Здравейте колеги,
както става ясно от заглавието на темата, спирачките ми скърцат. Искам да уточня че скърцат само когато колата е спряла и я разклатиш настрани. Също скърцат когато спирам, но вече е в почти спряло положение колата. И това е само от задните. Сменял съм си накладките. И преди и след смяната пак така прави. Вече ... започва да ме дразни много. А и спирам някъде и ... скрибуууц... Срам ме хваща.
Спирачките скърцат - Passat B5.5
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Re: Спирачките скърцат - Passat B5.5
Колега,и аз на моя Пасат имам същия проблем,като дръпна ръчната и я разклатя - скърца сякаш не държи.Но след като казваш че си сменял накладки,значи може да е и от дисковете,и аз не знам.
- VeselinTsonev
ti6ogb написа:Колега,и аз на моя Пасат имам същия проблем,като дръпна ръчната и я разклатя - скърца сякаш не държи.Но след като казваш че си сменял накладки,значи може да е и от дисковете,и аз не знам.
Да явно сме малко хората с този проблем и никой не знае решение за него!
Но пък не ми се сменят и дават толкова пари за дискове заради това скърцане - почти не са ми износени.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Номерът със скърцането и ръчната се появява чат-пат и при мен. Разликата е, че аз съм с барабани отзад. Това, че са сменяни накладките, не е от особено значение. Може да не са читави нещо. Със старите накладки пак ли скърцаше така? Да нямаш някой скъсан тампон по задното окачване?
- VeselinTsonev
Pet_rov написа:Номерът със скърцането и ръчната се появява чат-пат и при мен. Разликата е, че аз съм с барабани отзад. Това, че са сменяни накладките, не е от особено значение. Може да не са читави нещо. Със старите накладки пак ли скърцаше така? Да нямаш някой скъсан тампон по задното окачване?
Да и със старите скърцаше! Определено е някъде от спирачките, защото когато няма опъната ръчна или натиснати спирачки и разклатя колата - нищо не скърца!
- Pet_rov
Значи може и супортите да скърцат в работно положение. Не съм много наясно с вашия механизъм на ръчна за дискове, но мисля, че и при натисната крачна и при ръчна, при разклащане на купето може да се появи усукване на супортите и съответно скърцане. А накладките стари и нови, от една и съща марка ли са?
- VeselinTsonev
Pet_rov написа:Значи може и супортите да скърцат в работно положение. Не съм много наясно с вашия механизъм на ръчна за дискове, но мисля, че и при натисната крачна и при ръчна, при разклащане на купето може да се появи усукване на супортите и съответно скърцане. А накладките стари и нови, от една и съща марка ли са?
Мисля че че не са! Понеже я купих колата с текущите ѝ (нов внос) и аз ги сменях. Малка е вероятността да съм улучил една и съща марка! А на кое точно казваш "супорт" ??
- Pet_rov
Супортите държат накладките 

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
От накладките ти скърца ,хвърлих почти неизносени Textar(предни) защото бяха се опекли или аз не знам какво и освен,че ми износиха диска свиреха ужасно много.Смених ги с Delphi и от тогава не съм ги чувал.Вероятно има и други марки които няма да имат проблем ,само споделям моя опит без рекламна цел 

- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
krasio00o написа:От накладките ти скърца ,хвърлих почти неизносени Textar(предни) защото бяха се опекли или аз не знам какво и освен,че ми износиха диска свиреха ужасно много.Смених ги с Delphi и от тогава не съм ги чувал.Вероятно има и други марки които няма да имат проблем ,само споделям моя опит без рекламна цел
Колега, тук се пита за скърцането отзад.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Колега скърцат му задните накладки.Просто дадох пример с моите предни.