Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба
Да! Да! Не кихай, не го можеш това упражнение. Това вече на всички е ясно. Карай си по пътищата дето другите сме ги платили и не се оплаквай. Спести ни го. Като искате по-добри пътища ,ще трябва и вие да плащате. Нашите пари не стигат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Започнахме от
Където обясняваш, че е незаконно да използваш винетка, която е "втора употреба". Което не е вярно.
Стигнахме до там, че ми обясняваш как ТИ ПЛАЩАШ, за да мога АЗ БЕЗПЛАТНО да карам по пътищата. Което също не е вярно.
Имаш ли да добавиш още нещо?
ivand911 написа:Колега я обясни какво е годишна винетка K3 втора употреба? Щото за мен цялата тема противоречи на т.9 от правилата за постване във форума?9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.
Където обясняваш, че е незаконно да използваш винетка, която е "втора употреба". Което не е вярно.
Стигнахме до там, че ми обясняваш как ТИ ПЛАЩАШ, за да мога АЗ БЕЗПЛАТНО да карам по пътищата. Което също не е вярно.
Последна промяна от myrshavija на Сря 16 окт 2013 11:19, променено общо 2 пъти.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Varbona написа:samo_pechka написа:Или метнал колата на вторичните, счупваш джама ,отиваш с парчето стъкло и винетката на него , показваш си касовата бележка за закупената винетка + отрязъка ( от винетката) и получаваш нова ...Лошото е ,че някъде го четох и не съм сигурен вярно ли е и отде се получава , ако е вярно
Дубликат се издава при счупване или кражба на предно панорамно стъкло
Преди два месеца минах по този път.Във полицията изписах два листа формат А4 със обяснения къде и как съм си счупил стъклото и още една камара подробности.След една седмица ми издадоха удостоверение срещу такса от 7 лв.След това със всички останали документи за нова винетка във АПИ.

Последна промяна от vovo6808 на Сря 16 окт 2013 11:49, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Започнахме отivand911 написа:Колега я обясни какво е годишна винетка K3 втора употреба? Щото за мен цялата тема противоречи на т.9 от правилата за постване във форума?9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.
Ти на 15 години ли си? За това кое е законно или не се обърни към първия пътен полицай,да ти обясни кое е законно и кое не е. Ако се съмняваш в думите ми.
Последна промяна от ivand911 на Сря 16 окт 2013 11:29, променено общо 2 пъти.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
ivand911 написа:Да! Да! Не кихай, не го можеш това упражнение. Това вече на всички е ясно. Карай си по пътищата дето другите сме ги платили и не се оплаквай. Спести ни го. Като искате по-добри пътища ,ще трябва и вие да плащате. Нашите пари не стигат.
Доста смешно ми стана това изказване... По твоята логика - защо не си купуваш годишни винетки всеки месец и да си ги подменяш, за да имаме по-добри пътища?
Аз имам годишни винетки и на 3-те автомобила, които ползвам по стечение на обстоятлствата. А реално никой от тях не пътува едновременно с друг извънградско, но не смятам, че това е правилно, или че ме прави по-праведен и отговорен от другите, които си менкат винетките според това, с коя кола пътуват.
Както колегата е написал, в закона пише какво е забранено и какво е необходимо. Щом в закона не пише, че е забранено да се слага винетка от една кола на друга, значи е разрешено. Това е в основите на правото - всичко, което не е забранено е разрешено.
ivand911 написа:Ти на 15 години ли си? За това кое е законно или не се обърни към първия пътен полицай,да ти обясни кое е законно и кое не е. Ако се съмняваш в думите ми.
А това пък съвсем вече прелива... Пътният полицай не е законът! Законът се публикува и обнародва в Държавен вестник. Аз не съм неграмотен, за да не мога да си го прочета сам. И смея да твърдя, че съм го чел. В него не се споменава забрана за отлепяне и залепяне на винетка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи ,че винетка което е направена да се разрушава при отлепяне, е нормално да се отлепи и залепи на друга кола? Защо ли изобщо са я направили тая винетка да се разрушава? Чел ли си гърба на винетката?
Тоест твоята основа на правото нещо не издържа в случая. Та осветли ме защо е направена винетката да се разрушава при отлепяне? Щом според теб това е разрешено действие.
Законодателя е решил ,че като направи винетките да се разпадат при отлепяне, това ще е достатъчно като забрана да не се прави това действие. Защо да забраняваш нещо което би трябвало да е невъзможно? Фалшивите винетки забранени ли са? Не съм видял такъв текст, но със сигурност ще бъдеш наказан за притежание на такава винетка. Ти какво очакваш да пише в закона? Забранено е разлепването на винетката и залепването и на прозрачен целофан? Забранено е такава винетка да се мести от кола на кола? Или забранено е отлепянето на винетката от стъклото със сешоар или пистолет за топъл въздух?
Къде в наредбата за винетките видя ,че духа на наредбата е в посока за отлепяне и залепяне на винетка на различни превозни средства?
Тоест твоята основа на правото нещо не издържа в случая. Та осветли ме защо е направена винетката да се разрушава при отлепяне? Щом според теб това е разрешено действие.
Законодателя е решил ,че като направи винетките да се разпадат при отлепяне, това ще е достатъчно като забрана да не се прави това действие. Защо да забраняваш нещо което би трябвало да е невъзможно? Фалшивите винетки забранени ли са? Не съм видял такъв текст, но със сигурност ще бъдеш наказан за притежание на такава винетка. Ти какво очакваш да пише в закона? Забранено е разлепването на винетката и залепването и на прозрачен целофан? Забранено е такава винетка да се мести от кола на кола? Или забранено е отлепянето на винетката от стъклото със сешоар или пистолет за топъл въздух?
Къде в наредбата за винетките видя ,че духа на наредбата е в посока за отлепяне и залепяне на винетка на различни превозни средства?
Всичко, което не е забранено от закона, е позволено е принцип в правото, залегнал в съвременните правни системи.
Преценката за противоправно поведение в държавите, възприели системата на континенталното право, се прави освен въз основа на позитивното право и субсидиарно - въз основа на морала. Според българския Закон за задълженията и договорите, субектите се ползуват от правата си, за да задоволяват своите интереси, но тези права не могат да се упражняват в разрез с интересите на обществото, а уговорките не могат да противоречат на добрите нрави.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И с какво отлепянето на винетка е в разрез с интгересите на обществото?
Винетката как е направена е съвсем отделен въпрос и това, че на теб ти се струва, че не е редно не означава, че наистина е забранено от закона и че се санкционира пак от закона.
Моля, недей с такава категоричност да твърдиш кое е правилно и кое не е, защото живеем в Република България и тук важат законите на същата тази държава, а не личните виждания и предположения на ivand911.
И аз имам свои виждания и смятам, че не е редно хората да си купуват и да карат френски коли, защото се "разпадат", но не твърдя, че е незаконно, а просто си е мое мнение!

Винетката как е направена е съвсем отделен въпрос и това, че на теб ти се струва, че не е редно не означава, че наистина е забранено от закона и че се санкционира пак от закона.
Моля, недей с такава категоричност да твърдиш кое е правилно и кое не е, защото живеем в Република България и тук важат законите на същата тази държава, а не личните виждания и предположения на ivand911.
И аз имам свои виждания и смятам, че не е редно хората да си купуват и да карат френски коли, защото се "разпадат", но не твърдя, че е незаконно, а просто си е мое мнение!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Иванде...колегите се опитват да ти обяснят, че отлепването на винетката и залепването и на друга кола по никакъв начин не може да се преследва от закона и не подлежи на наказание и дори когато пътен полицай те спре на пътя и ти каже "тая винетка е отлепвана" можеш спокойно да му кажеш "да, и какво от това?" стига да си изпълнил другите изисквания, като ненарушена цялост и т.н. Това дали е правилно или не е е съвсем друг въпрос.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам с отлепвана винетк-а! И когато ме спря куката (полицая) се заяде, не заради текущата винетка, че е отлепвана, а за това, че имам стара винетка от 2010 г! Къде го сееш къде никне!? И писа ми фиш-че и си ходих, сега дали ще го платя е друга тема! Но колегите са прави, никъде в закона няма пояснение, че винетката, не трябва да се мести! Само трябва да е залепена така, че полицая ако иска да я изкара да не падне и точка! Всичко останало е само изисквания от самите нас, но в закона все още не е описано! 

Законът е направен несправедливо в това отношение. Купувам си кола юли месец примерно и трябва да си сложа годишна винетка, ако искам да я карам извън града(селото). ДА мога да сложа и месечна и седмична, ама аз колата я карам редовно и това не ме устройва. Та годишната винетка ще е валидна до 31.01 на следващата година и губи всякакъв смисъл на "годишна". И значи аз съм прецакан, спрямо този, който на 01.02(или по рано) си купува годишната винетка за цяла година и я ползва цяла година. И той и аз плащаме 67 лв. за едно и също нещо, което обаче не ползваме еднакво. Това не е справедливо, спрямо времето на валидност на документа. В този случай умишлено е създадена възможност за публичен рекет от страна на държавата. Питам се, с колко ли още закони е така и не искам да се замислям.
- dlug
Аз преди една седмица купих годишна винетка за колата на шефката. Дори трудно намерих, а на няколко бензиностанции ми викат "ама тя е до края на годината". Удържах се да ги питам дали са дебили или к'во 

Що да се дебили? Те знаят, че купуваш винетка за 3 месеца, на цената на такава за 12, от което няма почти никакъв смисъл. Ама нали колата е на шефа и парите са негови(нейни). Или ти се явяваш защитник, на един закон, направен с цел публичен грабеж? И все пак разчитащ на именно твоята констатация, че мнозинството верно са дебили, които чинно ще си плащат, макар че реално не ползват.
- dlug
Ти нищо не си разбрал май
Точно в това е въпроса, бях принуден да купя годишна винетка, защото това е най-евтиният вариант. И бях възмутен точно от този факт, че се принуждаваш да купуваш нещо, което не ползваш. После следва обикаляне по бензиностанции, където при желание от моя страна да си купя годишна винетка, получавам отговор с учудване и лек намек че съм луд "имаме седмични и месечни, годишните са до края на годината" Понеже наистина девойките в бензиностанциите не са виновни (нито за тъпият закон, нито за интелекта си) се сдържах да им поискам тогава винетки до края на годината каквито имат, но на стойността на годишната.
И понеже реагираш толкова остро ми кажи ти конкретно какво направи за да се промени този закон?

И понеже реагираш толкова остро ми кажи ти конкретно какво направи за да се промени този закон?
Сори колега, не съм те разбрал.
Аз не правя нищо за промяната на този закон. На този етап само констатирам едно безумие в него, което смятам е съвсем умишлено. Ако имаш идея какво да се направи, кажи, може и да участвам.
Аз не правя нищо за промяната на този закон. На този етап само констатирам едно безумие в него, което смятам е съвсем умишлено. Ако имаш идея какво да се направи, кажи, може и да участвам.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
vovo6808 написа:Varbona написа:samo_pechka написа:Или метнал колата на вторичните, счупваш джама ,отиваш с парчето стъкло и винетката на него , показваш си касовата бележка за закупената винетка + отрязъка ( от винетката) и получаваш нова ...Лошото е ,че някъде го четох и не съм сигурен вярно ли е и отде се получава , ако е вярно
Дубликат се издава при счупване или кражба на предно панорамно стъкло
Преди два месеца минах по този път.Във полицията изписах два листа формат А4 със обяснения къде и как съм си счупил стъклото и още една камара подробности.След една седмица ми издадоха удостоверение срещу такса от 7 лв.След това със всички останали документи за нова винетка във АПИ.
Да беше дал 5 лв на някой майстор да отлепи винетката и да си я лепнеш пак, щеше да спестиш време и нерви. За първи път ми се наложи отлепянето миналата година като ми счупиха стъклото, полицията естествено покри виновника. Тая година като смених колата, прибрах старата на село, и естествено прехвърлих винетката на сегашната. А в твоя случай майсторите щяха да ти я прехвърлят безплатно!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”