Повреден датчик за температура Голф 4 1,9 TDI PD 101 (2001)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
caby
Автомобил: VW CADDY Ecofuel 08g
Двигател: BSX

Повреден датчик за температура Голф 4 1,9 TDI PD 101 (2001)

Мнениеот caby » Сря 23 окт 2013 7:50

Здравейте колеги. Днес както карах и стрелката на температурата на таблото от 90гр падна на 0 . Със сигурност датчика е дал фира. Та...как по друг начин да си следя температурата. В смисъл....има ли друг температурен датчик по колата, към който да свържа буксата на този повредения. Питанията ми нека не Ви разсмиват или дразнят :eek :redface .В командировка съм в братска Румъния за 10 дни и за това търся начини (макар и тъпи :screwy ) за да следя температурата на двигателя и да не го прегрея или повредя.Па като се върна в БГ ще го сменям. Предварително благодаря и се надявам на помощ .

....(май бях объркал раздела, за което се извинявам)

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: Повреден датчик за температура Голф 4 1,9 TDI PD 101 (20

Мнениеот ninkotv » Сря 23 окт 2013 18:05

За да се провери дали проблемът е в датчика или в таблото се прави следното: Вадиш буксата на датчика, допираш двата кабела с резистор 1 ом между тях и като дадеш контакт, на таблото стрелката трябва да сочи максимална температура. В този случай уредът работи и проблема остава да е в датчика. Ако при допирането на кабелите стрелката не мърда, значи проблема е в друго, но не и в датчика. Принципно би трябвало да може да се пробва и без резистор, но с резистор е по-безопасно за таблото. Ако проблемът действително е в датчика, без смяна няма как да направиш да ти показва.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 23 окт 2013 23:40

или просто, да си пусне теста с ВАГком, само за де се убеди че проблема му е в датчика, особено ако е то черните.

caby
Автомобил: VW CADDY Ecofuel 08g
Двигател: BSX

Мнениеот caby » Чет 24 окт 2013 7:45

:scare3 датчик е.Като извадя буксата и дам "на късо" на таблото стрелката реагира. Благодаря Ви все пак , явно така ще е до прибирането ми в БГ. Да се надяваме , че няма да бъда изненадан повече от колата :bowdown .

Върни се в “Дизелови агрегати”