http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=391057
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=100312
Съвет за Passat B5.5 бензин
Re: Съвет за Passat B5.5 бензин
tester написа:H2O явно си фен на дизела и затова така говориш. Не съм го изчел раздела, но от моя скромен опит с автомобил на газ мога да кажа, че съм доволен.
DoH_KuXoT мотора на B5.5 2.0i 115к.с. същия ли е като на Sharana 2.0i 116к.с. и най-вече няколкото познати, които имам се оплакват от разход на масло? Стигнали са до 1л. на 1500-2000 км.
Това ме спира най-вече да взема шаранчето, а държа да е с газчица :)
най-вероятно са на една и съща база, но няма как да са еднакви, доколкото знам на шарана е напречен и по-скоро е като на голф 4
Не е толкова стряскащ разхода на масло. 1л на 1500км е супер плашещ разход... При трип от 4500км миналия месец до Италия съм долял всичко на всичко 600грама като съм карал юнашката. Масло харчи над 140км/ч няма и как да не харчи при положение че там е вече на почти 4000об/мин
Сега излязох да си видя нивото, че ме подсетихте с тая тема. За градско 3000км от максимум е мръднал 3 мм по пръчката надолу. Подготвяш се че извънградско ако настъпваш над 140км/ч ще доливаш, градско няма да пипаш и не го мисли повече.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
А стига бе, кое му е нормалното за 4500км. да долееш повече от половин литър масло, и да не я юркаш над 140 че почвала да го гори ...
Нищо нормално не виждам в този разход на масло, от смяна до смяна колко доливаш, литър и половина близо два?

Нищо нормално не виждам в този разход на масло, от смяна до смяна колко доливаш, литър и половина близо два?
forski написа:А стига бе, кое му е нормалното за 4500км. да долееш повече от половин литър масло, и да не я юркаш над 140 че почвала да го гори ...![]()
да , 1,5 литра масло на 10хил км при каране само на магистрала с над 140км/ч за мен е нормално.
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Колеги,мога да ви споделя опит с два пасата- В6,TDI,2.0,140 к.с. Закупени като нови 2006 г. Лимузина и комби. Лимузината е вече на 180 000 км.,кара се предимно извънградско,комбито на 80 000 км. и е карано предимно градско. И двата горят по около 1 л. масло за 3000 км. От първият си ден та и до днес.Консултирани са дори в Германия.Обслужвани единствено в Порше.
На този фон разход от 1 л. за 10 000 км. е мечта-мога и да не го долея въобще,просто при смяната ще налея до max и до следващата смяна ще слезе на min.Няма да е фатално за мотора!
На този фон разход от 1 л. за 10 000 км. е мечта-мога и да не го долея въобще,просто при смяната ще налея до max и до следващата смяна ще слезе на min.Няма да е фатално за мотора!
-
- Автомобил: Sharan 2000 7M
- Двигател: ATM + LPG - 2000g
До колкото четох по темата всичко зависи от това как е поддържан мотора, при какви скорости се кара (при високи обороти, и по-слабо охлаждане(примерно позадръстен радиатор) маслото дига температура и мотора го харчи) и до колкото разбрах за себе си и от типа на маслото. Освен това се сменяли някакви гумички, които по КАРТИНКАТА не можах да се ориентирам, но като му дойде времето нагледно :)
=Цитат=
И взех, че си поръчах 5л Selenia 5W50 от колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=335093
За момента вече над 2к км. - никакви оплаквания!
Маслото не е вдигало повече от 111*С и при най-сериозни натоварвания, а такова имаше!
Преди 2 седмици пак тръгнах по Беклемето, за да си взема щерката от Троян и да я водя на море...
Тъкмо тръгнах нагоре - зад мен един Г2 с един чичо и една лелка яко напъва!
"... А, бее... Голф 2, ама колко да върви тоя Голф 2?!"... и зададох на педала
Да, де, ама ГоУфУ зад мене...
Е, па върви си - тук-таме (даже честичко) и до над 100км/ч стигахме по баира...
Накрая, като ме изпревари чичото малко преди билото, се оказа, че под дясното стопче има едно скромно надписче G60 на тоя Голф...
Тааа... за маслото ми беше приказката...
Става!
=Край на цитата=
Това е извода за мен.
=Цитат=
И взех, че си поръчах 5л Selenia 5W50 от колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=335093
За момента вече над 2к км. - никакви оплаквания!
Маслото не е вдигало повече от 111*С и при най-сериозни натоварвания, а такова имаше!
Преди 2 седмици пак тръгнах по Беклемето, за да си взема щерката от Троян и да я водя на море...
Тъкмо тръгнах нагоре - зад мен един Г2 с един чичо и една лелка яко напъва!
"... А, бее... Голф 2, ама колко да върви тоя Голф 2?!"... и зададох на педала
Да, де, ама ГоУфУ зад мене...
Е, па върви си - тук-таме (даже честичко) и до над 100км/ч стигахме по баира...
Накрая, като ме изпревари чичото малко преди билото, се оказа, че под дясното стопче има едно скромно надписче G60 на тоя Голф...
Тааа... за маслото ми беше приказката...
Става!
=Край на цитата=
Това е извода за мен.
- frankofere
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, от доста време си търся passat 5,5 бензин,ако някой знае някакъв по запазен екземпляр,ще бъда благодарен за свръзка.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”