Колеги, от бая време не се бях сетил да проверя нивото на маслото. Сутринта гледам и установявам, че нивото едва едва достига щеката.
Не трябва ли датчика да го индикира, чрез лампичка или зумерче? Кога всъщност датчика отчита ниското ниво и сигнализира?
Показанието на МФА-то за температура на маслото е - - - и си викам да не би нещо датчика е заминал...

Толедо 1,8 ADZ - маслен датчик
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Толедо 1,8 ADZ - маслен датчик
Аз съм със същия двигател - с 2 датчика е и са различни - за високо и ниско налягане. Мисля, че горният беше за високото, защото го сменях като купих колата. Беше се пробил.
Показанието на МФА-то за температура на маслото е - - -
До 50°C, ако не показва първо буксата

- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Лампата и зумера сработват когато налягането на маслото падне под минимума. Датчиците са за налягане, а не за ниво. За ниво само щеката. Когато се прецака датчик обикновено лампата почва да свети, а не обратно.
-
- Автомобил: Dacia Logan
- Двигател: 1.4 2007
ninkotv написа:Лампата и зумера сработват когато налягането на маслото падне под минимума. Датчиците са за налягане, а не за ниво. За ниво само щеката. Когато се прецака датчик обикновено лампата почва да свети, а не обратно.
Виж това не го знаех...Мерси. Значи ако не се проверява маслото малко по-често, лампата може и да светне чак като мотора се прецака...

До 50°C, ако не показва първо буксата
А къде са тези датчик и букса?