пасат б4 влиза вода

Техническа и сервизна информация за Passat
ToTo_Sm
Автомобил: Голф
Двигател: Абф

пасат б4 влиза вода

Мнениеот ToTo_Sm » Чет 17 окт 2013 8:55

Здравейте колеги имам проблем с влизането на вода в пасат б4 някой може ли да ми помогне да отстраня този проблем и да разбера от каде точно влиза водата дано някой да ми помогне че е неприятно :cry

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с влизане на вода в пасат б4

Мнениеот xalerrelax » Чет 17 окт 2013 9:06

Кажи къде по - точно е мокро...на шофьорксата страна , пасажера , отзад.
Има ли люк , няма ли...

ToTo_Sm

Мнениеот ToTo_Sm » Чет 17 окт 2013 9:39

Люк няма мокрото е в ъгъла от към пластмасите който прикриват кабелите по праговете и от шофиорската и от пасажерската страна самнява ме дали е уплатнение на врата или уплатнение на предно стъкло затова търся някой който е имал подобен проблем или знае отговора

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 17 окт 2013 12:06

Ако са провиснали вратите е възможно да премине вода между рамката и уплътнението. Пробвай при затворена врата да промушеш тънка пластина, примерно платмасова лента (или лента от страница на календар), каквито се ползват в папките за закопчаване на листите. Ако лентата минава без затруднение, регулирай болта в който се затваря ключалката на вратата, а ако от там не е възможно да се корегира луфта поради износване в пантите съответно тяхната смяна или избиване на втулките-осите и смяна с нови.
Възможно е найлоните, които са залепени на вратите ти под корите да са разлепени или скъсани. Свали корите и ще видиш.

Потребителски аватар
m0439
Автомобил: Passat
Двигател: 1.8mi ABS

Мнениеот m0439 » Чет 17 окт 2013 12:19

Според мен "улуците" в двиг. отсег са се запушили с листа. Вдигаш капака и между гуменото уплътнение и отсега
за чистачките търсиш два отвора /по 1 от всяка страна/. Те са за оттичане на водата. Ако съм прав ще ти прави
и мъгличка по стъклата и ще имаш 2 малки или една голяма локва. Като почистиш отворите водата трябва да изтече в калника. Не набутвай боклуците вътре а ги извади! Да не забравиш да кажеш дали сме познали ;)Успех! :th_up

ToTo_Sm

Мнениеот ToTo_Sm » Чет 17 окт 2013 15:41

още в други ден ще разбера болежката и ще е отстраня имам самнение че ако не е от упратненията на вратите може да е от уплатнението на предното стъкло защото на 100% съм сигурен че е сменяно

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 18 окт 2013 21:50

За да тече по колонките е хубаво да се разглобят пластмасите и да се огледа.Има случаи от снадките на ламарината по ръбовете на самия покрив да влиза вода,да се събира по тавана и да прелива в ъглите.

ToTo_Sm

Мнениеот ToTo_Sm » Пон 21 окт 2013 9:23

здравейте колеги проблемът е намерен но не съм на 100% сигурен че е решен силно се надявам при следващият дъжд да съм с сухо возило проблемът беше в снадките на покрива поради факта че покрива ми е сменян и майстора не си е свършил работата :stumm та както казах дано проблема да е решен иначе ще видя какво ще се прави :smile

ToTo_Sm

Мнениеот ToTo_Sm » Съб 09 ное 2013 19:58

Проблемът е решен на 100% и вече няма вода :11

Върни се в “Passat”