Моят опит с чистачките - как открих най - добрите
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Моят опит с чистачките - как открих най добрите !
Става без проблем Виж от коя страна гумичката на безшарнирната е закрепена та да свалиш само тази капачка
radotom, да, пера се наричат, в някои магазини обаче разбират друго, та затова написах гумичка.
Както и да е, щом може да се разкостят обикновени, ще ги взема. Монтирането им на безраменна не е философия: http://www.youtube.com/watch?v=eE1ITsXohnM
Иначе съм търсил по магазините само пера, но няма с моя профил. В „Порше“ не съм гледал, но там и да има, са сигурно 20 лева бройката, което не ме устройва.
Както и да е, щом може да се разкостят обикновени, ще ги взема. Монтирането им на безраменна не е философия: http://www.youtube.com/watch?v=eE1ITsXohnM
Иначе съм търсил по магазините само пера, но няма с моя профил. В „Порше“ не съм гледал, но там и да има, са сигурно 20 лева бройката, което не ме устройва.

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
След като шофьорската Шампионка се предаде след 3 години употреба си взех две пера по 61 см. от Кауфланд за 6 кинта (сега са на 4 кинта промо). Първите впечатления са положителни, чистят добре и са тихи, но да видим колко ще изкарат 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Каспър написа:След като шофьорската Шампионка се предаде след 3 години употреба си взех две пера по 61 см. от Кауфланд за 6 кинта (сега са на 4 кинта промо). Първите впечатления са положителни, чистят добре и са тихи, но да видим колко ще изкарат
Изкарват 3-4месеца

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Aбе братлета кви са тея подменяния не зная ... пера , рамена ... ако са някви мн мн хубави дай и ние да си ги сложим щом полагаш толкова усилия ;) като един комплект що - годе ставащи е м/у 20 -40 лв !!!
Сaшо, проблемът е, че не ми се дaвaт 50-нa лв. зa Bosch. При положение, че мога дa вземa зa 3.50 две обикновени, нa които дa им свaля "перушината". ;) Дори два пъти годишно дa ги сменям, пaк е далеч по-изгодно от "оригинални". Пък и шефът ми е търговец, добре ме е научил. :)
Sent from my LG-P920 using Tapatalk
Sent from my LG-P920 using Tapatalk
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бош - 2 чистaчки / 53 см със спойлер и 40 см зaднa зa Vw Passat B4 зaкупени от Aвто Плюс нa ценa около 45 лв с отстъпкaтa - зa нищо не стaвaт зa около месец - скърцaт и мaжaт ...
Преди товa зa същaтa колa Вaлео - същaтa рaботa :-(((
От Кaуфлaнд - техните нa бройкa Перфектни но не зa дълго но предвид ценaтa - мaй сa си клaси нaгоре пред Бош и Вaлео .
Сегa взех Унипойнт от Косерите - първите ми впечaтления сa стрaхони - ще ги видим по - нaтaм ?
Aбе сaмо нaбутвaция с тези чистaчки ...
Преди товa зa същaтa колa Вaлео - същaтa рaботa :-(((
От Кaуфлaнд - техните нa бройкa Перфектни но не зa дълго но предвид ценaтa - мaй сa си клaси нaгоре пред Бош и Вaлео .
Сегa взех Унипойнт от Косерите - първите ми впечaтления сa стрaхони - ще ги видим по - нaтaм ?
Aбе сaмо нaбутвaция с тези чистaчки ...
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
boran написа:...
В порше ги има, струват около 14 лева бройката (перо плюс две капачки). Аз също съм мислил за варианта да взема други чистачки и да извадя само перата. Оглеждах се и мисля че намерих само един модел (вече не помня какъв беше и от кой магазин) на който профила ми е същият като моите. Масово бяха с един улей по-малко и нямаше как да станат. Взех тия които намерих, смених ги, пуснах чистачките и след две минавания по стъклото ги свалих и ги хвърлих в близката кофа. След това си взимам от порше пера и за 28 лева си имам нови оригинални чистачки. За мен това си е най-добрият вариант.
Как открих най-добрите? Не открих. Открих смяната на перата, с такива на Champion. Чистят безотказно, даянят достатъчно дълго, не струват безумните 80 лв.( за моята кола), че и повече,....какво повече да искам от едни чистачки, да перат и да готвят?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
След година и половина все още съм със Шампионките които купих за 15лв. все още чистят добре без да скърцат или мажат по-стъклото.
Като започнат да се скапват повтарям процедурата и те така...
Като започнат да се скапват повтарям процедурата и те така...
Аз карам с Bosch, чистят и не скърцат, перфектни са. Взех ги за около 30лв комплекта от Auto +. 

В крайна сметка финиширах с китайки за по 6 кинта парчето от Метро.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какви чистачки използвате ?
Развитие по темата 14.11.2013 само няколко месеца след подмяната на чистачките с Китайчета - Тази от Кауфланд за 1.99лв. взе да изтърва и пуска 1-2 ресни вода докато чисти.Ако колата е москвич ,трабант и имате нерви - Става.
Тази от 4.99 не прави никакви ресни ,чисти перфектно все още ,но и двете докато не се овлажнят хубаво скърцат.
Тази от 4.99 не прави никакви ресни ,чисти перфектно все още ,но и двете докато не се овлажнят хубаво скърцат.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Аз взех Valeo (зелена кутия) от Auto+ за 20лв (или малко отгоре).
След месец и половина шофьорската видимо почна да "пропуска"
Явно нямам много късмет с чистачките...
Откъде може да си купя качествени пера?
След месец и половина шофьорската видимо почна да "пропуска"

Явно нямам много късмет с чистачките...
Откъде може да си купя качествени пера?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gamena666 написа:Развитие по темата 14.11.2013 само няколко месеца след подмяната на чистачките с Китайчета - Тази от Кауфланд за 1.99лв. взе да изтърва и пуска 1-2 ресни вода докато чисти.Тази от 4.99 не прави никакви ресни ,чисти перфектно все още ,но и двете докато не се овлажнят хубаво скърцат.
НаАутопрактик ги имаше и в Метро по около 1,99 лв
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”