Правите ли път на бързащите коли?
Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?
Въпросът в темата е леко неуместен. Бързат шофьорите, не колите.
Последна промяна от Varbona на Пет 18 окт 2013 12:09, променено общо 1 път.
Причина: Просто авторът е използвал метонимия, не долови ли смисъла?
Причина: Просто авторът е използвал метонимия, не долови ли смисъла?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нужно да се прави всичко напук, толкова е лесно да се дръпнеш в дясно като видиш някой да се движи по-бързо теб.
Toлкова е лесно да се заобиколи от дясно и да не се изнервяш сам себе си и този пред теб :)
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
renault_19 написа:Не е нужно да се прави всичко напук, толкова е лесно да се дръпнеш в дясно като видиш някой да се движи по-бързо теб.
Toлкова е лесно да се заобиколи от дясно и да не се изнервяш сам себе си и този пред теб :)
Лесно е но е забранено от закона ;)
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Защо да е забранено?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
radi_nrj написа:renault_19 написа:Не е нужно да се прави всичко напук, толкова е лесно да се дръпнеш в дясно като видиш някой да се движи по-бързо теб.
Лесно е но е забранено от закона ;)
Колега, виж моите постове 2-3 страници назад - в градски условия на път с повече от 2 ленти в посока и ограничение до 80км/ч може да задминаваш (изпреварваш) от всякъде.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
x15 написа:Kолеги, оставете селянията в къщи!
[b]Каква е логиката да се кара в най-лявата лента, освен избиване на комплекси - ако живота ви е мизерен, вземете се в ръце и го оправете, а не да карате в ляво само за да прецакате другите!
Кой за къде бърза си е негов проблем...
Е точно това е квинтесенцията на селянията и избиване на комплекси, ниц аз бързам, моя си работа закъде и всички са длъжни да ми правят път. Някои ще ти правят, други не. От твоя гледна точка може и да не е колегиално,но е нормално, свиквай от малък, че не си царя на пътя. Защото 99 процента от бързащите сте ей такива:
и може би ако за такова поведение и у нас почнат да прибират книжката за една година нещо ще се промени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ТОЧНО в твоите постове пише, че не може - колко хора пишете от тоя профил - поне се уважавайте да четете какво пише другото ви Аз!StrEagle написа:Колега, виж моите постове 2-3 страници назад - в градски условия на път с повече от 2 ленти в посока и ограничение до 80км/ч може да задминаваш (изпреварваш) от всякъде.
-
В градски условия това изпреварване отдясно е всъщност просто престрояване. :-)
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
renault_19 написа:Не е нужно да се прави всичко напук, толкова е лесно да се дръпнеш в дясно като видиш някой да се движи по-бързо теб.
В града е мармалад движението, само като сложиш че има маршрутки и бакшиши повече няма какво да се говори.
Моя коментар се отнася до карането по магистрала.

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Винаги им правя без изобщо да се питам защо и за къде бързат Аз гледам да не преча на околните а те да си носят последствията от постъпките
-
- Автомобил:
- Двигател:
За магистрала никой номрален не би толерирал моткането, в смисъл говорим за хубава кола която е решила да изпреварва 5 тира със 110. Даваш газ минаваш и се прибираш,ама сега ако видиш стара кочина на газ увиснала от товар еми ще почакаш кара човека колкото може.
И за пореден път ще кажа колко съм потресен от масовото незнание на елементарни неща, то не бяха бързи ленти,изпреварване заобикаленя, всеки втори дори повече не прави разлика между градско и извънградско движение,също никой не се сеща и не ебава че не трябва да влиза в задръстено кръстовище защото става още по-голямо мазало. Всеки дава напред и това.А да караш успешно,разбирайте безопасно и адекватно мпс не се изисква кой знае какво от правилника.Достатъчно е да знаеш знаци за скорост,предимство,изпреварване, в града да не влизаш в задръстени кръстовища,да не паркираш на кръстовища и пешеходни пътеки и да знаеш че на кръстовище ако няма знак и не личи че е откраднат да пуснеш този от дясно. Няма и 10 неща да знаеш и съобразяваш,а толкова много хора нямат грам идея,не им прави впечатление ,не си дават зор да наваксат пропуснатото и като им кажеш те гледат като телета все едно им казваш че някой е изобретил вчера топлата вода.
И за пореден път ще кажа колко съм потресен от масовото незнание на елементарни неща, то не бяха бързи ленти,изпреварване заобикаленя, всеки втори дори повече не прави разлика между градско и извънградско движение,също никой не се сеща и не ебава че не трябва да влиза в задръстено кръстовище защото става още по-голямо мазало. Всеки дава напред и това.А да караш успешно,разбирайте безопасно и адекватно мпс не се изисква кой знае какво от правилника.Достатъчно е да знаеш знаци за скорост,предимство,изпреварване, в града да не влизаш в задръстени кръстовища,да не паркираш на кръстовища и пешеходни пътеки и да знаеш че на кръстовище ако няма знак и не личи че е откраднат да пуснеш този от дясно. Няма и 10 неща да знаеш и съобразяваш,а толкова много хора нямат грам идея,не им прави впечатление ,не си дават зор да наваксат пропуснатото и като им кажеш те гледат като телета все едно им казваш че някой е изобретил вчера топлата вода.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тая тема е прекрасен пример за знанието на закона, според който караме всеки ден автомобилите /си. Някои сега научиха, че в градски условия няма дясна и лява лента в тоя смисъл, в който ги има прита извънградски участъци. Да не говорим, че колегиалността е останала доста назад, дотолкова сивото ежедневие ни е повлияло на манталитета. За да не си помисли някой, че карам само в лява лента и се правя на гъзар - това съвсем не е така. По-скоро през повечето време се старая аз да съм от
"бързащите", щото съм нервна натура и не обичам да се мотая, но и не мисля, че останалите в движението са ми длъжни за нещо и не ги виня. Дори съм претърпявал ПТП по моя вина поради ... бързане
"бързащите", щото съм нервна натура и не обичам да се мотая, но и не мисля, че останалите в движението са ми длъжни за нещо и не ги виня. Дори съм претърпявал ПТП по моя вина поради ... бързане

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ей сега преди малко, карам по един болевард и виждам на пешеходна пътека чака "Дете" и намалям плавно за да спра да мине, обаче зад мен Форд фокус "Нелегален бакшиш" направо почна да свириии и даже не спре на пешеходната пътека, детето като го видя изтръпна, даже бакшиша продължи да свири и на детето, а аз спрях и не вярвам каква простотия може да се види на пътя, даже оставаше за капак бакшиша да спре и да дойде да ми се скара, и тогава не знам какво щеше да става! Определено няма да има оправия в тази държава! Криво дърво, го изправя само резачката!
Няма какво да говорим, колкото и да спразваш правилата извън града и в града, все се намира някой, на който пречиш

Няма какво да говорим, колкото и да спразваш правилата извън града и в града, все се намира някой, на който пречиш

-
То ''бакшиш'' си е диагноза. Колегиална съм към всички и търпя всякакви, но видя ли жълта кола, с табелка отгоре, ставам друг човек. С тия съм зла, признавам си. Не търпя наглостта им, сякаш улиците са техни, само защото ги кръстосват ден и нощ.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
То нащо дърво е вече толкова криво че ни резачка ни брадва ни нищо не го оправя ... така ще е, каквато сме си я надробили такава ще си я сърбаме 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”