С какво масло карате дизелите си?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: С какво масло карате дизелите си?
Я и аз да попитам.... Пасат 1.9 AVF маслото го смених с Мотул 5в40 от форумския магазин, но майстора дето го сменя е писал, че трябва да го сменя след 15000км.Навика ми е около 8-10000км да сменям, но наистина ли това масло е за 15000км?
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Маслото се сменя на 15000 км. или на една година. Което настъпи първо. Всичко останало е разход на материали и фолклор. Изключвам лонг-лайф маслата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и лонг лайф маслата ако караш предимно градско, стават на боза след 7000 км. разлика с другите няма.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Точно така, Long Life маслата понасят 30'000км пробег само ако се кара предимно извънградско.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=100094
Някой да има мнение относно втория пост на морфей1? Доста интересно четиво е
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
30'000мили или 48'000km градско с едно масло и ти гарантирам, че мотора ще изглежда така:
Последна промяна от radi_nrj на Нед 03 ное 2013 22:27, променено общо 1 път.
- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
penko_pulev написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=100094
Интересно ми е обаче, какви стойности ще придобият нещата, когато в цялата схема добавим 3 много важни фактора, а именно:
Фактор 1)
Въздухът в България е най-мръсен в цяла Европа
Фактор 2)
Най-скапаната нафта в Европа
Фактор 3)
Съмнителното качество на голяма част от маслата на нашия пазар
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Да и аз съм на това мнение. Постнах го за да могат колегите да четат, да си правят сметка и да не си правят скъпо струващи екперименти. Скоро се чудехме на един приятел на Реното защо колкото повече го ръчкаш, толкова повече сервизният интервал на маслото по борд намаляваше. Когато го караш културно темпа на намаляване беше доста по-малък. Та представям си и 30к километра да изкараш с едно масло и да си падаш пък и състезател малко. Както в италия нямат навика да сменят маслата то по логиката от този пост трябва всички коли от там да са с безупречни мотори, направо като чисто нови... Та да внимават колегите, защото не всичко което четем тук е вярно. Особено за България и качеството на всичко тук.
Поздрави
Поздрави
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Колеги, искам да споделя с Вас впечатления от маслото "YACCO" VX 600!!! За втори път ползвам това масло.
1.тубата има нов дизаин: в ляво е новия.
2.на старата опаковка има "хомологация" от VW
3.на новата опаковка вече липсва подобна информация тук имаме само "спесификация"
4.цвета на "новото" масло е по-тъмно, и по-мътно!!! Докато "старото" масло е изразен кехлибарен цвят, и е много по-бистро въпреки че е на една година откакто съм отворил тубата.
5.когато реших да си прелея от тубата в по-малко шише което нося в колата си, в него имах от "старото" масло около 100гр.тук с изненада установих че ДВЕТЕ МАСЛА НЕ СЕ СМЕСВАТ "новото" масло "стои" отгоре върху "старото" именно тук забелязах разлика в цветовете и прозрачността на двете УЖ еднакви масла.
Жалко че, колкото и снимки да направих на шишето разликата не се вижда на снимката.
Маслото закупих от "официалния представител" на марката за гр. София
п.с.
за последен път ползвам уж "вносни" масла от все купени от "официални вносители" - всичките "гаражни" търгаши.Вече предпочитам да ме "работят" големите търговски вериги макар и да е по-скъпо при тях,но да не давам "кръв" на подобни "дребни душици". Ще купувам масла само които се афишират като български!
1.тубата има нов дизаин: в ляво е новия.
2.на старата опаковка има "хомологация" от VW
3.на новата опаковка вече липсва подобна информация тук имаме само "спесификация"
4.цвета на "новото" масло е по-тъмно, и по-мътно!!! Докато "старото" масло е изразен кехлибарен цвят, и е много по-бистро въпреки че е на една година откакто съм отворил тубата.
5.когато реших да си прелея от тубата в по-малко шише което нося в колата си, в него имах от "старото" масло около 100гр.тук с изненада установих че ДВЕТЕ МАСЛА НЕ СЕ СМЕСВАТ "новото" масло "стои" отгоре върху "старото" именно тук забелязах разлика в цветовете и прозрачността на двете УЖ еднакви масла.
Жалко че, колкото и снимки да направих на шишето разликата не се вижда на снимката.
Маслото закупих от "официалния представител" на марката за гр. София
п.с.
за последен път ползвам уж "вносни" масла от все купени от "официални вносители" - всичките "гаражни" търгаши.Вече предпочитам да ме "работят" големите търговски вериги макар и да е по-скъпо при тях,но да не давам "кръв" на подобни "дребни душици". Ще купувам масла само които се афишират като български!
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Още преди 3 години престанах да ползвам Яко-продукти. Щом няма спецификация от VW, значи не са им дали! Не слагай масло без VW стандарт. Има много писано по темата...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не само с YACCO е така,МОТУЛ специфик също има нова визия:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=158576&start=150
Вижте какво съм писал в темата........
Беше готино масло,вече не е точно така...
Не знам какво да търся за следващата смяна
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=158576&start=150
Вижте какво съм писал в темата........
Беше готино масло,вече не е точно така...

Не знам какво да търся за следващата смяна

-
- Автомобил:
- Двигател:
От години ползвам само Арал, защото единствения официален вносител ми е роднина, и имам 100% гаранция за произхода на продуктите им.
Карам само с ЛонгЛайф 3, сменям когато компютъра ми каже, на 27-28К км, смесен режим, 2/3 извънградско, 1/3 градско, колата е с DSG скорости.
Карам само с ЛонгЛайф 3, сменям когато компютъра ми каже, на 27-28К км, смесен режим, 2/3 извънградско, 1/3 градско, колата е с DSG скорости.
-
- Автомобил:
- Двигател:
motul X cess .... motul X clean - някой наясно ли е каква е разликата
-
- Автомобил:
- Двигател:
anpa1 написа:motul X cess .... motul X clean - някой наясно ли е каква е разликата
Едното покрива VW 505.01,VW 505,а другото-само VW505
загледай се и ще го видиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:anpa1 написа:motul X cess .... motul X clean - някой наясно ли е каква е разликата
Едното покрива VW 505.01,VW 505,а другото-само VW505
загледай се и ще го видиш.
Е то е ясно това, че там по някакви спецификации X clean е 505.01 ( което се препоръчва за помпа дюза) , а X cess e 505.00. Въпроса е какво повече е 505.01 в сравнение с 505.00???Може би по рядко, или по добре смазва или се държи по добре при определени условия...??? И на 2те пише че се препоръчват за всички видове бензинови и дизелови мотори. Освен това има и MOTUL SPECIFIC, на който пише че е разработен СПЕЦИАЛНО за WV т.с отново за помпа - дюза....????
Върни се в “Дизелови агрегати”