Става въпрос за копче или врътка, за вкарване на свеж въздух. Голфа ми е 3 gti 16v. Имам климатик с 2 режима NORM и MAX, ала копче да вкарва въздух от вън няма.
Някой има ли идея или просто голфа ми наистина няма такова нещо. Ала е мн гадно, защото само се запотяват прозорците УЖАС е направо.
Голф 3 Май нямам копче за вкарване на въздух от вън в купето
-
- Автомобил:
- Двигател:
greda написа:Човек, по принцип няма такова копчеИма копче за рециркулация вътре. Когато го натиснеш започва да върти само вътре. При всички останали случаи взима въздух от вън. Провери имаш ли филтър на купето
Сори, но това не го знам на изуст
Точно така е. Като натиснеш MAX клапата затваря и върти само вътрешния въздух. Във всички останали случаи, както е казал и колегата взема въздуха отвън. За запотяването може да има няколко причини - например замърсен /наводнен/ филтър на купето /намира се под дясната чистачка/ - по лесния вариант

Каспър написа:Братле слагаш врътката за степените на вентилатора в положение малко преди единицата.При това положение отвън влиза свеж въздух.
Това важи само за модели без климатик/климатроник.
Щом има климатик, колата постоянно засмуква въздух отвън. Проблема със запотяването на стъклата може да е от запушен филтър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Май нямам копче за вкарване на въздух от вън в купето:(
само да попитам в вентото нямам копче за циркулация на въздуха как точно става обръщането на въздуха от вънка да върти само от вътре. благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Май нямам копче за вкарване на въздух от вън в купето:(
забравих да попитам за какво е разтоянието от 0 до 1 този празния ход
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”