Polo 1.9 SDi дебитомер ?
- minkov89
- Автомобил: Octavia
- Двигател: TDI
Polo 1.9 SDi дебитомер ?
Здравейте, имаме си вкъщи едно Polo 2004г. 1.9SDi 64кс. Светна ми чек енджина и след диагностика ни казаха, че дебитомера е за смяна. Така нареченият MAF сензор. Проблемът е, че в България обаче е доста скъп, около 350 - 400лв. пазарувал съм доста части от ebay co uk, но този път нещо се затруднявам да намеря дебитомер за това поло. Можете ли да ме насочите към някакъв каталожен номер или линк направо в ebay. Ще ви бъда безкрайно благодарен. Поздрави.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Дебитомер за Polo 1.9 SDi ?
След голямо ровене ми излиза ,че нямат дебитомер
имат други датчици, но дебитомер нещо...не откривам
има ли няма ли, нека някой по-запознат да сподели.

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Имат дебитомер.На шкода фабия по спомен преди 3 години,цената му беше 900 лв.
ПП сега проверих паднал е на 700лв.По принцип трудно дава фира дебитомера при SDI.

ПП сега проверих паднал е на 700лв.По принцип трудно дава фира дебитомера при SDI.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Абе и аз в ЕТКА не мога да намеря дебитомер за това поло ..
EDIT: Дава само, че има некав температурен сензор на въздушния филтър
EDIT: Дава само, че има некав температурен сензор на въздушния филтър
Последна промяна от andon_ на Сря 16 окт 2013 20:54, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Код на мотора? И аз мисля, че трябва да има. Няма как да има ЕКУ, а да няма дебитомер.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Дроселова клапа FAB 1.9 SDI / OCT - дебитомер
При SDI това излиза като име.Имам някакъв спомен,че не е точно дебитомер по име.Водят го малко по различно.Може би затова не излиза в каталозите.
При SDI това излиза като име.Имам някакъв спомен,че не е точно дебитомер по име.Водят го малко по различно.Може би затова не излиза в каталозите.
- stefan4o
- Контакти:
По ЕТКА излиза само едно, което ме съмнява regulator flap му викат.
038 128 063J е номерът ОЕМ. Допускам, че именно за него идва реч.
Ето го въпросното, гледам, че май има и букса(това черното ми прилича на такова), т.е. пак мери въздуха. Прилича на дебитомер от време оно с клапа
:

038 128 063J е номерът ОЕМ. Допускам, че именно за него идва реч.
Ето го въпросното, гледам, че май има и букса(това черното ми прилича на такова), т.е. пак мери въздуха. Прилича на дебитомер от време оно с клапа

- samo_pechka

П.п. ей сега разцъках нета , ем някъде 250-ина ойро е

Последна промяна от samo_pechka на Сря 16 окт 2013 21:12, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
Не е баш толкова
http://www.ebay.de/itm/PIERBURG-7-14309-09-0-DROSSELKLAPPENSTUTZEN-VW-/150750819133?pt=DE_Autoteile&hash=item231972f33d
Но си е цифра. Нормално е да е скъпо, все пак за ОЕМ част с такъв размер и "сложност"... то един термостат е 70 лева, дето няма нищо в него
Аз лично не бих сменил толкова скъпа част ако не съм 99.99% сигурен, че в нея е проблемът !!!
http://www.ebay.de/itm/PIERBURG-7-14309-09-0-DROSSELKLAPPENSTUTZEN-VW-/150750819133?pt=DE_Autoteile&hash=item231972f33d
Но си е цифра. Нормално е да е скъпо, все пак за ОЕМ част с такъв размер и "сложност"... то един термостат е 70 лева, дето няма нищо в него

Последна промяна от stefan4o на Сря 16 окт 2013 21:12, променено общо 1 път.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Мдам, май е това, то това обяснява и високата цена, ама все пак трябва да се провери. Колегата, да пита майстора в крайна сметка, щом поставя такава диагноза, да покаже и болния "орган" :)
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
minkov89освен,че светна лампата,какви проблеми имаше по работата на мотора?Ама то като се замисля,затова струва толкоз,защото няма кой знае какво за разваляне по този мотор 

- minkov89
Колеги, интересното е, че нищо в работата на мотора не се промени след светването на лампата. Върви както преди, разхода също не е мръднал. НЕ пуши... много странно. Навсякъде където съм чел за проблеми с дебитомер/други подобни, винаги е имало и някакъв страничен ефкет. Лошото е, че колата не е моя, а на майка ми. Тя я закара на диагностика и не можа да ми предаде точно думите на майстора. Знам само, че е говорил за някаква клапа, която сега била постоянно отворена докрай. Това ме навежда на мисълта, че става дума именно за горепосочената част. Вина на Поло-то е: WVWZZZ9NZ5Y110162
Колеги, ако се окаже, че това е частта и действително е развалена, какво ще ме посъветвате? Има ли смисъл да търся втора употреба ли само нова?
Колеги, ако се окаже, че това е частта и действително е развалена, какво ще ме посъветвате? Има ли смисъл да търся втора употреба ли само нова?
- samo_pechka
Има ли тая кола ЕГР клапан ? Той да е проблема? На бас,че "онзи" чарк е здрав ( поне по описанието на проблема съдя) 
П.п. и докато не си сигурен на 101% процент ,че проблема е именно от този "дебитомер" не купувай никакъв ,ни стар , ни нов! Трябва да видиш и др сервиз за диагностика , най-добре в раздел сервизи във форума ни

П.п. и докато не си сигурен на 101% процент ,че проблема е именно от този "дебитомер" не купувай никакъв ,ни стар , ни нов! Трябва да видиш и др сервиз за диагностика , най-добре в раздел сервизи във форума ни

Последна промяна от samo_pechka на Сря 16 окт 2013 22:27, променено общо 1 път.
- minkov89
Не знам, често казано, утре ще я погледна. Но ЕГР не се ли слага само на турбо дизелите? А иначе каква е логиката, че ако онзи майстор е отворил клапата докрай, съответно ще вкарва повече въздух и ще качи и разхода, така ли?
Колеги доста писах и се лутах с този чарк и днес благодарение на колегата svetlik, за което му благодаря, се докопах до тази дискусия.И при мен няма никаква промяна, дори лампата не свети, само малко, като е студена, придърпва на малка предавка с малко газ.Когато я настъпиш, се оправя , все едно се отпушва,а като пуснеш газта колата продължава да се движи все едно че поддържаш газта и след малко падат оборотите, но се свиква . Проблема ми е че това чудо издава на точни интервали по време ,звуци, все едно че приплъзват зъбчатки или някаква червячна предавка.Нямам клещи да захвана скобата и да сваля маркуча да видя в какво положение е клапата,понеже карам без буксата, извадих я.
Имали някой идея какво ще стане ако я сваля и разглобя. 660лв.,малко ме плашат .за експеримент . малко идея отстрани ще ми е от полза.Засега мисля само да погледна положението на клапата и дали поне влиза достатъчно въздух.Разхода ми е 4-4,5.В студеното и късо градско качва на 5 .На 150000 реални съм
Имали някой идея какво ще стане ако я сваля и разглобя. 660лв.,малко ме плашат .за експеримент . малко идея отстрани ще ми е от полза.Засега мисля само да погледна положението на клапата и дали поне влиза достатъчно въздух.Разхода ми е 4-4,5.В студеното и късо градско качва на 5 .На 150000 реални съм
Върни се в “Дизелови агрегати”