Bora 2,3 V5 със или без 4х4 ?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Bora 2,3 V5 със или без 4х4 ?
Здравейте колеги, решил съм да купувам Bora и съм се спрял на 2,3 V5, но се колебая дали да е с 5 скорости или 4х4 със 6 скорости, като най-вече ме блазни 6-тата скорост, а не толкова, че е 4х4. Според майстора ми 6 степенните кутии били по-чупливи, а в кракна сметка нямало разлика в разхода на гориво между кола със 6 и кола с 5 скорости с един и същ двигател. Моля колегите които имат опит с такива коли да кажат кое е по-добре и наистин ли няма разлика в разход.а. Ще съм им благодарен и ако споделят и колко им харчат колите с 4х4 и без него. Колата ми трябва предимно за градско и магистрално каране, рядко ми се налага да катеря балканите. Благодаря предварително на всички отзовали се.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Bora 2,3 V5 със или без 4х4 ?
Точно тази 6-степенна кутия е адски здрава. Не вярвай на глупости.
Иначе 6-тата на 4х4 е дълга колкото 5-тата на предното предаване, така че и с двете кутии при една и съща скорост ще си с едни и същи обороти, от към икономия на гориво не дава предимство 6-степенната кутия в този частен случай.
4х4 ще харчки с около 1,5-2л повече.
Иначе 6-тата на 4х4 е дълга колкото 5-тата на предното предаване, така че и с двете кутии при една и съща скорост ще си с едни и същи обороти, от към икономия на гориво не дава предимство 6-степенната кутия в този частен случай.
4х4 ще харчки с около 1,5-2л повече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”