Освежаване на лети джанти - сам

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Супер Ицо
Автомобил: VW Golf MK4 GTI
Двигател: AUM 2001

Освежаване на лети джанти - сам

Мнениеот Супер Ицо » Сря 23 окт 2013 6:44

Четох вече колко ли теми,но там всичко опира до пребоядисване,а аз пари за това в момента нямам. По джантите има паднала боя и такава която се люпи,на места дори е подута. Да има ли начин малко да ги докарам в вид докато събера пари да ги пребоядисам? Ще пусна снимки по-късно да видите за какво иде реч.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Освежаване на лети джанти - сам

Мнениеот enigma79 » Сря 23 окт 2013 6:52

Ти да нямаш роднинска връзка със Супер Любо.По въпроса ти май нямаш много голям избор,за да замажеш положението пак ще трябва да дадеш пари,спрей и шкурка.Трябва да махнеш подутото и въобще да ги остържеш яко със шкурката и да пръснеш със спрея.Така ще можеш да си отдъхнеш до като събереш пари за да ги направиш както трябва :beer

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Сря 23 окт 2013 11:39

Е то пари много ясно че ще се дават дори за това :biggrin мерси колега,отворен съм за още идеи ако някой има да казва :smile
За да не отварям нова тема,колата ми е светло сив металик, в какъв цвят що-годе да мацна джантите като дойде време та да стоят добре на колата? По-светло сиво от или по-тъмно?

Потребителски аватар
me4ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот me4ou » Пон 28 окт 2013 0:18

Аз си пребоядисвах джантите миналата пролет. Това ми беше първи сблъсък с бояджийска дейност и прахосах малко материали. Всичко ми излезе около 50-60лв (15-ки джанти с доста повърхност) и съм адски доволен.
Ако искаш просто да ги освежиш (т.е. да ги напръскаш със същия цвят, а не като мен тотално пребоядисване и смяна на цвета) мисля, че можеш да минеш и с половината на моя бюджет с повечко мерак - малко шкурки 5-6лв и два спрея по 8-10лв. Резултата ще е много добър, стига да имаш мерак. Според мен е напълно безпредметно сега да ги наклепаш за 20лв и после да ги правиш пак за още толкова. Или го остави за по-натам цялото и сега не барай или го свърши като хората.
Ако имаш нужда от повече инфо по процеса или нещо такова пиши ми, с удоволствие ще споделя опит! :a045
Иначе цвета си е въпрос на вкус! :)

ifch0

Мнениеот ifch0 » Пон 28 окт 2013 10:26

Пролетта ми хрумна да си боядисам моите - стари хондаджийски джанти:

Изображение

Пари за "както трябва" - почистване и боядисване нямах.
Реших да си ги правя сам.

Почнах да ги шкуря, но, когато след 15-ина мин. шкурене беше паднал половин мм от оригиналния лак и се отказах.
Обезмаслих ги хубаво и давай със спрея - черен мат на Dupli Color (8.99 лв в Практикер).
Няколко ръце (докато свърша флакона) и после, на същата марка - лак, матов. Пак докато свърши спрея.

Получи се така:

Изображение

Това беше Май месец. Вчера ги гледах по-внимателно, че исках да видя, дали си струва да ги правя като хората - 1-2 драскотини (повърхностни) и една дупчица. Цяло лято - 5-6 хил. км не са мръднали.
За без пари съм много доволен.

Потребителски аватар
Супер Ицо

Мнениеот Супер Ицо » Пон 28 окт 2013 14:23

me4ou написа:Аз си пребоядисвах джантите миналата пролет. Това ми беше първи сблъсък с бояджийска дейност и прахосах малко материали. Всичко ми излезе около 50-60лв (15-ки джанти с доста повърхност) и съм адски доволен.
Ако искаш просто да ги освежиш (т.е. да ги напръскаш със същия цвят, а не като мен тотално пребоядисване и смяна на цвета) мисля, че можеш да минеш и с половината на моя бюджет с повечко мерак - малко шкурки 5-6лв и два спрея по 8-10лв. Резултата ще е много добър, стига да имаш мерак. Според мен е напълно безпредметно сега да ги наклепаш за 20лв и после да ги правиш пак за още толкова. Или го остави за по-натам цялото и сега не барай или го свърши като хората.
Ако имаш нужда от повече инфо по процеса или нещо такова пиши ми, с удоволствие ще споделя опит! :a045
Иначе цвета си е въпрос на вкус! :)

50-60 всичко :gruebel аз като ходих да ми сменят джантите,ги питах за пребоядисване и ми казаха 120-150 лева ще ми излезе,а джантите са 14-ки :horror ще ти пиша на ЛС да се информирам малсо :smile

Върни се в “Направи си сам!”