Зимни гуми - кой с какви - оценка
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Да се похваля и аз. Поръчах си Конти ТС800 със стар дот, но чисто нови от Медина Мед на привлекателна за мен цена. Утре ги чакам, даже скоро ще взема още 2 от същите 

Аз карам с Debica Frigo (на 3 години) отпред и Debica Frigo 2 (на 2 години) (175/70/13) отзад. Мога смело да кажа, че гумите са страхотни за всесезонни и на тази цена... Преди карах с BF Goodrich зимни... Малко влага или мокро и нямаше спиране с тях... повече никога BF Goodrich!
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Аз поръчах Sava ESKIMO S3+ MS
Да видим с какъв дот ще ми ги докарат 
Да видим с какъв дот ще ми ги докарат 
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
snuupy93,аз бих казал точно обратното.От BF Goodrich съм много доволен,Дебицата много бучи,и не съм доволен при спиране на сухо.Тия дни ще поръчвам 2 броя,да подменим с нови на предният мост,старите отиват отзад.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
stefan4o написа:Да се похваля и аз. Поръчах си Конти ТС800 със стар дот, но чисто нови от Медина Мед на привлекателна за мен цена. Утре ги чакам, даже скоро ще взема още 2 от същите
Колк,о привлекателна е цената и какъв е размера?Ако не е тайна рабира са!
- stefan4o
- Контакти:
Не е тайна. Размерът е 185/60/14, гумите са с ДОТ 2008, на цена 76 или 74 беше едно от двете
Предпочетох този вариант, вместо нова Дебица/Сава на същата цена с по-нов ДОТ.
В една гумаджийница ми поискаха за Клебер дот 2010 каран 3 сезона и почти пластмасов грайфер 120 лева.
Предпочетох този вариант, вместо нова Дебица/Сава на същата цена с по-нов ДОТ.В една гумаджийница ми поискаха за Клебер дот 2010 каран 3 сезона и почти пластмасов грайфер 120 лева.

-
renault_19
- Автомобил:
- Двигател:
Чакам с нетърпение отзивите ти на киша и мокро като цяло в студено време .
Много странно решение си взел.За 10лв повече на гума взимаш firestone,gislaved или нещо подобно с дот 2013.Който ще ти изкара 4 зими спокойно,докато тогава континентала ще е на 9 години.Отделно за тия пари дебицата пак 2 зими си капитан с нея, заповече не става, но дали с тоя континентал 2 зими ще си поне на положението с дебицата
И пак много пари са ти взели, за това нещо повече от 50 на бройка е престъпление.В Германия стоя дот 2008 ще си отнесеш глоба направо и не можеш да минеш преглед с него.
Чакам отзиви.
Много странно решение си взел.За 10лв повече на гума взимаш firestone,gislaved или нещо подобно с дот 2013.Който ще ти изкара 4 зими спокойно,докато тогава континентала ще е на 9 години.Отделно за тия пари дебицата пак 2 зими си капитан с нея, заповече не става, но дали с тоя континентал 2 зими ще си поне на положението с дебицата
Чакам отзиви.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Хубави са гумите, държат на сняг и киша аз съм с такива със същия ДОТ но моите не са нови а са карани през годините!
На мен ми е интересно дали са шумни като нови защото моите вече са доста шумни, инъче грайфера е учудващо дълбок за този дълъг период от време през което са експлоатирани, обаче вече вият зверски на асфалт
На мен ми е интересно дали са шумни като нови защото моите вече са доста шумни, инъче грайфера е учудващо дълбок за този дълъг период от време през което са експлоатирани, обаче вече вият зверски на асфалт
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
renault_19 написа:Чакам с нетърпение отзивите ти на киша и мокро като цяло в студено време .
Много странно решение си взел.За 10лв повече на гума взимаш firestone,gislaved или нещо подобно с дот 2013.Който ще ти изкара 4 зими спокойно,докато тогава континентала ще е на 9 години.Отделно за тия пари дебицата пак 2 зими си капитан с нея, заповече не става, но дали с тоя континентал 2 зими ще си поне на положението с дебицатаИ пак много пари са ти взели, за това нещо повече от 50 на бройка е престъпление.В Германия стоя дот 2008 ще си отнесеш глоба направо и не можеш да минеш преглед с него.
Чакам отзиви.
Не може изобщо да правиш сравнение с firestone gislaved независимо, че имат 3 години разлика.
Аз съм с ТС800 3та година сега и това е най-добрата гума във всяко отношение за мен, но съм с широк размер 195/50/15. Даже е по тиха от летните ми. ТС830 и 850 пак са добри, но по мое мнение са по зле от 800 .
-
renault_19
- Автомобил:
- Двигател:
от 2008ма до 2013та не са 3 години,а вече почва и 2014та и човек да вземе тая гума трябва да е поне с 3 години идея да е кара,защото нова гума нисък клас 3 зими ще кара без проблем.Значи ще идем поне на 2016та.В Германия не може да се кара с по -стари гуми от 5 години явно не случайно :) ПРимерно.Стефанчо ще сподели отзиви може и да не съм прав.Любопитно ми е това решение и ще чакам отзиви.Може и да бъркам.
- stefan4o
- Контакти:
За мен решението е взето. Аз съм на мнение, че ако са съхранявани както си трябва тия гуми няма да отстъпят на тези с по-нов дот, да не говорим за сравнение с Гиславед и Дебица
Все пак тук не говорим за салам или за кренвирши, че да има срок на годност.
Държа да подчертая, че използвана гума с такъв стар дот никога не бих си купил. Просто ми дойде бонус, понеже се бях приготвил за друга цена, като очаквах дот 2012
Все пак тук не говорим за салам или за кренвирши, че да има срок на годност.Държа да подчертая, че използвана гума с такъв стар дот никога не бих си купил. Просто ми дойде бонус, понеже се бях приготвил за друга цена, като очаквах дот 2012
-
renault_19
- Автомобил:
- Двигател:
Мат`ряла старее, може би ако поставиш нещо във вакуум и тъмнина ще е по-друго,ама не знам.Нищо де като падне дъждеца и снежеца и стане под 0 драсни 2 реда да видим какви са отзивите.Не си млад шофьор можеш да прецениш така че чакам отзиви :)
Аз лично съм скептичен че тия гуми след още 3 години когато са на 8-9 години ще са по-добре от 3 годишна дебица, но може и да бъркам.
Аз лично съм скептичен че тия гуми след още 3 години когато са на 8-9 години ще са по-добре от 3 годишна дебица, но може и да бъркам.

- stefan4o
- Контакти:
Аз по принцип съм на мнение, че след 3 до най-много 4 сезона е редно гумите да се подменят с нови. Предните зимни ги карах едните 4 сезона, другите - 3. Купувал съм ги чисто нови и не са на голям пробег, понеже зимата не карам кой знае колко. Та първите вече си се бяха втвърдили в известна степен и ги продадох на един от Бургас за 30 лева двете да им се радва, щото за сняг според мен не стават. Другите (които бяха всесезонни) пък ги дадох комплект с новия ми Континентал, който го карах точно един месец като бонус, да си ги кара като летни момчето. Съответно бяха Hankook IceBear W440, а всесезонките Hankook Optimo 4S. Горе-долу се надявам тая година като взема 4 нови зимни да ме изкарат около 3 сезона, което ми се струва ОК
Аз съм реалист и знам, че не може да искаш от едни гуми да ги караш 10 години 
Аз съм реалист и знам, че не може да искаш от едни гуми да ги караш 10 години 
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
xploda написа:Аз поръчах Sava ESKIMO S3+ MSДа видим с какъв дот ще ми ги докарат
Да се самоцитирам
Докарали са ми гуми с дот от Август 2013
Самите гуменки ги взех от тези момци - autogumibg.com 73.50 бройката. Реално най-евтино намерих при тях. И не само тази гума. И Гиславед и Ханкук и т.н. всичко е най-евтино при тях. Поръчах в 10 и нещо, бяха доставени преди 12
Утре ги монтираме и при първи дъжд и/или сняг ще се самоцитирам пак да кажа как се държат.-
renault_19
- Автомобил:
- Двигател:
Я сподели как са Hankook зимните, аз минлата зима се чудех между тях и firestone ,накрая взех него и съм доволен, но сега трябва да взема пак 2 за другата кола и сега се чудя пак между гиславед и Hankook .Gislaved-а мога да го взема на 80,Hankook на 85,firestone има на 95, нокиан и фулда на 95-100лв пак. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”