Зимни гуми - кой с какви - оценка
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Имам спомен, че преди около 4 години в тестовете на АДАЦ тая гума беше в топ 5
Потърси и виж слабите й места там. Нали знаеш, че едното е винаги за сметка на другото в общия случай.

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Pinto_mm написа:http://www.graifer.bg/gumi/leki-avtomobili/sava-eskimo-s3-ms-11614.html
Дайте мнения за тези гуми. Колата се кара предимно из градско в среден по големина град по 5 км на отиване и толкова на връщане, тип "пенсионерско каране". Струва ми се перфектна като цена/качество.
+`1
-
- Автомобил:
- Двигател:
Става сава-та не е лоша, принципно за същите пари това http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/gislaved/eurofrost-17570-p-124507.html
ще е с една идея по-добро според мен. Не съм карал тези гуми на същия размер.Карал съм гиславед-а и си е добър достатъчно.Сава точно тази не съм, но и двете марки са на гудиър.
За мен лично от тяхните марки качеството е следното във възходящ ред:дебица,сава,гиславед,фулда и самия гудиър.
ще е с една идея по-добро според мен. Не съм карал тези гуми на същия размер.Карал съм гиславед-а и си е добър достатъчно.Сава точно тази не съм, но и двете марки са на гудиър.
За мен лично от тяхните марки качеството е следното във възходящ ред:дебица,сава,гиславед,фулда и самия гудиър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на колегите за отговорите. Избора вече е между GISLAVED EURO*FROST5 и SAVA ESKIMO S3 MS. И двете са с ДОТ от 2013 година, но все още не мога да реша тъй като са със сходни параметри.
-
- Автомобил:
- Двигател:
GISLAVED
Според мен ще е поне един сезон повече по-адекватна от савата.В смисъл при малко километри и след 5-6 години ще има доволно грайфер една зимна гума, но ще е твърда.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Гиславеда си е много прилична гума. Карам с юрофрост 5 две зими по около 5 до 7 хиляди км и това лято не ги свалях от колата, та им врйтнах още десетина хиляди.
След тоя тормоз грайфера е останал на половината като дълбочина, но леко са де поудървили следствие летните километри. По мои сметки ще изкарат тази зима на задния мост и ще има хляб за следващото лято., след което отиват на боклука
След тоя тормоз грайфера е останал на половината като дълбочина, но леко са де поудървили следствие летните километри. По мои сметки ще изкарат тази зима на задния мост и ще има хляб за следващото лято., след което отиват на боклука
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Smeagol написа:insert11 написа:Здравейте да ви попитам в Кауфланд пуснаха гуми, дали става нещо от тях ..?
Пуснали са Дебика, но цената им е колкото Континентал от Мединамед или Диана (с 20% отстъпка през сайта). Според мен грам не си заслужават...
Я кажете как се ползва тая отстъпка,че да си взема и аз?
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Iezekil написа:Я кажете как се ползва тая отстъпка,че да си взема и аз?
Отваряш двата сайта, харесваш си гуми и си ги поръчваш онлайн - където са на по-поносима цена.
Уловката е, че повечето имат цена за доставка, но все пак цените са повече от добри

-
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре е от сайт определено. Повечето имат остъпка за оналайн.За доставка някои искат 2-3лв ,някои е безплатна примерно при 4 гуми поне,други е безплатна изобщо.
Много гумаджийници предлагат безплатен монтаж при закупени гуми от тях ,но доплащаш тежести, които за размери от 14-15 са около 3-4лв на гума,тоест за 2 гуми ти отиват 7-8 за тежести.Това лято бях поръчал две гуми и в една съвсем непретенциозна гумаджийница ми взеха 14лв за демонтаж на стари гуми,монтаж на нови ,баланс,тежести и няколко злобни удара с голям чук по едната джанта че имаше крив ръб.Тоест заслужава си отвсякъде.
Много гумаджийници предлагат безплатен монтаж при закупени гуми от тях ,но доплащаш тежести, които за размери от 14-15 са около 3-4лв на гума,тоест за 2 гуми ти отиват 7-8 за тежести.Това лято бях поръчал две гуми и в една съвсем непретенциозна гумаджийница ми взеха 14лв за демонтаж на стари гуми,монтаж на нови ,баланс,тежести и няколко злобни удара с голям чук по едната джанта че имаше крив ръб.Тоест заслужава си отвсякъде.
- Iezekil
Smeagol написа:insert11 написа:Здравейте да ви попитам в Кауфланд пуснаха гуми, дали става нещо от тях ..?
Пуснали са Дебика, но цената им е колкото Континентал от Мединамед или Диана (с 20% отстъпка през сайта). Според мен грам не си заслужават...
Еми колегата да обясни тогава как Континентала за 119лв. от медина-мед е колкото Дебицата за 78лв.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Iezekil написа:Еми колегата да обясни тогава как Континентала за 119лв. от медина-мед е колкото Дебицата за 78лв.
Cоntinental TS850 195/65/15 е 110.44 лв. в Диана, докато същия размер Debica е 117 лв. в Кауфланд

Според теб кое бих избрал?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Smeagol написа:Iezekil написа:Еми колегата да обясни тогава как Континентала за 119лв. от медина-мед е колкото Дебицата за 78лв.
Cоntinental TS850 195/65/15 е 110.44 лв. в Диана, докато същия размер Debica е 117 лв. в Кауфланд
Да, пуснаха ги за 1 седмица в Кауфланд на високите цени и от следващата седмица 20% надолу. Дефакто в Кауфланд Дебицата си е на нормални цени в момента, на каквито се намира и по сайтовете/магазините.
Колкото и да е евтина обаче, не бих си купил толкова нисък клас гуми. Все пак нови гуми се купуват веднъж на 3-4 години - няма смисъл да се спести 20 лв на година и да караш нестабилно толкова време.
От avtogumi.bg вече съм поръчал 8 гуми само този месец и съм доволен от обслужването. Плюсът им е, че винаги можеш да провериш коя година са гумите, докато има и други, които не съобщават тази информация предварително, дори и след запитване.
- Iezekil
Smeagol написа:Iezekil написа:Еми колегата да обясни тогава как Континентала за 119лв. от медина-мед е колкото Дебицата за 78лв.
Дал съм цени на 14-ки очевидно.Отделно тая цена 117 за Кауфланд не е вярна.
Тук интересното за континентал е,че 15-ките са по-евтини от 14-ките?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
195/65/15 е един от най-масовите размери за среден клас коли (засега
), предполагам ,че това е основната причина да е такава цената .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”