Тракане от към предно ляво колело на Пасат Б5.5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тракане от към предно ляво колело на Пасат Б5.5
Здравейте колеги,от известно време при отворен прозорец и при каране по паваж се чува едно тракане от към предно ляво колело, което при натискане педала на спирачката изчезва.Предните накладки ги сменях преди около два месеца.Подобно тракане слушам и от други коли.Ако някой има идея за проблема нека пише.Колата е Пасат 1,9тди 2001г.комби
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Тракане от към предно ляво колело на Пасат Б5.5
Има едни скоби, които държат накладките. При Б5.5 представляват по спомен нещо като 2-3мм стоманена тел с няколко чупки. Вероятно си забравил да монтираш тази на "тракащото" колело. Предполагам затова при натискане на спирачката шумът изчезва.
Номер 4 от схемата. Ако си с лети джанти лесно можеш да видиш дали скобата е на апарата.
Номер 4 от схемата. Ако си с лети джанти лесно можеш да видиш дали скобата е на апарата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих колега скобата си е на мястото,но ми казаха че може да са се счупили пластините на вътрешната накладка, които я придържат към буталото.Като се опитвам да движа накладката без да разглобявам апарата се усеща един малък луфт,който при външната накладка го няма.Може ли това да е причината!
провери дали и от другата страна е така луфтът колега 

При последната смяна на накладки имах същия проблем - потракване от към предно колело. След като огледах по внимателно видях, че едната скоба не си е точно на мястото и не притиска накладката добре. Огледай хубаво и от двете страни, за да ги сравниш. Има и по-рядък вариант, възможно е да се е отлепило самото феродо на накладката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, аз също имах същия проблем, тези скоби, за които става въпрос-стегни им краищата с клещите и всичко е ок, аз така направих и тракането изчезна.Преди това сменях накладки, други работи-стегнах тези скоби и всичко изчезна

При мен се получи същия проблем при смяната на накладките. Проверих въпросните скоби, но ми се струва, че са здрави. На ръка никакъв луфт не мога да хвана. Има ли друг начин, по който да проверя?
телта при всяка смяна на накладки се свива леко с клещи обратно на смачкването й по време на нормална работа. Задава й се предварителна стегнатост в разумни граници. С времето умеква и се връща в отпуснато състояние. Друг случай е когато се износят водачите на спирачните апарати, тогава при леко потегляне напред и спиране обира луфта напред, ако веднага включите задна и спрете лекичко обира луфт назад и пак се чува това специфично чукане.
Най-вече при каране по паваж се чува. Ако е равън път е ОК, и при тръгване, и при спиране. Възможно ли е самите легла на накладките да са се разбили?
Оказаха се скобите, които държат вътрешната накладка.
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Колеги,
Имам едно "пукане", доста звучно, когато включа на задна и натисна спирачката - предно ляво - сякаш нещо се намества - дали е апарат и/или водачи или може да е тел/скоба...
Иначе си спира чудно и няма "дрънчене" по павета и т.н.
Имам едно "пукане", доста звучно, когато включа на задна и натисна спирачката - предно ляво - сякаш нещо се намества - дали е апарат и/или водачи или може да е тел/скоба...
Иначе си спира чудно и няма "дрънчене" по павета и т.н.