Правите ли път на бързащите коли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?

Мнениеот myrshavija » Чет 17 окт 2013 21:50

bmwww написа:Не ... аз съм писал по-напред ,че не се вълнувам от закона ,а от ситуациите ...
Ти си мноо тъп, честно.

suliopulio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suliopulio87 » Чет 17 окт 2013 21:58

forgotforme написа:Здравейте темата е интересна,кога бихте пуснали такъв автомобил без той да присветка или да се движи на ляв мигач.
Просто си карате в лява лента и виждате че нещо бързо се приближава в огледалото. Как реагирате ?

давам път мигновенно ако е възможно,проблема на човека може да се окаже жизненоважен.
имал съм такъв случай,но аз карах в насрешното за по набарзо.

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 17 окт 2013 22:03

Тая тема се изврати. Някои от примерните ситуации могат да бъдат възприети като много добра идея от голяма част от пишещите тук...

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 17 окт 2013 22:08

myrshavija написа:
bmwww написа:Не ... аз съм писал по-напред ,че не се вълнувам от закона ,а от ситуациите ...
Ти си мноо тъп, честно.

Може ! Знам ли ! Ама май само 3-4 човека разбират какво се опитвам да кажа ..... всичко е относително .... може и някъде да пише 60 .... като цялата колона се движи със 80 ами много ясно,че и ти ще го правиш ... за такъв тип ситуации казвам,че ме на интересува много много закона . Мисля,че няма смисъл да изброявам другите хилядите такива ..... знам кой ме е разбрал и кой не ! Ти как разбра,че съм тъп ? Обоснови се .... нема се обиждаме сега .... наблюдавам ти коментарите и си имам собствено мнение пък за твоите изказвания ..... ама тъп да ти кажа .... нема как да стане ! :th_up И като цяло няма ли как да се добави анкета по темата за тия въпроси ?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 17 окт 2013 22:28

Vlad777 написа:
muns61 написа:Даваш му път и след 2 пресечки този дебил блъска и убива ТВОЕТО дете, докато се връща от училище...

И кво? Виновен си, че си му дал път? Или ако не му дадеш ще спасиш някое дете? :screwy

Аз ги виждам така нещата - не му даваш път, той се изнервя, щото и без тва си е нервен, и дава сичката газ, за да те изпревари от дясно. При маневрата се завърта и помита цяла автобусна спирка с 15 човека.

Кого си спасил по-точно с това, че пречиш?

Зарежете сега хипотетичните невинни жертви. Да речем спасил е самия бързащ, като не му е създал фалшивото убеждение, че всеки ще му прави път щото е мноо бРъз и в резултат на това той, бързакът няма да свърши някой ден в куп изкривена ламарина под насрещния камион.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 17 окт 2013 22:42

Всеки следва да съобразява движението си по пътното платно с правилата за това. Освен това, разбира се, трябва да има и колегиалност. И да не се пречи умишлено, или да се оптиваме да даваме уроци някому, все едно сме правораздавателни органи, само защото сме прави. Защото злоупотребата с право е нарушение на закона сама по себе си. Провокациите и нервите по пътищата водят само до негативни резултати.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Чет 17 окт 2013 22:53

stefan4o написа:
Black-diamant написа:Пример - карам с 50 в лявата лента, защото в дясната има неравности. Забелязвам кола, която ме доближава много бързо и ми се лепи на бронята. Какво ще ми стане, ако точно за 2 секунди отбия леко в дясно, пусна го да мине и после отново се върна в лявата лента? Ще ми се смали оная работа ли?

По твоята логика - на него да не му се смали оная работа ако той отбие в дясно и те задмине?

Оооо, Стефанче, нали уж ми беше ограничил видимостта и по някаква необяснима причина нямаше да комуникираш повече с мен? Пък сега отговаряш....
Ще ти отговоря и аз - общоприето е да се изпреварва от ляво, а не от дясно. Ако дясната лента е свободна и нищо не ми пречи да се прибера за 2 секунди, докато бързащият ме задмине, много по-лесно ще е аз да отида там за 2 секунди, отколкото човек да ме изпревари отдясно с голяма скорост, да се сблъскаме, да уцели огромна дупка и да се обърне, да опита да избегне голяма дупка и да ме засече и да се натресе в мен, да блъсне човек или животно, които са в свободната дясна лента и т.н? Сигурно ще кажеш - ти също можеш да уцелиш дупка ако се прибереш - да, но аз карам бавно, което означава че мога да спра бавно, да маневрирам бавно и да реагирам вероятно по-добре.
В случая Добрин и Влад най-добре обрисуваха ситуацията. Аз лично не мога да си представя да виждам в огледалото няколко бързащи коли, дясната лента да ми е свободна и вместо да им дам път, да стоя самоуверено в лявата и да принуждавам всички да ме следват с 50 км/ч, само защото АЗ съм решил цялата колона да кара с моя темп. Отбивам за 2 секунди, хората минават и после пак си карам спокойно и безопасно в ляво. Да не говорим че е много изнервящо някой да ти кара в бронята на 1 см и как ще те натресе отзад ако спреш по-внезапно. Да не говорим, че той също ще се изнерви от това че няма откъде да те изпревари, а кое е по-опасно от гладен и изнервен шофьор? Просто да виждаш хора които искат да те изпреварят и да продължаваш да се тътриш въпреки това е проява на егоизъм, неколегиалност, несъобразителност, неетичност, ПРОСТОТИЯ, елементарност, първобитност и всякаква липса на култура и обноски.
Вече кой поради каква причина бърза, си е негова работа. Дори стилът му на каране да е такъв, не виждам причина отново да не го пусна да си троши главата на своя отговорност.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 17 окт 2013 23:09

Точно това се опитвам да кажа и аз ... ама нали съм тъп та не мога да го обясна :biggrin Искам да кажа,че досега в който и град да съм бил никога ама никога и никой не е карал в лява лента и като види,че некой приближава зад него да не мръдне . Явно само участници във форума си го правят това 5-10 човека и си се кефят ! Навсякъде където съм бил се кара в дясно ,а при лош път в ляво ама като некой е зад теб минаваш пак в дясно ! Даже и в София по Цариградско не съм видел некой да се мъкне в крайна лява лента и всички по-бързи да го заобикалят от дясно ! Верно,че съм ходил 5-10 пъти в София ама всеки един път като си карам в лево хората ми правят път или аз на тех ако има некой зад мен !

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Чет 17 окт 2013 23:29

bmwww написа:.. ама нали съм тъп

Пич, хич не се отказваш, а? А ако четеше толкова, колкото пишеш? Дали нямаше да е различно? Сам казваш, че те разбират 2-3-ма от форума. Ми от хиляди потребители, това какво ти говори? Нямало как да кажеш на Murshavijа, че е тъп. Ами няма как, факт е. Няма на какво основание. А защо той е казал, че си тъп. Ще отговоря вместно него: пишеш глупости, не зачиташ закона и нямаш едно грамотно мнение по темата. Малко ли е? Спри се вече. Трябва да знаеш кога.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 17 окт 2013 23:43

Явно много хора имат сериозен комплекс когато някой ги изпреварва.
Не е нужно да се прави всичко напук, толкова е лесно да се дръпнеш в дясно като видиш някой да се движи по-бързо теб. :wink

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пет 18 окт 2013 0:23

Как се отсяват грамотните от неграмотните мнения в темата ?
Може ли всеки ден на пътя срещайки хиляди ситуации да се спазва закона постоянно ?
Къде съм написал ,че само 2-3 човека ме разбират във Форума...не съм ли написал за темата ?
Не дадох ли моето мнение още в началото на темата и после се налагаше да обяснявам на хората които четат между редовете кое как и защо съм написал и направил понеже некои от тех четат което им изнася и перифразират ?
Кой може да каже,че никога не е нарушавал закона ?
Аз на 5 години ли съм да се обиждам с некои по форумите ?
Защо не направите анкета по ключовите въпроси в темата ?

Защо след тоя пост ще требва да напиша още 10 ..... край вече нема да пиша в тая тема ... направете анкета да видим резултатите !

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 18 окт 2013 2:57

Ако има възможност преминавам в дясна лента. Знам ли за какво бърза? Ако му е речено да се прибие, пак ще го направи.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 18 окт 2013 3:02

Kолеги, оставете селянията в къщи!
Каква е логиката да се кара в най-лявата лента, освен избиване на комплекси - ако живота ви е мизерен, вземете се в ръце и го оправете, а не да карате в ляво само за да прецакате другите!

Кой за къде бърза си е негов проблем, но ако му се наложи да ви изпреварва от дясно това застрашава и вашият живот и живота на другите! Това че е законно да се кара в лявата лента, не означава че е и етично! Напълно законно е да скочиш от блока, но като гледам никой от вас не го е направил!

Ако утре на вас ви се наложи да бързате, било за болница, за работа, за среща с готина мацка и някакъв льольо ви се тътри с 40 в лявата лента как ще се чувствате?

Живота е достатъчно забързан и без да се прее*аваме един друг!

:love.vwclub

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 окт 2013 7:28

Много си прав колега че кой за къде бърза си е лично негов проблем, който обаче по-никакъв начин не касае останалите участници в движението, камоли пък да се чувстват длъжни да се съобразяват с него!
Особенно пък като става въпрос за градско шофиране на където залитна темата, искате да кажете че всеки който кара в ограничението трябва да си стои в дясната лента за да може лявата да е свободна за тези който закъсняват за работа или бързат за някъде или просто стилът им на шофиране е такъв че под 120 не падат никъде :rolleyes
Няма лошо да си толерантен и да правиш реверанси към другите шофьори, ама това ми се струва прекалено, колко е минималната и максималната допустима скорост в лявата лента на Цариградско и кой има право да се движи по-нея?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 18 окт 2013 7:59

:facepalm Тая тема станала ...в "града" ( е как кой, Софето :icon_lol ) , в селата и извън селата , как се кара :Mr Green Fun абе колеги , носете си новите дрехи , нещо ако "закачите" или падне под "ножа" и това е :Mr Green Fun :beer защото животът е прекалено къс и изпълнен с компромиси , радвайте се на всеки прекаран миг с близки хора :th_up винаги ще има черна овца в стадото , ма от това не допускайте цялото да стане черно :redface флауър пауър :icon_lol

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”