Пешеходци

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пешеходци

Мнениеот AmW » Вто 29 окт 2013 11:02

Може да шмърка беНдзин

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 30 окт 2013 6:41

Не съм чел темата, не знам дали някой е споменал това което ще кажа, в отговор на първия пост и автора на темата!
Мен ме дразни обратния вариант, наглостта и малоумщината на някои хора включително на майки с колички пресичащи на рисковани булеварди като бул Европа, Тодор Александров, бул Сливница и много други, любимото им място за пресичане е отсечката по булевард Европа между мотопфое и бриколаж там прелитат мангали, майки с деца с колички, пияници, НЛО и.др, ако съм в настроение винаги спирам и намалявам и то по такъв начин за да блокирам цялата колона зад мен и това в случаите когато горките майчици без мозък в главата са решили да пресекат улицата от където им хрумне, не само, че не ти махат за благодаря а преминават пред теб все едно ти работиш за тях както и цяла София, това не се отнася само за майките с колички!!!!!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 30 окт 2013 7:46

А като не си в настроение какво правиш ...слалом ?

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 30 окт 2013 11:22

forski написа:А като не си в настроение какво правиш ...слалом ?

Ако си ти на пътя и аз нямам настроение, минавам през теб като Галя от Каризма :icon_lol

Сега сериозно ще ти отговоря пичага,
ами пич седиш си по средата на булеварда и гледаш как прелитат колите около теб, гледаш как никой не те пуска, или някой пич в случая като мен, намали скоростта или спре за да те пусне да пресечеш на неправилното място за това начинание /ДОВОЛЕН ЛИ СИ?????/

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 30 окт 2013 13:52

Много сме зле брат всички, чесно ти казвам, и вместо да се оправяме лека полека и да се очовечваме все по зле ставаме :no

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 30 окт 2013 15:12

Идеята беше, че не съм длъжен да спирам на пресичащи хора на неправилни за това места както описах няколко поста по нагоре, и ако съм в настроение и не бързам за никъде спирам и даже правя параван, ако се налага, за да ги пуснат и другите участници на движение, другото което казах /караш ме да преразказвам казаното преди малко/, че на всичко отгоре пресичат неправилно и рисковано, а когато някой благоволи да ги пусне да пресекат, за да не станат на ваденка, даже не ти благодарят, а отминават по най нагъл начин все едно си длъжен, минават все едно са на комунистически манифест, за това става въпрос колега, за другата страна на медала, едни благодарят без да е нужно, а други за, които е задължително да го направят, НЕ ГО ПРАВЯТ!!!!!

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Сря 30 окт 2013 15:25

В България всеки който спре да премина му дигам ръка, тук в Австрия не го правя защото 10/10 спират.
Виждал ли си в Русия преди да пресекат както правят.
Изображение

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 30 окт 2013 15:43

Не съм против пещеходците всички сме пешеходци,но има такива които не се съобразяват с определена ситуация а сякаш нарочно тръгват :screwy Един човек може да изчака малко а не да се хвърля под колата,на инат нищо не става :icon_lol Това е кола има физика такива камикадзета направо ме ядосват здраво :screwy Живота ни е достатъчно напрегнат а някои допълнително го усложняват :deal

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 30 окт 2013 16:08

doaiena написа:Идеята беше, че не съм длъжен да спирам на пресичащи хора на неправилни за това места както описах няколко поста по нагоре, и ако съм в настроение и не бързам за никъде спирам и даже правя параван, ако се налаг

Как да не си длъжен, виждаш човек по-средата на пътното платно и какво, пресича неправилно не съм длъжен да му спирам, заобикалям го от където мога да му спира който иска. Ако съм в настроение ще му спра, ако не да си ебава майката...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 30 окт 2013 16:11

vaiper 1 написа:но има такива които не се съобразяват с определена ситуация а сякаш нарочно тръгват ..........................

ами много пешеходци чуха че имали предимство и полудяха нарочно да се правят на луди.

затова мачкаш и цетираш:

съгласно чл.113 на ЗДП
пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:
преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение;
да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;
да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
да не преминават през ограждения от парапети или вериги.

Според чл. 114 на пешеходците е забранено:
да навлизат внезапно на платното за движение;
да пресичат платното за движение при ограничена видимост;
да извършват търговия и услуги на платното за движение.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 30 окт 2013 16:44

Layer написа:затова мачкаш и цетираш:...

След което стоиш прав и слушаш:

ЗДП Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

И после,ако нямаш печен адвокат, който да докаже на човека в тъпото мускетарско наметало, че смачканият пешеходец е бил абсолютно непредвидимо препятствие, лежиш и чакаш...и от време на време се къпеш, без да се навеждаш :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 30 окт 2013 17:00

icoico написа:
Layer написа:затова мачкаш и цетираш:...

След което стоиш прав и слушаш:

И ти си прав.
Затова всички трябва да станем депутати. :mhihi :mhihi
Имунитет и колите винаги са с предимство :banghead

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 30 окт 2013 17:19

forski написа:
doaiena написа:Идеята беше, че не съм длъжен да спирам на пресичащи хора на неправилни за това места както описах няколко поста по нагоре, и ако съм в настроение и не бързам за никъде спирам и даже правя параван, ако се налаг

Как да не си длъжен, виждаш човек по-средата на пътното платно и какво, пресича неправилно не съм длъжен да му спирам, заобикалям го от където мога да му спира който иска. Ако съм в настроение ще му спра, ако не да си ебава майката...

Абсолютно правилно!
Щом не е на пешеходна пътека или на специални за това обозначени места всички последствия са си за него, да стои колкото си иска по средата на булеварда!
Не съм длъжен да спирам или давам път, правя го АКО искам!
Както казах, примера ми беше за съвсем друго нещо, а ти си се хванал за една две мои думи и си ги интерпретираш по някакъв си твой начин!

офф
Абе пич, ти да не си помисли, че ако ми застане пред колата и аз няма да спра, ако не съм в настроение бе?
Вземи да четеш по ясно и вниквай в текста преди да пишеш нещо, то от такива като теб тръгват клюките, /после ходи казвай, че нямаш сестра/ нещо такова се получи!!!!!

Последна промяна от doaiena на Сря 30 окт 2013 17:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 30 окт 2013 17:26

doaiena написа:Не съм длъжен да спирам или давам път, правя го АКО искам!
Както казах, примера ми беше за съвсем друго нещо, а ти си се хванал за една две мои думи и си ги интерпретираш по някакъв си твой начин

Аз разбирам какво имаш предвид, но както казаха по-горе - да не дава Господ да премажеш някого с колата, пък ако ще и да е изскочил внезапно. Като цяло в затвор рядко се влиза за това, ама са едни дългогодишни ходения по мъките, за моралния момент дори и не говоря. Имам познат, дето е минал през това.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 30 окт 2013 17:31

maxpayne написа:
doaiena написа:Не съм длъжен да спирам или давам път, правя го АКО искам!
Както казах, примера ми беше за съвсем друго нещо, а ти си се хванал за една две мои думи и си ги интерпретираш по някакъв си твой начин

Аз разбирам какво имаш предвид, но както казаха по-горе - да не дава Господ да премажеш някого с колата, пък ако ще и да е изскочил внезапно. Като цяло в затвор рядко се влиза за това, ама са едни дългогодишни ходения по мъките, за моралния момент дори и не говоря. Имам познат, дето е минал през това.

Колега преди да пишеш, сам написал пояснение, което се оказа абсолютно вярно!!!!
Пуу да ева!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”