! Само чаках да изгори и да го хвърля! Пълната цигания - кола без фабричен ксенон! Фара да ми беше с лупа съм съгласен, но на рефлекторен фар...Всеки има мнение... лично аз стигнах до извода:
Това плюс примерно това ми излиза доста по скъпо от 5бр.това. Като съберем 6-7 месеца на комплект проста математика 30-35 месеца, които пък от своя страна са равни на 2год.6м. - 2год.11м. и като се замисля дали до тогава все още ще карам този автомобил стигам да извода да си взема Philips-а. Иначе казано за 327,96 лв. без доставка и монтажи за фар + "качествен" ксенон, които е с 1 година гаранция нека не забравяме, мога да си взема 8бр. комплекта на Филипс + 1 бонус крушка :) демек 8,5 бр. ми се падат. Ти какво ще кажеш?

Това плюс примерно това ми излиза доста по скъпо от 5бр.това. Като съберем 6-7 месеца на комплект проста математика 30-35 месеца, които пък от своя страна са равни на 2год.6м. - 2год.11м. и като се замисля дали до тогава все още ще карам този автомобил стигам да извода да си взема Philips-а. Иначе казано за 327,96 лв. без доставка и монтажи за фар + "качествен" ксенон, които е с 1 година гаранция нека не забравяме, мога да си взема 8бр. комплекта на Филипс + 1 бонус крушка :) демек 8,5 бр. ми се падат. Ти какво ще кажеш?

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
TDI-RS написа:така: по - горе се сравняваха крушки Н7.
Цена на добра халогенна крушка както се написа: около 65 лева.
Проверен, качествен ксенон Н7R 4300К, цена с доставка 85 лева, 1 година гаранция.
За монтажа: сори, ама ако някой не може да смени две крушки Н7 или Н4, то за какво говорим? Дали ще е ксенон или с нажежаема жичка - имаме смяна така или иначе.
Извод: при около 20 лева разлика между халогенна крушка и доста приличен ксенон - за мен поне дилема няма.
И да се има в предвид, че говорим за рефлекторен тип крушки на ксенона, които не греят по дървета и облаци. Ако тръгне да се търси по дайтове - има и за по 40 - 45 лева.
Колега, ксенон-а за халогенен фар е с вграждане на модул за лупа и струва към 120лв без монтажа, който не бих нарекъл прост..
Чувал съм за ксенонови крушки с преграда за халогенен фар - но първо не съм виждал, и второ мисля че пак ще има отблясъци и ще заслепява.
А ако смяташ да слагаш нормален ксенон в халогенен фар - ти пожелавам да те спрат, ама някъде в нормална европейска държава, да ти теглят една три/четири цифрена глоба в евро..
А по темата, ако не ви се дават 63лв за Philips +100% - Osram Night Breaker Plus +90% са по 26лв парчето в OMV.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
StrEagle написа:Чувал съм за ксенонови крушки с преграда за халогенен фар - но първо не съм виждал, и второ мисля че пак ще има отблясъци и ще заслепява.
Н7R точно това значи - R-то накрая означава, че са правени за рефлектор и уж са съобразени с особенностите на рефлекторните фарове. Ама и мен не ме радва тая концепция и затова съм с лупи на колите :) .
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Колеги мисля, че изчерпахме темата ксенон... говорим за нормални Халогенни крушки за рефлекторни фарове! Не знам в САЩ какви видове се предлагат трябва да попитам братовчедка ми... може да излезе нещо прилично на добра цена... Някой има ли представа?
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
BMW E36 с фар ZKW Без лупа с пъпките ...
Преди Osram Original H7

След Osram Cool Blue H7

Преди Osram Original H7

След Osram Cool Blue H7

- Borsuka
- Автомобил: vw passat B3 + reno laguna
- Двигател:
За мен си остава най-добрата osram night breaker сред халогенните крушки. Относно ксенона, 4300К е за предпочитане пред 5000К и 6000К изпитано при мен на фараве с фабричен ксенон с лупа. Какво бихте ме посъветвали, за фаровете за мъгла, 3000К или 4300К Тези фарове ги използвам само при намалена видимост, мъгла и силен сняг, и искам да са ми максимално от полза. Не съм карал в мъгла с жълти крушки и си нямам идея каква ще е разликата, с 4300К и 3000К .
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За мъгла със сигурност под 4000к е по-добрият вариант.
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Колеги искам вашия съвет.Карам Пасат 5.5 2001г фаровете са с лупи.Светлината беше ужасна, много слабо светеше и реших да сложа китайски ксенон с надеждата да светне в пъти по-добре.Само че разлика почти няма освен в раликата в цвета на светлината, иначе от към осветеност въобще не съм доволен, хем ксенона е 75W.Започвам да се замислям дали да не махна ксенона и да сложа крушки Osram nightbraker plus или крушките на Филипс, тези които са около 50-60лв комплекта.Дали ще се по-добре от ксенона?Аз си мисля че лупата ми орязва светлината и светят много слабо фаровете.Какъв е вашият съвет?Искам фаровете ми да светят силно и да виждам добре пътя през нощта и в дъжд.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В какво състояние са "стъклата" на фаровете? Ако са помътнели и пожълтели и 500Вата крушка да сложиш все тая 

- kole7o
Стъклата са като нови
-
Не е само до стъкла. Ако рефлектора на лупата е "прегорял" няма никакво значение с каква крушка караш. Отвори фара и виж в какво състояние е. По принцип им въстановяват покритието, ама отнема около седмица. И трябва да си разглобиш сам фара.
- kole7o
Явно така ще карам, че не ми се занимава, да не взема да разваля нещо.Благодаря все пак за бързите отговори!
-
Само информативно - така става ако фара задържа влага или се слага много силна крушка. Ако е останало нещо читаво в рефлектора с тоя 75 ватов ксенон ще го довършиш.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”