Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Аз съм със същият Клебер, същият размер, миналата и по-миналата зима останах много доволен. За 3-ти Март (ако правилно си спомням кога беше) ги подложих на доста сериозен тест по пътя към хижа "Кокалско" (над Етро поле), стръмен и доста неравен черен път, с много сняг (на качване все още рохкав, на спускане вече уътпкан), трябва да призная, че като видях пътя доста се притесних, но останах приятно изненадан от лекотата с която гумите се справиха.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Копаенето в сняг НЕ е единственият, а за някои градове да не кажа, че е почти маловажен критерий за избор на зимна гума...
Има и други неща, които правят една гума добър избор.

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Така е, съгласен съм, но аз през повечето време не ги ползвам в екстремен сняг, а най вече на влажен/мокър и сух, но студен асфалт, или малко сняг и проблем не съм имал при моя стил (доволен съм много). За това горепосоченото "приключение" възприемам като доста екстремен тест.
Не твърдя, че това е най-гумата (знам, че има и много по-добри), просто споделям, че съм доволен, както за градско и извънградско, така и при обикаляне из планините, като уточнявам, че не съм състезател, но и не съм мърда.
Не твърдя, че това е най-гумата (знам, че има и много по-добри), просто споделям, че съм доволен, както за градско и извънградско, така и при обикаляне из планините, като уточнявам, че не съм състезател, но и не съм мърда.
stefan4o написа:Копаенето в сняг НЕ е единственият, а за някои градове да не кажа, че е почти маловажен критерий за избор на зимна гума...Има и други неща, които правят една гума добър избор.
Много по-важно е да не става странично занасяне/завъртане.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
penev75 написа:Спрял съм се на следните гуми:
SEMPERIT 185/65R14 86T MASTER-GRIP
KLEBER 185/65R14 86T KRISALP HP2
GENERAL TIRE 185/65R14 86T ALTIMAX WINTER
BARUM 185/65R14 86T POLARIS 3
Кои ще ми препоръчате?
Без да ангажирам с мнение, ще споделя впечатления от Семперита и то точно твоя размер.
Моите гуми вече направиха 2 сезона. Като цяло съм доволен. Ако трябва да ги оценя с оценка от 1 до 5 (като 5 най-висока оценка), спокойно мога да им дам 4-ка.
Купих ги чисто нови от МединаМед, със съвсем пресен ДОТ. На сухо и на мокро тръгват и спират доста добре. От всичко най-много се кефя на това, че са супер тихи. На сняг са средна хубост. Да си кажа честно Ласа Сноууейс2 се държеше малко по-добре на сняг от към потегляне, но от към спиране Семперита е по-сигурен.
Последно тази година февруари месец се качихме до Белмекен с тях (1900 м н.в.). Колата ми не е 4х4. Ето няколко снимки за да добиеш бегла представа:

Постоянно ги сравнявам с Ханкука на служебното возило, които също са средна хубост и смело мога да кажа, че Семперита е по-добрия избор.
Поздрави и успех с избора
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Тази вечер се обухме с Клебер HP 2 от Медина мед ! Дано да е хубав като Клебера с който си карах голфа.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
На каква цена ги купи колега?
- stefan4o
- Контакти:
Отвори магазина, Гарчев. Там ги пише цените, те са еднакви за всички, предполагам 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
k_garchev написа:На каква цена ги купи колега?
185/65/R15 цена 102 лв. броя с монтажа
stefan4o написа:Отвори магазина, Гарчев. Там ги пише цените, те са еднакви за всички, предполагам
Ако не ти смъкнат цена на място и платиш според цените в интернет, се чувствай прекаран.
PS: Защо си мисля, че Kleber имаха вече модел HP3, което би означавало, че си купил залежали.
- stefan4o
- Контакти:
MMX написа:Ако не ти смъкнат цена на място и платиш според цените в интернет, се чувствай прекаран.
Цените на място са ПО-ВИСОКИ от обявените в интернет. Питал съм лично

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Откакто писах още доста гугълски резултати изчетох и остана дилема само межд континентала и Nokian WR D3
Чуденката ми е единствено че за нокиана няма така отзиви от човек който ги е карал поне една зима и да каже, иначе интересното по тестовете е че тоя модел изостава от континентала в тестовете по проходимост на сняг, но пък бие почти всички на мокро и киша. Та в крайна сметка сигурно ще е континентала, имам обаче още 2-3 дни за размисъл
Монтоя, Нокиан не съм карал, но миналата зима взех за пасата тс850 с размер 195/65/15 - добре се представиха, но според мен са едни от най-шумните гуми на мокро
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Навих се аз на континентала, просто от нокиана не успях да намеря добри отзиви от хора, в някакви тестове метох обаче че са с влошено представяне на сняг спрямо предишни модели.
Шума не ме вълнува особено, все пак карам 24 годишна кола, която не е от най тихите
Шума не ме вълнува особено, все пак карам 24 годишна кола, която не е от най тихите
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
madmen написа:....но миналата зима взех за пасата тс850 с размер 195/65/15 - добре се представиха, но според мен са едни от най-шумните гуми на мокро
Кофти...и аз към тях проявих мерак за колата си ( същият размер) малко излагация е това за фирмата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”