Здравейте, колеги.
Сутринта ми се случи нещо странно. Тръгнах за село и всичко беше нормално. След може би два километра чух някакъв шум, аз го направих на нещо като свирене на ремък или виене някакво, нещо подобно, но може би не е било ремък. Веднага отбих и спрях — след спиране шум нямаше. Дадох малко повечко газ, изсвири леко и повече не се е чуло.
Според вас от какво може да е? Пистовият ремък можели ей така да се разсвири — без рязко подаване на газ, без преминава през локва, без завой... Караш си с 80 и изведнъж се разсвирва.
Притеснявам се да не е ролката или водната помпа и да направи някоя бела с ангренажа. Свалях му капака, ослушвах се, но сякаш няма шум там.
Става дума за Голф 3, 1.4 с код на мотора AEX.
Странен шум(свирене)-Голф 3, 1.4, AEX(РЕШЕНО)
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Странен шум(свирене)-Голф 3, 1.4, AEX(РЕШЕНО)
Последна промяна от ivanovkbg на Пон 28 окт 2013 11:13, променено общо 2 пъти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум(свирене)-Голф 3, 1.4, AEX
Сигурен ли си, че е свирене? Да не е виене на лагер? При мен имаше нещо подобно като виене, извън града, но го направи само за малко, и се оказа лагер на предно ляво колело!
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Странен шум(свирене)-Голф 3, 1.4, AEX
Не, колега, не съм сигурен. Сякаш повече наподобява виене, отколкото свирене. Аз веднага като го чух спрях. После тръгнах и минах към 30км и през това време не се е чуло повече. Мисля утре сутринта да отскоча до сервиза и без това трябва да сменям ремъка(пистовия) и да проверят, но искам да чуя и мнения, да си имам на представа от какво може да е.
П.С.
28.10
Здравейте, колеги. Днес свалих пистовия ремък и се оказа, че през него е минало нещо-може би камък или парче стъкло. Целият беше в мънички парченца, откъм пистите. Явно това нещо е влязло и от там се е чувал шума. Смених го с ремък на Dayco.
П.С.
28.10
Здравейте, колеги. Днес свалих пистовия ремък и се оказа, че през него е минало нещо-може би камък или парче стъкло. Целият беше в мънички парченца, откъм пистите. Явно това нещо е влязло и от там се е чувал шума. Смених го с ремък на Dayco.
- stoyancho666
- Автомобил: vw polo 6n1
- Двигател: 1.4 aex 1996
Re: Странен шум(свирене)-Голф 3, 1.4, AEX(РЕШЕНО)
здравейте колеги и аз да си споделя мъките
на скоро и аз както си карам......чува се странен звук.....ама нищо общо с каквото и да е шах и мат
оказа се малко котенце влязло под капака на топло хахахах

на скоро и аз както си карам......чува се странен звук.....ама нищо общо с каквото и да е шах и мат
оказа се малко котенце влязло под капака на топло хахахах

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”