RQ: Питане относно кора под двигател на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

RQ: Питане относно кора под двигател на Голф 4

Мнениеот svetlio8 » Съб 19 окт 2013 18:55

Здравейте колеги. Имам следният проблем. Когато си взех колата нямаше кора под двигателя. Поразрових се в нета и взех една пластмасова кора цяла голяма под двигателя, само че днес с недоумление разбрах че не пасва. Ясно е, че имам и странични кори, които също липсват при мен, тях ще ги взема, но самата кора е къса , като чели има нужда от още едно парче по-малко отпред , за да стигне . Гледах по форума , четох теми но никъде не виждам това което ми трябва. Колата е 1.9 ТДИ 110 к.с. , видях че бензиновите кори са доста по-къси,а тази която съм я взел уж е голяма, но не стига да покрие целия двигател отдолу. На самата кора има щампа VW и парт номер, проверих ги отговарят да са за Голф. Направо съм шаш. Ако трябва и снимки ще кача да я видите и да ми дадете съвет, да се мъча ли да търся вариант да я напасна , въобще това ли е кората за мен и по дяволите ако не е защо има парт номер който отговаря за Голф. Благодаря ви предварително. :question :gruebel

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: RQ: Питане относно кора под двигател на Голф 4

Мнениеот siso_k » Съб 19 окт 2013 19:05

Здрасти колега, на моя 1.6 АКЛ, опред точно след самия нож има една малка кора. Може и след това мисля че се захваща голямата. Може и при теб да е така.

Потребителски аватар
svetlio8

Мнениеот svetlio8 » Съб 19 окт 2013 19:10

http://prodavalnik.com/kora-pod-dvigatel-za-golf-4-i31541961

на този линк са снимките, точно това е кората която взех , но ми се струва че тази част липсва , която се захваща за ножа, както казваш колега, само ми потвърди дали твоята отговаря по форма и големина както тази от линка.
Благодаря за отговорът

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 19 окт 2013 19:38

Не видях коя си купил ,защото обявата я няма вече , но Това е твоята кора http://www.avto.bim.bg/Kora-pod-dvigatel-DIESEL-za-VOLKSWAGEN-BORA-ot-1998-do-2006_p25742m639.html

Изображение

+ страничните
http://www.avto.bim.bg/Kora-stranichna-dqsna-za-VOLKSWAGEN-BORA-ot-1998-do-2006_p25425m639.html

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
svetlio8

Мнениеот svetlio8 » Съб 19 окт 2013 19:54

Мисля че проблемът е в мен и то в недоглеждане . Май съм взел кора за поло , някои модели Сеат и Шкода. Сега провериха партномера внимателно в гоогъл , а и след снимките на колегата achodemo, съм 100% сигурен че са ме подвели. За съжаление се доверих сляпо по заглавието на обявата - "Продавам кора за под двигател на голф" !

Иначе ще приложа няколко снимки на въпросната кора да я видите !
Прикачени файлове
kora.jpg
kora2.jpg
kora3.jpg

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Съб 19 окт 2013 20:34

Колега,
Явно този който ти е продал кората е мошеник, или пък самия той не знае какво продава, тъй като в обявата се вижда, че е писал, че продава кора за Голф 4
Варианта е да видиш точно за каква кола е и да я продадеш. Като я гледам е доста запазена и добро изпълнение, така че би трябвало да я продадеш веднага.
Успех!

Потребителски аватар
svetlio8

Re: RQ: Питане относно кора под двигател на Голф 4 (Решено)

Мнениеот svetlio8 » Съб 19 окт 2013 20:39

Точно така е станало. Благодаря за бързите мнения на всички. Става за Поло ТДИ. Ще се пробвам да я продам и да си намеря такава за Голф 4 .

Темата може да се счита за приключена !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”