Някой може ли да ми каже какви са негативните последствия от карането с по-голям размер гуми от предписания,като изключим очевидното,че километража ще показва по-малко.Питането ми е защото предписаният ми размер е 185/60/14 ,а аз вече три години карам Вентото 1.6 75 кс. с летни 185/65/14 който са с 19мм.по високи и не усещам някакви проблеми.Не опират никъде и не усещам някаква промяна в разхода и ускорението.Купих ги по-високи с идеята че ще е по-добре за джантите при влизане в дупки и да вози по-меко.
Сега ми предстои закупуване на зимни и се насочих към Continental 175/70/14 ,а те са даже още малко по-високи от предписаното с 23мм.Порових доста теми и повечето казват че трябвало да се кара с оригиналния размер,но не се обосновават защо,какво ще стане ако се кара с по-голям,ще стане ли нещо на колата и въобще какво толкова ще стане.

Какви са последствията от карането с по-голям размер гуми
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Какви са последствията от карането с по-голям размер гум
Нищо няма да стане, и аз карах летните с 185-65-14, идеално се държеше на пътя. Зимните ми бяхя 175-65-14, и също беше добре. Тия, дето ще ги слагаш, са малко по-високи, не мисля, че ще е проблем, само трябва с това да се съобразяваш.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
На теория караш +5-10км/ч при същите обороти и трябва да вози малко по-меко. Ако имаш хубави гуми и не опират при натоварена кола си ги карай...
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Разликата в размера е пренебрежимо малка, никаква, карай смело 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Че нищо няма да стане щом не опира някъде няма, но е напълно излишно.При 185х60х14 можеш да сложиш 175х65х14, което е почти същото. Колко меко да вози... и дали ще изкривиш една джанта малко или много все си иска изправяне,дали 5 удара с големия чук или 6-7 все ще ти вземат 20-25лв да ти я изправят. Излишно се затормозяваш.Аз за доста години само един път леко кривнах джанта през ноща на 185х60х14 и то защото бързах много да стигна до тоалетна, че щях да се н****а с извинение,ама така си беше
и газ да стигна до близката бензиностанция и прелетях през една яма, но за 20лв я изправих няма ядове.Така че гледай къде караш и чак толкова джанти няма да изкривиш.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз лично съм карал с такъв размер зимни гуми на Голф 3 - никакъв проблем
при мен нямаше никакво усещане за тромавост или липса на динамика , това обаче е за AAZ ( леко напомпан ) , при теб може (а може и да не) усетиш лек спад откъм тяга на моторетката
, отделно аз ползвах джанти от БМВ на 4х100 , пасваха идеално и бяха 5.5 инча широки , мн подходящи като размер за 175 ширина гума.

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
На мен зимните са ми 175/70, а летните 185/60. Нямам търпение да се кача на зимните
. Волана става по-лек, започва да вози една идея по-меко и става малко по-висока, което за зимата е препоръчително.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”