китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: китайски гуми JINYU...някой знае ли нещо за тях?

Мнениеот dimovip » Вто 27 мар 2012 15:52

Не ме разбра май.На мен например не ми трябва знак за аквапланинг на магистралата при 120, защото при условията за аквапланинг не карам със 120.Сега по ясно ли ти става? Ако беше карал с по добра или по лоша гума щеше ли пак да се стигне до инцидента, за който говориш?Пише ли по актовете "кара с китайски гуми, затова удари човек"

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 27 мар 2012 16:03

facepalm

Не си мисли, че всичко е предвидено и че нищо не може да те изненада :idea:

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 27 мар 2012 16:21

някъде споменал ли съм, че съм подготвен за всичко, и че всичко знам?Всеки сам си избира, и аз съм на принципа че е по добре нова гума отколкото стара.....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 мар 2012 16:22

Колкото и добри гуми да купиш, винаги има по-добри. Всеки си преценява какво да купи според финансите си и маниер на каране.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 27 мар 2012 17:30

dimovip написа:Пише ли по актовете "кара с китайски гуми, затова удари човек"

По-спокоен ли ще спиш ако раниш някой, но само ти си знаеш, че е заради гумите, но никъде не го пише?

Пожелавам ти никога да не ти се случва нещо... защото като се случи - трудно би могъл да смениш гумите или нещо друго със задна дата... А те всички казват "знам как да карам" - това са последните думи на всеки загинал шофьор, наред с "виж какво мога".

muns61 написа:Колкото и добри гуми да купиш, винаги има по-добри. Всеки си преценява какво да купи според финансите си и маниер на каране.

Ето това вече е неоспоримо.

И тъй като се поотклонихме - нека не бъда разбиран грешно - не твърдя, че конкретно тези гуми за боклук - не ги познавам лично.
Просто не мога да се съглася с тезата, че "лятна гума ли е - все тая каква е, важното да се търкаля"!
Далеч не е все тая.

Преди 2 седмици поръчах 4 нови летни за едната кола, като се съобразих със съответните тестове и конкретните параметри в условията, в които най-често се кара. Старите летни за мен вече е опасно да бъдат използвани още един сезон, дори и да са на ръба на законното...

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 27 мар 2012 17:57

нямам произшествия, но имам ситуации.Не споря с теб за гумите, за за това, че някои работи се предвиждат и не се стоя на ухото, че гумите ми са от най добрите и от най- скъпите, затова нищо неможе да ми се случи. :beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 28 мар 2012 8:18

Тъй и тъй оспамихме темата на човека - който има опасения да си купи най-скъпите гуми за неговата кола, и да му е мирна главата. Поне ще знае че е направил максимума от към гуми. Все пак най-скъпите гуми за джантите на пишещите тук са от порядъка на 200 лв че и по-малко, и като купиш 4 бр такива ще забравиш за години наред за смяна. Другия вариант - караш си със старите и си имаш едно на ум в града и на мокра настилка. Незнам какво повече може да се говори ..

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Сря 28 мар 2012 10:12

Едно не мога да разбера. Уж никой не е виждал и не е пробвал тези гуми и изведнъж всички започват да ги оплюват. Значи щом няма обективни мнения, колегата да ги пробва щом са му подарък. На сухо, на мокро, при различни скорости и начини на спиране. Ако прецени, че са добре да си ги остави, ако не в кофата за боклук. Иначе на теория може и 100 страници да изпишем. Презумпцията, че като са китайски са боклук и неминуемо ще катастрофира ми се струва малко пресилена.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 28 мар 2012 12:06

Pinto_mm написа:... Презумпцията, че като са китайски са боклук и неминуемо ще катастрофира ми се струва малко пресилена...

напълно подкрепям колегата :beer

SpeedyMan
Автомобил: Audi A4 Avant AFN
Двигател:

Мнениеот SpeedyMan » Чет 25 апр 2013 8:44

Привет! Малко да възобновя дискусията..
Та значи като гледам китайските гуми далеч не са евтини, демек GISLAVED и BARUM може да се вземат за по-малко пари в по-големите размери.

Относно китайските гуми като цяло подкрепям мнението, че по принцип са пластмасови.
Като гледам колите от Ловеч обаче излизат с една марка Giti или до колкото разбрах след като се порових - може да се срещне под името GT Radial.
Та тия са най-големия китайски производител на гуми, на 12-то място на световния пазар. Не знам дали някой е карал точно с тази марка, но имат някои размери дето са "препоръчителни" по тестовете на ADAC и т.н.

Ако някой кара с такива гуми нека сподели.
Поздрави!

obzor
Автомобил: AUDI A4 B6 3.0 V6
Двигател: ASN

Мнениеот obzor » Пон 28 окт 2013 15:54

Здравейте. Хайде и от мен едно ъпче на темата.
Регистрирах се във форума за да мога да помогна с нещо на колегите от VAG групата.
И аз доста се рових из нета за гуми и както повечето от вас търсех цена и качество. Гледах доста гуми втора ръка нооооо...... с едни DOT-ове....страшна работа. На грайфер го докарваха, но толкова твърд каучук през живота си не съм виждал.И.....реших се да пробвам въпросната марка :confused
Днес си поръчах две бройки и в сряда трябва да са при мен. Цената доста ми хареса, пък и са нови.
Да ви кажа защо се спрях на тях или по-точно защо избрах нови гуми:
Вчера пътувах по магистрала Тракия и от София до Вакарел карах с около 140-160 км/ч. Знаете какви завои са там. Хубаво слънчево време, температура на въздуха 25 градуса 13:00ч. и.....колата просто не иска да влезе в пътя....жестоко приплъзване, мислех че карам с "вратите напред" :scare3
Преувеличавам де, но наистина колата не беше стабилна.
С Дънлоп съм произведени през далечната 2009-та 225/50/17 и точно това ме спря да си взема и зимни втора ръка. За хубавите марки нямам средства и реших да е китайчето. Пътуват към мен и до дни ще има отзвуци.
Надявам се да не съм сбъркал с избора си.

SpeedyMan
Автомобил: Audi A4 Avant AFN
Двигател:

Мнениеот SpeedyMan » Вто 29 окт 2013 13:31

Какви гуми си си поръчал колега?

Аз съм с новия зимен Семперит, само суперлативи за сега. А цената е доста сносна

obzor
Автомобил: AUDI A4 B6 3.0 V6
Двигател: ASN

Мнениеот obzor » Вто 29 окт 2013 17:10

Колега, поръчах си JINYU 235/45/17 DOT 12
135лв/бр
Само две съм поръчал за да видя как се държат. Ако ги бива ще взема още две, ако не ме радват ще ги сложа задни и ще търся по-горен клас за предни.

radomen87
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEK 96

Мнениеот radomen87 » Сря 30 окт 2013 11:44

Не са от въросната марка, но пак са китайски - wan li. Карах 2 зими с тях останах много доволен.

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Чет 31 окт 2013 6:03

Като цяло не е от най сполучливите гуми.Както казах по-напред , карам единия камион с такива предни.Доста бързо свършиха.А сега по дъждовете при спиране започна чак абс-а да ме рита а не са стави и изгорели... на около 2 години са.Пак не бих рискувал с тези гуми.Отначало наистина се държаха доста добре, но след половината грайфер са чао.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”