Пасат Б4 1,8 ABS питане за пластмасов щуцер

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 17 дек 2006 15:51

Хм,не прилича на това за което си мислех че говорим.....:dontknow:
Аз имам предвид фланеца на главата горе от дясно.... :!:

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Нед 17 дек 2006 15:52

И него го смених, само че с пластмасов. Намазан е с някаква паста, но преди това отворът се почисти много добре. Даже съм сменил и този отпред, не сам този отдясно на главата.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 17 дек 2006 16:33

Маи всички си мислехме че става въпрос за този на главата, защото при него темп. е най висока и се деформира наи често. При това положение избора е Юнитрейд.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 17 дек 2006 20:09

еми, колегите са видели преди мен - не е това, за което си мислех!

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Нед 17 дек 2006 23:33

И аз го сменях това няколко пъти за 2-3 месеца Вземах от Ауто+ и от местен "дилър" Единия се спука,а другия се изкриви.Писна ми и сглобих един алуминиев При едната смяна в сервиза имаше момче от Ауто+ Майстора го псува може ли такива буклуци да продават и пича въобще не се замисли и си каза че всичко де що е по магазините е боклук включително и техния
Изображение
Изображение
Изображение

Какъвто и да е стругар би се справил без проблем
После дъното (основата) на стария фланец се изрязва и се нанася огледално върху алуминиевия и се изрязва Ние му сложихме и гарнитурка за по-сигурно (може и силикон)
Близо месец и близо 2000км не е мръднал

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 17 дек 2006 23:49

Е те за това ставаше въпрос. Значи трябва читав стругар. Е гяволи са Габровци и тва си е!!! :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 18 дек 2006 9:34

Syncro ,
вземи да пратиш по Еконт един фланец насам... :wink:
Алуминиев е нали...?!

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 18 дек 2006 12:18

Алуминиев е да
Докато го правехме си мислех да ги почваме серийно обаче се оказа голяма играчка
Сега се сетих,че към края на изработката ще ви трябва фреза (или поне настолна бормашина) за дупките

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 18 дек 2006 20:49

Какво беше това фреза.... :gruebel mhihi
Разбрах колега,благодаря за инфо-то :wink:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 19 дек 2006 0:11

Хора, незнам кой какво сменява, но тези фланци при смяна трябва да им се чистят......... местата на контакт с блока, иначе има опастност да образуват язви, откъдето да протекът, а кривенето и пукането е от некачествени части. В Юнитрейд не са много по-скъпи. А и като гледам, а и вие се убеждавате, че като се купи оригинална част, кара с години. Демек или плащате веднъж и забравяте или от време на време в сервиза. Е и парите са фактор влияещ на избора, но всички сме зрели хора и сме на ясно какво е положението с "тенекиите" ни.

Късмет с фланците!

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.

Мнениеот tbs_niki » Вто 19 дек 2006 0:52

dancing_niki написа:Хора, незнам кой какво сменява, но тези фланци при смяна трябва да им се чистят......... местата на контакт с блока, иначе има опастност да образуват язви, откъдето да протекът, а кривенето и пукането е от некачествени части. В Юнитрейд не са много по-скъпи. А и като гледам, а и вие се убеждавате, че като се купи оригинална част, кара с години. Демек или плащате веднъж и забравяте или от време на време в сервиза. Е и парите са фактор влияещ на избора, но всички сме зрели хора и сме на ясно какво е положението с "тенекиите" ни.

Късмет с фланците!
на голфа ми като го купих се бяха образували язви и то доста дълбоки. и ми хрумна идея: почистих мястото с телена четка за дрелата, китосах го с метал-пластик и вече 15000км няма проблем, да не чужа дявола

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 19 дек 2006 10:56

В случая първо трябва да се тегли една на конструктора проектирал тази част от пластмаса... Колкото и да е качествена, това нещо просто *трябва* да е метално. :evil: И моята сълзи, като протече ще я мисля, но няма да купувам нова а ще правя нещо метално и аз.

Това алуминиевото е супер станало, играчка си е, но е кардинално решение на проблема и далеч по-добро от оригиналната полюция на VW. Браво!

А за този тройник на по-предните снимки, който вероятно е за АГУ - аз си направих подобни от меден фитинг-тройник (за отопление, продават се по-железариите) леко удължен с 3 къси парченца медна тръба - стана екстра. :-) Пасва перфектно на диаметъра на маркучите за разлика от пластмасовите тройници дето си вървяха с АГУто. И е по-красив и компактен от този заварявания, а и не корозира.

Върни се в “Passat”