Газификация на Golf4 SR 1.6i (AKL) 101к.с.
-
- Автомобил: Golf4
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Газификация на Golf4 SR 1.6i (AKL) 101к.с.
При някой проблема се оправя с подмяна на О пръстените между мотора и всмукателя при други с подмяна на темперетурен датчик аз лично съм сменил и двете неща и проблема си остана
Прочетох темата и като препатил мога да дам някой акъл.От 1г имам голф4 1.6 APF,като моят е с електрона дроселова клапа а твоя мисля че с механична.Няма никакъв проблем за поставяне на газов инжекцион,като се има напреджид че съм виждал внесен от италия с обикновена газ с ламбда контрол.Моя е полска уредба комп. STAG,изпарител Томасето-аляска рейка Валтек.Общо взето разхода на газ е равен на разхода на бензин+25%.При мен смесения разход е около 9 литра газ.Доколкото знам разхода на бензин в идеалния случай е 6л- извънградско 10,5-11,0 градско(моя показва разхода).А на някой които обичат да послъгват им гори 10 градско газ.От собствени сметки знам че разликата газ бензин е около 5-6лева на сто километра.Вярно че има някой неудобства но няма как в крайна сметка решаваш сам!А доклкото за скапването на двигателя от газта ти имаш 15 годишен таралясник който за 4 години било на газ или бензин все ще остарее така че е безмислено да го щадиш а и с газовия инж.прегряването се свежда до минимум а за прегаряне на клапаните все пак са хидравлични и малко или много маслото ги охлаажда а и са само 8 

Здравейте! Карам Г4 1,6 АКЛ и при мен след слагане на газов инжекцион разхода се дигна с около 1л./100 км. Средно ми гори към 8,5-9/100. Уточнявам, че карам най-вече извънградско по слабонатоварени пътища до 100-110 км. ГИ е нискобюджетна Megajet. Относно скапването на двигателя - на другата ми кола до момента съм навъртял 90 000 км х 7 лв. икономия = 6300 лв. Колата я купих за 3000 лв. и още си я карам. Не съм правил нищо по двигателя. Даже и свещи не съм сменял. Вече се е изплатила :)
Върни се в “Автогазови уредби”