Преди някой да ме нахрани, да кажа че проверих в търсачката и намерих информацията, че е необходим някакъв ПИН за таблото за да се подкара имобилайзера и прочие, въпроса ми е има ли човек който се занимава с подкарването на тези табла, защото аз незнам ПИН-а на моето табло, предполагам и хората които продават пасати на части също не са наясно, та има ли някакъв начин? Другия ми въпрос е дали пасва без преправяне (по-скоро ме интересуват буксите от зад), има ли преправяне на инсталацията? Ляга ли на мястото на таблото от Б5? Също ако таблото от Б5.5 е с ФИС (не съм сигурен дали има, но предполагам), дали е необходимо да се замени и лостчето на чистачките? Абе въобще някой правил ли я е тази заигравка?
Поздрави
Табло от Б5.5 в Б5
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Табло от Б5.5 в Б5
правена е заигравката и има два леки проблема:градусите на таблото за външната температура не от4итат;зумера за забравени фарове и за отворена врата също не ба4ка. в Сф потърси колегата Владко,тои се оправя с пин кода без проблем
Последна промяна от niks76 на Вто 16 ное 2010 17:11, променено общо 1 път.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
niks76 написа:правена е заигравката и има два леки проблема:градусите на таблото не от4итат;зумера за забравени фарове и за отворена врата също не ба4ка. в Сф потърси колегата Владко,тои се оправя с пин кода без проблем
Благодаря колега, сега ще се свържа с него
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Има ли развитие по темата, замислил съм да сложа от б5.5 в б5 само че б5.5 е автоматик и с фул фис, въпроса ми е дали ще стане без проблеми? или има някакви тънкости, бърка ли се че колата донор е автоматик?
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Аз не успях да си намеря табло от 1.8Т за Б5.5 и се отказах, ако някой друг има повече информация, нека я сподели.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Аз също се отказах от тая галимация за едни хромирани рингове и други циферблати.
Ще цитирам Владко,надявам се да не се разсърди от това мое действие,прикривам и цените все пак.
Това е като го питах колко ще струва.Подчертаните са за препрограмиране на ключовете и имобилайзера.
Няма смисъл.
Ще цитирам Владко,надявам се да не се разсърди от това мое действие,прикривам и цените все пак.
Vladko написа:Ми да ти кажа честно,за да работи нормално сигурно ще ти струва едно поне *лв. отгоре над *лв които ти казах.Ще трябва да се сменят комфорт модула,еърбег модула и датчика за външната температура,и да се праправи ел.инсталацията на колата и после да се напаснат всичките нови модули да работят правилно в колата,което пък ще струва още пари за труд.Според мен лично не си заслужава.
Това е като го питах колко ще струва.Подчертаните са за препрограмиране на ключовете и имобилайзера.
Няма смисъл.
Аз правих тази галимация..тамън 2 пъти..понеже ми изгоря фис-а един път на оригиналното табло,след това сложих от 5.5 и на него му изгоря и след това втори път слагах пак табло то 5.5
1,Няма никакво значение дали таблото е от автоматик или ръчка...това се програмира,мисля че има значение само дали си фул или халф фис
2.не ти показва външна температура но не е болка за умиране след като я имаш на климатроника /ако имаш такъв/
3.това със зумера за фарове и други подобни мисля,че точно за 1 ден свикваш и не ти прави впечатление.Като цяло аз го правих заради изгорелия фис и по презумция мислех че щом е от 5.5 демек по нова година ще има повече живот...но всичко е до късмет явно.Но иначе,да,спор няма по красиво е.Ако имаш излишно табло и не ти сикат майка си и баща си за него срещу една културна сума Владко ще ти го направи за едно кафе време...както ми го направи на мен...и важното:задължително си носи 2та ключа понеже иммото минава и през таблото...абе Владко ще обясни...
1,Няма никакво значение дали таблото е от автоматик или ръчка...това се програмира,мисля че има значение само дали си фул или халф фис
2.не ти показва външна температура но не е болка за умиране след като я имаш на климатроника /ако имаш такъв/
3.това със зумера за фарове и други подобни мисля,че точно за 1 ден свикваш и не ти прави впечатление.Като цяло аз го правих заради изгорелия фис и по презумция мислех че щом е от 5.5 демек по нова година ще има повече живот...но всичко е до късмет явно.Но иначе,да,спор няма по красиво е.Ако имаш излишно табло и не ти сикат майка си и баща си за него срещу една културна сума Владко ще ти го направи за едно кафе време...както ми го направи на мен...и важното:задължително си носи 2та ключа понеже иммото минава и през таблото...абе Владко ще обясни...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Здравейте, имам следния проблем Пасат б5 99" АФН табло без КАН с МФА, сменихме го с такова от б5,5 с КАН и халф фис.... на първо четене, датчика за маслото трябва да се смени, защото дава постоянно индикация (работи наобратно), накладки,еърбеци, имото, външна температура не работят.. а и оборотомера.
маслото ясно, накладките и те, еърбеците също, имото е оправено, външната темп. защо не работи, датчика, трабва да е същият?
Кой пин на таблото, към кой на екуто да пусна за КАН, защото намирам различни схеми, и нещо не тръгва.
маслото ясно, накладките и те, еърбеците също, имото е оправено, външната темп. защо не работи, датчика, трабва да е същият?
Кой пин на таблото, към кой на екуто да пусна за КАН, защото намирам различни схеми, и нещо не тръгва.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Няма как на кола без кан да и пуснеш кан - тоест табло което не комуникира по шината на колата е невъзможно да подкараш , защо си взел табло с кан като твоята кола не е по кан ???
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Oказа се, че някой компютри имат Кан, просто трябва да се пуснат 2 кабелчета към таблото, но за нещастие този пасат, който правихме нямаше чип в еку-то за кан