Чистене дебитомер .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Чистене дебитомер .

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 окт 2013 21:53

Днес приятелче ми се похвали ,че си е чистил дебитомера на колата ( АХУ Г3) със спрей (пяна) за фурни от Лидл .Напръскал го обилно, изчакал към 10-ина мин и го умил с течаща вода, така два пъти , след това на слънце , изпил две бири и го турнал :biggrin .Беше ме питал преди време , казах му ,че има такива с изопропилов алкохол и са спец за МАФ сензори,работа вършат също и за спирачни системи (обезмаслител ), контактен шпрей и той, пръска се обилно , изчаква се доволно, да се изпари и се слага. Инак мислеше да го пръска с ВД40 и с компресор да го продухва :horror .Естествено му казах категорично , че е много грешно ! И нашия от Лидл - с пяна за фурни...не бях чувал ( и опитвал) :redface вашето мнение ?
П.п. колата върви екстра :smile дано няма последствия и моля не си правете експерименти :exclaim просто споделям и не съм сигурен дали е правилно :redface

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Чистене дебитомер .

Мнениеот IRRITATING » Пон 28 окт 2013 21:56

Аз моя го мих с Меглио и после с вода и си работи

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 28 окт 2013 22:12

От моя гледна точка, всичко опира до известна доза късмет. Теоретично, всеки химикал, способен да измие определени отлагания Би следвало да свърши добра работа, но.... до там. Ако съответния препарат остави след това някакъв слой в добавка- това не е добре. Ако пък случайно предизвика някакъв вид псевдо химическа реакция с 'филма" на дебитомера - пак същото...Има и много случаи, където хора са ползвали точно какъвто се полага препарат и не е помогнало - напротив - влошило е нещата, както и обратното... Например имаше един вид пяна за фурни ..някакво Брило или нещо такова, с което ако забравиш направо изгаряше боята на фурните - ще ми е интересно да видя какво ще се случи... :h020

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 28 окт 2013 22:14

Ако тая пяна за фурни съдържа сода каустик :no Лошо.Но ако е един вид обезмаслител не мисля,че ще има проблем.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 28 окт 2013 22:35

Bai Sando написа:Ако тая пяна за фурни съдържа сода каустик :no Лошо.Но ако е един вид обезмаслител не мисля,че ще има проблем.

Точно така.. идеята на "специализираният" препарат е, че съставките му хипотетично гарантирано не предизвикват нежелани странични действия, а не, че другите са лоши.Даже има разни химикали, като толуол мисля, които са жестоки разтворители, но това не значи, че ще свършат по-добра работа, просто не винаги приказката "с Топ по врабче" гарантира перфектния резултат :deal

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 28 окт 2013 22:37

Съмнявам се да има сода каустик в нея :rolleyes нали е за фурни :smile т.е. все пак се готвят в тях манджи :mhihi

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 28 окт 2013 22:50

samo_pechka написа:Съмнявам се да има сода каустик в нея :rolleyes нали е за фурни :smile т.е. все пак се готвят в тях манджи :mhihi

има има :biggrin ... оффтопик: старите медни професионални кафемашини се чистят, като се потопят в добре концентрирана Солна киселина, оксалова киселина и други такива киселини... после се поизплакват и от тях си пиеш кафето сутрин... :stumm

Върни се в “Дизелови агрегати”