[quote="MMX"]"Корена" на Тошиба изглежда да е от 2009 г. Т.е. Тошиба не е от най-древните производители на дискове - по-скоро новак. Заводите и специалистите може да са с 20+ г. стаж, но това не значи, че Тошиба има традиции в тая област. Аз поне не мисля, че компания занимаваща се с нещо от 2009 е с дългогодишен опит.
Аз пък мисля че нещо нередно има в тая схема. Като теб бях скептичен към тая марка защото и аз не бях чувал, докато... скоро един ден рещих да отворя и да видя що за диск има вътре и повтарям за 3 път че лаптопа е от 2006 година тоест тогава излиза че или съм с менте и "някой" е лепнал марката на Тошиба (което е малко верятно) или наистина през тая година е имало производство (ако мислиш че си измислям мога го снимам и да ти пратя). Така че 2009 може да не е точно вярната година. Но важното е че още държи фронта което е изумително и за мен(досега никой диск не е издържал толкова). Сам казваш че специалистите може да са с над 20+ год. опит, а това понякога е достатъчно пред традициите. Все едно да казваш Нокиа ще се издъни след като е купен от Микрософт. А къде е новата фирма с поголемите възможности и стратегия? Къде ги скриваш? "а IBM както сигурно знаеш е закупен от Леново" - или не използваш правилните изрази или не си много наясно с историята. IBM не е закупен от Леново, защото IBM съществува и сега. IBM е продал на Леново подразделението си за лаптопи, а това за твърди дискове - на Хитачи. Ако случайно си мислиш, че Леново е новото име на IBM си в заблуда.
Мерси за поправката просто не исках да се задълбоча и да отегчавам та нали ставаше въпрос за дисковете е темата и мислех че ще се подразбере а и едва ли е толкова са важни другите подразделения на IBM в момента.До автора на темата: Купи си нещо което ти допада на външен вид и джоба всичко останало е късмет и много пазене. При USB дисковете там е недостатъка - трябва да се внимава с изваждането на кабела и да го пазиш от удари. Няма нужда според мен от локуми. Иначе става дъра бъра и е за друга тема. Никой за никакъв диск не може да ти гарантира тук. Има марки различни дори и серии от една марка не са еднакви,както във всичко останало. Ако си толкова загрижен за данните купуваш и втори диск,различна марка за копие на първото и така винаги имаш един здрав от трите възможни източници.