Привет колеги,
имам питане относно фарове за мъгла на пасат Б5.5. Мерак ми е да сложа, а и тука по лондон почват мъглите. Стандартно пасата няма такива, та дали има кабели с букси някъде за тях и само да се свържат и да се смени копчето на фаровете?
Предварително благодаря.
Фарове за мъгла за пасат Б5.5?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Фарове за мъгла за пасат Б5.5?
Ако си без халогени няма прокарани кабели
според мен най-лесно може да пуснеш два плюсови кабела през реше от бушонното табло и да ги пускаш заедно със задните, това без да сменяш ключове и т.н. Ако не искаш да светят задните махни крушките от стоповете.
DoH_KuXoT написа:според мен най-лесно може да пуснеш два плюсови кабела през реше от бушонното табло и да ги пускаш заедно със задните, това без да сменяш ключове и т.н. Ако не искаш да светят задните махни крушките от стоповете.
Да махне крушките от стоповете ако не иска да му светят задните светлини за мъгла?

ifch0 написа:DoH_KuXoT написа:според мен най-лесно може да пуснеш два плюсови кабела през реше от бушонното табло и да ги пускаш заедно със задните, това без да сменяш ключове и т.н. Ако не искаш да светят задните махни крушките от стоповете.
Да махне крушките от стоповете ако не иска да му светят задните светлини за мъгла?
да, машаш крушките за светлините за мъгла от гнездата им в платката на стопа, така ползваш ключа , който е с една позиция само за задни като копче с което да пускаш предните през същите гнезда в бушонното табло, а отзад не свети усилена светлина за мъгла 21 вата, защото въпреки стигащото до там напрежение, няма кружка физически , която да свети :)
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
При Б4 има прокарана инсталация с букси независимо дали има фарове (и ключ на таблото със съответната позиция) за мъгла или не. Не мога да твърдя същото за коментираният в темата модел, но по-добре свали декоративната пластмаса в бронята и провери.
Dpop написа:При Б4 има прокарана инсталация с букси независимо дали има фарове (и ключ на таблото със съответната позиция) за мъгла или не. Не мога да твърдя същото за коментираният в темата модел, но по-добре свали декоративната пластмаса в бронята и провери.
на B 5.5 няма, проверено. Ако има значи колата някога е имала халогени, които са махнати и са сложени само решетки без отвори за халогени. Съответно ключа трябва да е подменен с еднопозиционен за светлина за мъгла само отзад.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Светлините за мъгла са позволени само при намалена видимост, а точно тогава ЗАДНАТА е доста по-важна от предните, които са почти безполезни при скорости над 10-15км/ч. Да светят само предните е много тъпо, според мен.DoH_KuXoT написа: да, машаш крушките за светлините за мъгла от гнездата им в платката на стопа, така ползваш ключа , който е с една позиция само за задни като копче с което да пускаш предните през същите гнезда в бушонното табло, а отзад не свети усилена светлина за мъгла 21 вата, защото въпреки стигащото до там напрежение, няма кружка физически , която да свети :)
Не разбирам как може да напишеш веднъж "крушките" и после "кружка".

myrshavija написа:Светлините за мъгла са позволени само при намалена видимост, а точно тогава ЗАДНАТА е доста по-важна от предните, които са почти безполезни при скорости над 10-15км/ч. Да светят само предните е много тъпо, според мен.DoH_KuXoT написа: да, машаш крушките за светлините за мъгла от гнездата им в платката на стопа, така ползваш ключа , който е с една позиция само за задни като копче с което да пускаш предните през същите гнезда в бушонното табло, а отзад не свети усилена светлина за мъгла 21 вата, защото въпреки стигащото до там напрежение, няма кружка физически , която да свети :)
Не разбирам как може да напишеш веднъж "крушките" и после "кружка".
малко ти остават до 4000 мнения , мотаеш се

като се качиш веднъж на зимен кеф на витоша ще разбереш защо са нужни само предните и защо задните пречат на тоя, с който си правите кеф в колона. Иначе причини колкото искаш.
п.с. цар си обаче, признал съм те, нищо по темата и само общи празни приказки , талант

-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинете, не знаех, че светлините за мъгла са предназначени за "зимен кеф". Посипвам си главата с пепел и отивам в мазето да се срамувам. 

- BIG_BOY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колеги, значи да не се надявам да стане по лесния начин. И все пак си мисля, че за изпълнението "Highline" би трябвало да има пуснати кабели, защото не ми се връзва за "спортлайна" дето има халогени да правят отделно окабеляване, или поне на мен ми се иска да вярвам, че има някъде кабели дето чакат да бъдат свързани.
Ако някой колега с Б5.5 с фабрични халогени чете ще помоля да погледне откъде идват кабелите към халогените.
Не съм привърженик на карането с халогени по всяко време, но тук по Лондон има доста мъгла и са си необходимост, също съм привърженик на копчета с 2 функции за халогени кеф ти отпред да повдигат мъглата, а ако е много намалена видимостта включваш и задната крушка на стопа, че тука квито са ми разсеяни.... преди седмица се бяха натикали 100 коли една в друга на магистралата заради мъгла..
Ако някой колега с Б5.5 с фабрични халогени чете ще помоля да погледне откъде идват кабелите към халогените.
Не съм привърженик на карането с халогени по всяко време, но тук по Лондон има доста мъгла и са си необходимост, също съм привърженик на копчета с 2 функции за халогени кеф ти отпред да повдигат мъглата, а ако е много намалена видимостта включваш и задната крушка на стопа, че тука квито са ми разсеяни.... преди седмица се бяха натикали 100 коли една в друга на магистралата заради мъгла..