Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z+++HP

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z+++HP

Мнениеот Ludiq » Съб 21 юли 2012 10:28

Той brum си пише много верни и интересни неща...ама има тук и в дизеловия форум една шепа хора които "незнайно" защо са му все на контра и се всички са им криви и виновни. mhihi

Потребителски аватар
tekowar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tekowar » Съб 21 юли 2012 14:36

За тези, които незнаят колегата nkod от доста години ремонтира дизелови автомобили и е собственик на авто сервиз. В момента работи в чужбина и ремонтира автомобили, които в България ще се карат масово,след доста време и има преки наблюдения, върху най-новите творения на автомобилните производители. Също така е притежател на едно от първите по-сериозно напомпени 1.9 тди в България. С различни разпределителни валове има изминати доста километри. Така, че нещата, които знае са от личен опит, а не от прочетено в интернет. Brum моите адмирации към жаждата ти за знание и наистина си прочел доста неща по форумите,но практиката е нещо много по-различно и реално от стоенето пред монитора.За съжаление ,на хората с голям личен опит не им се обяснява много по форумите и много рядко се включват в темите, може би защото не искат да навлизат в подобни спорове.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Съб 21 юли 2012 17:50

tekowar написа:За тези, които незнаят колегата nkod от доста години ремонтира дизелови автомобили и е собственик на авто сервиз. В момента работи в чужбина и ремонтира автомобили, които в България ще се карат масово,след доста време и има преки наблюдения, върху най-новите творения на автомобилните производители. Също така е притежател на едно от първите по-сериозно напомпени 1.9 тди в България. С различни разпределителни валове има изминати доста километри. Така, че нещата, които знае са от личен опит, а не от прочетено в интернет. Brum моите адмирации към жаждата ти за знание и наистина си прочел доста неща по форумите,но практиката е нещо много по-различно и реално от стоенето пред монитора.За съжаление ,на хората с голям личен опит не им се обяснява много по форумите и много рядко се включват в темите, може би защото не искат да навлизат в подобни спорове.

Много точно казано,адмирации.
Не става само с четене и практика се иска и то доста!

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Съб 21 юли 2012 19:31

Ludiq написа:Той brum си пише много верни и интересни неща...ама има тук и в дизеловия форум една шепа хора които "незнайно" защо са му все на контра и се всички са им криви и виновни. mhihi

Ей това важи и за тебе!
Според мен понякога е по добре да не пишеш нищо отколкото да напишеш една камара с глупости.
Точно заради такива хора не пишат истинските знаещи дървени задклавиатурни философи!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 21 юли 2012 19:42

Ебаси к'во стана тука.

То аз чета и по форумите, ама не е като да не съм си цапал ръцете. Греша, но и си признавак като греша.

А колегата може да има много знания и практика, но да покаже, а не само да снася голи твърдения. Да се обоснове защо мисли така или да каже какви са му наблюденията и ще се получи диалог. Иначе все едно нищо не е казал. А в диалога се ражда истината :) .

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Нед 22 юли 2012 16:21

brum написа:Ебаси к'во стана тука.

То аз чета и по форумите, ама не е като да не съм си цапал ръцете. Греша, но и си признавак като греша.

А колегата може да има много знания и практика, но да покаже, а не само да снася голи твърдения. Да се обоснове защо мисли така или да каже какви са му наблюденията и ще се получи диалог. Иначе все едно нищо не е казал. А в диалога се ражда истината :) .

Тук стана мазало. Ако продължиме така ще се наложи да помоля за почистване на темата или направо да я изтрият.
Въпросите ми бяха прости и ясни.....
Не искам да знам за валовете от по 1000лева които стават на 1.9ТДИ. Искам да знам от какво става вал за 1.9ТДИ които е по добър от стоковия и въпросите ми по-горе. Престанете да си мерите пи.....те кои какво и колко знае. Ако има някой които да знае нещо интересно и иска да го обясни нека да каже, ако ли не поросто да си чете и да не взема отношение.
С 90% от темите се получава така: Заформя се диалог и накрая се засира от спамове и от спорове кои какво има и подобни.... :beer
Да опитане отново:

Има ли разлика във разпред.вал на 2.0 8В 115к.с. бемзин и 1.9ТДИ 8В 90к.с дизел????
Каква е тя изразена в цифри и снимки (ако е възможно)
И сега се чудя друго има ли разлика във вала на 1.9СДИ и 1.9ТДИ ????
Според моята "ЛОГИКА" трябва да има защото СДИ-то няма принудително пълнене на въздух докато при ТДИ-то имаме турбо, съответно (спред мен) при СДИ-то трябва по-дълго време да останат отворени клапаните за да влезе необходимото количество въздух. :talk: е КАК мислите?!??!>..... :screwy :beer

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 23 юли 2012 10:35

Аз нямам опит с подобни валове при дизел но само като идея мога да вметна че ако се прави тази проба с вал от 2Е според мен ще е по добе да се пробва с вал от Г60.Мисля че с атмосверен вал нещата няма да се получат понеже презастъпването на фазите при атмосверния бензинов двигател няма да даде полза при пренудителното пълнене при дизела в този диапазон на обороти.Поне така си мисля и пак казвам само давам идея нямам опит с дизелов двигател и такава интервенция и не ангажирам никой с мнението си но само на теория според мен ще е по добре да се пробва с вал от г60 :да:

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Пон 23 юли 2012 22:41

Да не излезе съшия накрая scare Те как обичат с 5 чарка 6 коли да правят ВАГ няма да се учудя хич :drunk

brum

Мнениеот brum » Пон 23 юли 2012 23:00

Не са същите :) .

Английски нали знаете - http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=210553 . Не съм я чела цялата, ама още в началото тоя дето пише казва, че има съмнение, че афтърмаркет тунинг валовете за TDI може да се окажат просто премаркирани други заводски валове. В случая на dbilas - не е така, щото ясно се вижда, че вала е шлайфан.

Четейки по-надолу обаче се вижда, че трудно ще се сложи бензинов вал на дизелова кола, щото колелото за ангренажа се захваща по различен начин. Дизела е на конус, а според инфото там бензинките не са на конус.

nkod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkod » Сря 25 юли 2012 0:09

полисевидин ти си пуснал темата а не четеш отговорите. на парвия вьпрос сьм ти отговорил в началото.на втория вьпрос дали вала от сди е по добьр от вала на тди е да.по добьр е замервал сьм гьрбиците на смукателните клапани са с по голям градус на отваряне. но колко е по добьр и дали ше усетиш разлика незная.иначе сьм пробвал на тди разпределителен вал от бензинов фв,дбилас 250,дбилас 260 ,с различни повдигачи , с двоини пружини на клапаните,с по големи клапани изп.35мм смук.38мм , с механични повдигачи и т.н.тези работи сам ги правил лично а не сьм го прочел някьде и после да пиша че е станало и ми става много смешно когато някои напиши някоя глупост и после сам си вярва и кара останалите и те да вярват и глупоста става велика.в спора незнам какво се ражда но дотук в тази тема не се е родило нишо.дано сьм бил полезен с отговора си.мисля по тази тема повече да не пиша.

brum

Мнениеот brum » Сря 25 юли 2012 8:47

Явно доста си си играл. Я кажи - защо пробва с механични повдигачи?

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Сря 25 юли 2012 8:55

nkod написа:полисевидин ти си пуснал темата а не четеш отговорите. на парвия вьпрос сьм ти отговорил в началото.на втория вьпрос дали вала от сди е по добьр от вала на тди е да.по добьр е замервал сьм гьрбиците на смукателните клапани са с по голям градус на отваряне. но колко е по добьр и дали ше усетиш разлика незная.иначе сьм пробвал на тди разпределителен вал от бензинов фв,дбилас 250,дбилас 260 ,с различни повдигачи , с двоини пружини на клапаните,с по големи клапани изп.35мм смук.38мм , с механични повдигачи и т.н.тези работи сам ги правил лично а не сьм го прочел някьде и после да пиша че е станало и ми става много смешно когато някои напиши някоя глупост и после сам си вярва и кара останалите и те да вярват и глупоста става велика.в спора незнам какво се ражда но дотук в тази тема не се е родило нишо.дано сьм бил полезен с отговора си.мисля по тази тема повече да не пиша.

Ти не ми давай оценка дали чета темата си или не, защото не ми четеш мислите. mhihi
Прочетох отговорът ти и на 90% се отказах да се занимавам с преправянето на бензиновият вал, просто темата се разводни в спорове и исках още някой запознат с процедурата да изкаже мнение.
Колкото до вторият ми въпрос, за СДИ-то в процес на търсене на вал съм и като го намеря ще го пробвам.
Благодаря за вниманието. :beer

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Нед 12 авг 2012 23:16

някои може ли да ми даде инфо за вала на 1Y градуси ,лифт..

Потребителски аватар
Calearo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z++

Мнениеот Calearo » Съб 02 ное 2013 21:15

Колега имам въпрос и аз моя мотор е афн 110 коня колектора от 131-ца пасва ли на моя мотор мерси предварително за отговора,и съжелявам че ползвам тази тема.

brum

Re: Друг разпределителен вал и всмук.колектор за 1.9TDI 1Z++

Мнениеот brum » Съб 02 ное 2013 22:05

Да.

Върни се в “Силов тунинг”