Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 26 окт 2013 9:30

За Petlas,някой нещо да каже?
Един приятел си взе за А4-ката.Но той живее във Варна.
Аз съм в по-зимните райони. :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Съб 26 окт 2013 9:49

Турска шитня :mhihi Толкова ако си го закъсал и нямаш 5лв. за по-добра гума взимай :mhihi

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Съб 26 окт 2013 10:57

Колко да е евтин тоя Петлас. Вземи си един Барум Поларис 3 или Гиславед Еврофрост 5 и си свиркай. Поне знаещ че и двете марки правят гуми от 100 години насам.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 окт 2013 11:56

има ли проблем ако карам с две зимни от пред и две летни , но с голям грайфер отзад ? :icon_sad

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Съб 26 окт 2013 12:14

automan написа:има ли проблем ако карам с две зимни от пред и две летни , но с голям грайфер отзад ? :icon_sad

Ами да ти разкажа колега за една случка преди няколко години. Пътувахме от Добрич за Варна с две коли и имаше доста сняг по пътя. Моя голф го бях обул с 4 броя зимни гуми нови. Другата кола беше поло на братовчедка ми с 2 броя зимни и летни отзад , но за щастие караше брат и . На един съвсем нормален завой и с нормална скорост колата се завъртя на 360 градуса и се озова на другото платно. Сам си прави изводи дали е добре да си с летни гуми отзад аз не съм експериментирал никога така винаги съм си слагал на колите 4 броя зимни гуми. Все пак става въпрос за живота ви както и на другите който са в колата пък и да др. участници в движението.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 окт 2013 12:29

питам ,защото мой приятел си кара така от години и казва че няма проблем . зимата две зимни от пред две летни отзад,лятото две летни от пред двете зимни отзад :icon_sad

Потребителски аватар
plamen-roni

Мнениеот plamen-roni » Съб 26 окт 2013 12:39

Аз ти казах твърдо съм против зимата с летни , лятото с зимни били те и отзад. Ти с какъв размер гуми си и какво те спира да си сложиш зимни и отзад.Ако е финансовата страна разгледай сайтовете има доста атрактивни цени. Пък и си помисли , че дори и да я чукнеш колата зареди летните гуми ще хвърлиш поне едни 200лв после я за калник и боя и т.н.Все пак избора си е твой.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 окт 2013 12:45

185/14/60 са ми и зимните и лятните гуми, но ми писна да ми качват на летите джанти. търсих железарки , но те са в повечето случай в окаян вид. ръждиви и криви. затова си мислех да кача само две зимни отпред. а лятото да ги разменя :screwy

Потребителски аватар
plamen-roni

Мнениеот plamen-roni » Съб 26 окт 2013 13:02

Моят голф зимата го карах с лети джанти оригинални уж лятото му слагах други лети джанти .Ето това му бяха зимните помисли за нещо подобно
Прикачени файлове
65.jpg

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 26 окт 2013 13:04

При положение, че имаш пълни комплекти зимни и летни гуми, да рискуваш с летни зимата и да съсипваш зимните лятото (особено в жегите в Пазарджик) е пълна лудост.
Аз съм правил такава схема за една зима и следващата пролет, но нямах вече читави гуми, а и беше ясно, че пролетта колата ще се подменя и нямаше смисъл да хвърлям пари за нови гуми за нея.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 окт 2013 13:23

automan написа:питам ,защото мой приятел си кара така от години и казва че няма проблем . зимата две зимни от пред две летни отзад,лятото две летни от пред двете зимни отзад :icon_sad

Колега, колко опит имаш зад волана? При така зададен въпрос имам усещането, че никога не си карал на сняг и/или лед.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 26 окт 2013 18:44

Ми то постоянно ще си на пързалка с тези две летни отзад, то заеби че ще се въртиш като пумпал по-пътищата ами ще се нахакаш в някой насрещен и не се знае какъв ще е крайния резултат :no
Ако нямаш пари за нови намери си някакви що годе прилични втора употреба, ама летни отзад в сняг и лед е малоумщина на N-та степен!
Пълна простотия, без коментар, малоумна работа :dummy

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Съб 26 окт 2013 19:17

Всички познаваме някой и друг "герой" каращ с летни гуми зимата или зимни гуми лятото. Рано или късно всички свършват в централните вечерни емисии на новините :banghead

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 окт 2013 19:29

еми преди по времето на комунизма , нямаше зимни гуми как карахме с едни и зиме и лете :icon_sad а сега камионите да не би да карат със зимни. за камиони зимни гуми -няма :mrgreen

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 26 окт 2013 19:31

То по времето на комунизЪма и други работи нямаше, ама сега ги има. Нали ужким човечеството се движи напред във всяко едно отношение... Иначе зимни гуми си има, това, че тук в България е нямало не значи нищо. То тук и Голф двойки и Джети е нямало през 1985г., ама хората са си ги карали там, на Запад :mhihi
Камионите не ги давай за пример изобщо. През комунизЪма помниш ли колите със задно какво носеха в багажника си при изкачване на планински райони, а и не само тогава де?
Всъщност ако искаш карай и с 4 летни, само да не ме нацелиш точно мен на пътя :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”