Пасат Б4 шум в ходовата част

Техническа и сервизна информация за Passat
pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 шум в ходовата част

Мнениеот pasatorrr » Нед 20 окт 2013 19:22

Здравейте колеги!Наскоро си купих Пасат Б4 1.8 моно и започнах по малко да го стягам и обслужвам.Повечето проблеми ги отстраних,но остана един който немога да разбера от какво е,а и майсторите които ми ремонтират колата също са в невидение
Проблема е,че в движение се чува едно.....като "тропане" все едно крива гума или и аз незнам как да го оприлича,но е много дразнещо и се получават едни много леки вибрации,които се усещат леко на волана и на педала на газта.Това започва някъде след като развия скорост от около 30 км/h и с увеличаването на скоростта и шума се увеличава.При леко чукване на волана на дясно-тропането рязко намаля,но при ляв волан се увеличава.Съмнявахме се за разбито или "сухо" вътрешно каре,защото като решихме да проверим ,набелязахме,че от 6-те болта,само два бяха стегнати-останалите 4 болта направиха по още два оботора.Стегнахме карето-ефект никакъв.Днес го смехихме-тропането продължава обаче :icon_sad По принцип предният ми ляв лагер е "тръгнал",но аз и на старият си Пасат Б3 съм имал лагери за смяна и такова тропане не съм забелязвал.
Направо се хванах за главата вече!Всякакви съвети ще са ми от пола!Благодаря Ви предварително!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Пасат Б4 шум в ходовата част

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 20 окт 2013 21:58

Да знаеш,точно е лагера.Както го описваш е десен.
Марка не мога да ти препоръчам.Всеки сам решава за себе си.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 20 окт 2013 22:23

pasatorrr написа:При леко чукване на волана на дясно-тропането рязко намаля,но при ляв волан се увеличава.

Точно лагер,точно както е описан-ляв.

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Пон 21 окт 2013 6:23

Zdravko Zankov написа:Да знаеш,точно е лагера.Както го описваш е десен.
Марка не мога да ти препоръчам.Всеки сам решава за себе си.

Десният лагер го смених преди точно една седмица,сменях и задните лагери,само предният ляв лагер не съм сменял.
Преди това тропане не се чуваше,защото може би десният лагер виеше яко и не съм го усещал тропането може би

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Нед 27 окт 2013 15:10

Проблема е отстранен!Излезе левият лагер и по точно вътрешната му част беше разбита

Върни се в “Passat”