проблем с газова уредба на Венто

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

проблем с газова уредба на Венто

Мнениеот Simbara » Съб 19 яну 2013 14:28

Колата е Венто 1.8 АБС 90к.с. 1992 година,газова Ланди Ренцо.От 4 години карам с тази газова(около 80000км и като проблем само мин лято смених мембрани.От около две три седмици вече не върви както трябва,няма толкова мощност и между 3000 и 4000 оборота има някакво замисляне и леко прехълцване,което след 4000 се оправя.На бензин няма никакви проблеми и върви къде къде по прилично.разхода на газ винаги е бил 8 извънградско и 12 градско, като преди и след проблема разлика няма.Някакви идеи колеги,че преди да отида на газаджия да имам някаква идея поне и аз..? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: проблем с газова уредба на Венто

Мнениеот vaiper 1 » Вто 21 май 2013 16:45

Филтъра на клапана,въздущния,свещи,дане смуче въздух :wink

mita4etokz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mita4etokz » Вто 08 окт 2013 10:24

Колега разбра ли причината че и на мен ми се случи подобно нещо.И аз карам Венто.Като дам газ и направо спира.
Мисля да започна с филтъра на клапана и после по веригата нататък.Ако си отстранил проблема моля за малко инфо.
Мерси предварително

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пет 18 окт 2013 9:21

колега здраей, най вероятно имаш запушване на газовата с-ма. при мен проблема започна както го описваш, но постепенно се задълбочи до толкова, че колата не можеше да върви. проблема установих случайно. при изкачване на стръмен път колата започна да не може да върви, след като спрях и вдигнах капака видях, че тръбичката която идва от бутилката до филтъра беше заскрежена. последва разглобяване на филтъра, но той си беше ок. отвих кранчето на бутилката и газ започна да излиза едва едва. взех парче тел и почистих отвора на тръбичката, изпадна повече от шепа графит(или каквото и да е). след като повторно отвих кранчето, газ започна да тече буквално, като от докрай отвита чешма.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Съб 19 окт 2013 20:21

Изводът:

Правете си ежегодно профилактика/поддръжка на компонентите както по газавите уредби, така и като цяло по колата, та да нямате проблеми! :th_up

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Сря 30 окт 2013 20:30

Съжалявам че скоро не съм гледал темата.Прехълцването се оправи само,а замислянето го оправих наскоро като завъртях много малко деокото (увеличих предварението) :)

mita4etokz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mita4etokz » Пет 15 ное 2013 15:18

Проблема беше във филтъра.Почистих го и сега се държи добре.
Благодаря ви за информацията

Върни се в “Автогазови уредби”