Здравейте първо да се извиня ако има такава вече тема, искам да попитам защо когато двигателят ми е студен на газ падат оборотите до 300 че някога дори ГАСНЕ!!! например едно кръстовище ми изгасна без хидравлика и спирачки един тир щеше да ме отнесе но да се върнем на проблема с обикновена газова уредба съм НЕ с инежекцион значи като двигателят стане 90 градуса всичко е 6 дори понякога не е много 6 :D ходих при онзи майстор на газовите уредби понеже мислех че е от нея нали обикновена газова уредба апък инжекция пълна е двигателя ония вика всичко е 6 по газовата уредба на бензин така прави ли ме питаше на мен бензина ми е от 6 или 7 години напълних резервоара когато бензина беше 2лв и до ден днешен си паля на бензин и след 2000 оборота прехвърлям на газ въпроса е че бензина е стар и прекъсва на бензин и онзи майстор ми каза:
- 80% съм сигурен, че е термо датчик, но за всеки случай карай на ЕЛКОН или диагностика!
както и да е сега се чудя какво да правя четох колегите на опели пасати други същите проблеми са имали с този датчик моля да ми помогнете:)
-Аа и от вчера като взема да вдигам левия ЕЛ прозорец като се вдигне зъбните колела по вътре прескачат нали пуска вдига но след като вдигне не знае кога да спре сигурно в компютъра има грешки от този датчик незнам вие ми кажете благодаря предварително и пак се извинява ако я има тази тема :)
Проблем с оборотите Пасат Б4 1.6i AFT 101hp
- kriskoo_95
- Автомобил: Volkswagen Polo 6N1
- Двигател: 1.9D
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Проблем с оборотите Пасат Б4 1.6i AFT 101hp
Термо датчика се замерва с мултицет да се видят стойностите му.Бензина беше 2лв. преди 2 години и нещо,но ако не искаш да сменяш помпата вземи го източи и налей пресен.Всъщност с този ход ще се разбере и дали е датчика нали,щото може да заработи нормално колата.Изпаритела ако е по-възрастен също има вероятност за заминали платна,което ми се вижда най-вероятно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Бензин на 6 години?
Е това бензин ли е?

Е това бензин ли е?
- kriskoo_95
Мерси колега за бързия отговор изпарителя е на около 4 или 5 години не знам с точност в къщи имам един друг ще занеса да го видят а за бензина ще пробвам и да те попитам как да замеря датчика с мултицет в смисъл на съпротивление ли на волтаж ли :)
- kriskoo_95
Zdravko Zankov написа:Бензин на 6 години?![]()
![]()
![]()
Е това бензин ли е?
Ами колега само пали на бензин брат ми го е напълнил до горе като видя, че всеки ден се вдигат цените :D
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега, гледам че си регистриран тук от няколко години, не вярвам да не си попаднал поне на една от темите, в които пише за драмите с бензиновата помпа и гумените уплътнения заради стар бензин
, който при теб е достигнал сигурно до състояние на ацетон. Учудващо дълго време е издържало добичето.
Остави в шише бензин дори и за 6 месеца и после виж и помириши резултата.

Остави в шише бензин дори и за 6 месеца и после виж и помириши резултата.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Датчика се мери на съпротивления,има доста теми с необходимите таблици.Ако не намериш,то все някой с Аутодата ще копне тук какви са стойностите.Друг метод за проба е като изключиш датчика.Вдигнат ли се оборотите-работата е ясна.Тоя майстор как не се е сетил,не знам.
- kriskoo_95
ходих на сервиз там на компютъра изчистиха грешките и пръскаха дроселовата клапа с някакъв спрей като ВД40 но имаше нарисуван двигател на шишието после оборотите и на газ и бензин се оправиха обаче като истина двигателя старата песен на нов глас някакви идеи ? Някой знае ли как се казва този спрей и дали аз ако пръсна повече (понеже ми се стори малко че пръснаха в сервиза) ще се оправи ?