Пасат Б4 вакуум

Техническа и сервизна информация за Passat
mnh
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 вакуум

Мнениеот mnh » Чет 02 май 2013 18:09

Едно ще пипна-друго ще се развали... задните ми ел.стъкла не работят от както съм взел колата,но започва да ме дразни понеже се чува едносекунден звук от моторчето,но движение на стъклото няма.
Та отворих аз кората на вратата,разкарах изолацията, жилата са си здрави но не се въртят при натискане на бутона??

Реших да си тръгвам щракам централното - бум само десните врати се заключват :eek левите си седят отключени.
Вакуума си се чува нормално при спиране на двигателя по няколко секунди и никога не съм имал проблеми точно със заключването на вратата.

Има ли връзка между това вратата да е без кора и да не иска да свали бутончето да заключи както и двете леви врати свързани ли са по някакъв начин,че да не искат и двете да се заключат?!

:banghead :banghead

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 вакуум

Мнениеот vasilb » Пет 03 май 2013 9:41

Някъде е притиснато маркучето. То тръгва от багажника, има разклонение към капачката на резервоара и към вратите, след това се разклонява към левите и денсите врати - е от там трябва да търсиш къде е прищипано. Ако беше спукано или измъкнато компресорчето щеше да работи доста време или до изгаряне. Виж под задната седалка и шофьорския праг (пластмасовата кора в купето). Успех!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 04 май 2013 8:12

Вратите,които не се заключват по време на пробата,отворени ли бяха?

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 04 май 2013 12:39

pas1.8mi написа:Вратите,които не се заключват по време на пробата,отворени ли бяха?

И това е вариант, но защитата не беше ли само на шофьорската врата?

mnh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnh » Съб 04 май 2013 13:06

Опитах да ги заключа със затворени врати,просто си тръгвах от колата :mhihi
Ще човъркаме да проверим маркучите.
Ел.стъклата заработиха бяха скъсани кабелите във маншона между вратата и купето :banghead
Иначе моторчето на ел.стъклата и ротора СВЕТЯТ :bowdown :love.vwclub

Мерси за отговорите,ама колата е в бокса пак :dummy

mnh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnh » Пет 01 ное 2013 17:45

да не отварям нова тема... тааа къде се намира вакум помпичката на централното,щях да изкъртя корите от яд,че немога да я намеря :mhihi
колата е седан.

ifch0

Мнениеот ifch0 » Пет 01 ное 2013 17:50

Ако пак за B4 питаш - като погледнеш в багажника - в ляво, на вертикалната страница, под мокета.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 02 ное 2013 19:20

На В3 и В4 помпата се намира в багажника някъде около резервната гума (най-често в дясната част), като най-вероятно е под стиропорен капак.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 03 ное 2013 9:11

На комбито колега е при резервната гума в дясно под стопа, има си отделен ламаринен капак над нея.
На седана е там където е казал колегата
ifch0 написа:Ако пак за B4 питаш - като погледнеш в багажника - в ляво, на вертикалната страница, под мокета.
или още по лесно казано пред заводското място за аварийния триъгълник

mnh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnh » Нед 03 ное 2013 15:25

при седана( поне при моя :mrgreen ) вакум помпичката се оказа от лявата страна под кораба,ебати.
Както и да е открих проблема,защо не се заключват вратите - оказа се,че и капака на багажника има централно,чието маркуче се бе измъкнато от машинката ... не успях да сваля машинката с ключалката и само го изолирах края на маркуча.
И винаги съм се чудел защо аджеба не ми се заключва капачката на резервоара :banghead ми то машинката я НЯМА :mhihi :mhihi , а вместо нея има болт навит на маркуча :mhihi :mhihi

едит: на вакум помпичката,имаше една 14пинова букса която при мен беше изключена по незнайни причини.Оставих я в същото положение изкл. , но за какво е тази букса? :flag_bulgaria

Върни се в “Passat”