Спешно търся мнение за Toledo 2.0 16v 150 коня, произведено 1996 г. Съжалявам, че пиша във вашия форум, но все пак нали има нещо братско - VAG. Предполагам все някой ще може да ми каже нещо за двигателя и модела, понеже знам, че има достатъчно общо с vw и знам, че е нещо средно м/у Vento и passat.
Интересува ме поддръжката му, слаби места какви има.. чести повреди и по - скъпи евентуални изненади. Ходовата част мисля е здрава и евтина за правене, интересува ме всичко друго за двигателя и автомобила като цяло. Смятам да му сложа газов инжекцион и да го постегна колкото мога с някой лев отгоре. Ще се ползва ежедневно и ще се кара в и между два не големи града. Въобще цялостното ви мнение за автомобила и конкретната обява, на която съм се спрял, ще ми е от полза.
Ето и колата, която ме грабна и мисля да видя - http://www.cars.bg/u840622
Надявам се ще ми помогнете и ще ме насочите, благодаря предварително!
Toledo 2.0 16v 150 коня, произведено 1996 г. мнение
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Toledo 2.0 16v 150 коня, произведено 1996 г. мнение
Здравей. Първо тоя модел декоративна решетка и фарове на Толедо се монтират при по-старите версии преди фейслифта. Моделна година 1996 би следвало да изглежда ето така отпред:

Надявам се разликата се вижда на тази снимка доста добре.
Относно самия модел - този модел конкретно е на платформата на Голф/Джета Мк2. Не е нещо средно между Венто и Пасат, както си мислиш ти. Просто е едно не толкова модерно Венто, ако мога така да се изразя (няма да изпадам в подробности защо венто е по-"модерна" кола от този модел Толедо). Като цяло все едно поддържаш Голф 2/Джета 2 - т.е. евтина поддръжка (много от частите са напълно еднакви, дори в купето). Има писано относно тоя модел във форума, разтърси малко. Действително е непретенциозен като цяло автомобил, но ръждата му е голям враг, което е може би най-големият му минус. Цената му го прави доста привлекателен, често се предлага с климатик като оборудване (както и конкретният посочен от теб).

Надявам се разликата се вижда на тази снимка доста добре.
Относно самия модел - този модел конкретно е на платформата на Голф/Джета Мк2. Не е нещо средно между Венто и Пасат, както си мислиш ти. Просто е едно не толкова модерно Венто, ако мога така да се изразя (няма да изпадам в подробности защо венто е по-"модерна" кола от този модел Толедо). Като цяло все едно поддържаш Голф 2/Джета 2 - т.е. евтина поддръжка (много от частите са напълно еднакви, дори в купето). Има писано относно тоя модел във форума, разтърси малко. Действително е непретенциозен като цяло автомобил, но ръждата му е голям враг, което е може би най-големият му минус. Цената му го прави доста привлекателен, често се предлага с климатик като оборудване (както и конкретният посочен от теб).
Последна промяна от stefan4o на Вто 08 яну 2013 19:28, променено общо 2 пъти.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Изглежда добре,но огледай за ръжди отдолу по праговете-там им е слабото място.Това,че търгаша е толкова сигурен за километрите,няма да го коментирам.За поддръжка някой друг да се изкаже,иначе са сполучливи коли.Повечето от нещата по колата са от Golf 2/Jetta до колкото знам,а и доста части под капака са Голфови,колкото и странно да звучи.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Учебната ми кола, която карах беше такова Толедо, с дизелов двигател! Голямо куче поне според мен! Вървеше добре за 90 коня, представям си това (ако е читаво) 2.0 150 коня би трябвало да не си иска предния мост!
От снимките не се вижда нищо конкретно от колата, докато не се отиде на място, не може да се каже нищо за дадената кола, а като цяло модела е здрав, а на каква кола ще попаднеш е друга бира!
Тази кола която гледаш я гледам повече от 1 година да се продава! Но обявата изтича и се подновява!
Аз лично не бих купил такава кола, защото е данъка и е близо 300 лева! А застраховката зависи но не е под 200 лева! Нямам конкретно виждане към дадената кола, но само заради двигателя не бих я купил!
А за рЪждата, трябва да бъдеш силен и да знаеш, че кола от Германия без ръжда, е нещо невероятно, особено на тези години! Според мен търсиш нещо евтино, но то излиза скъпо, разбрах го късно но по-добре от никога!
От снимките не се вижда нищо конкретно от колата, докато не се отиде на място, не може да се каже нищо за дадената кола, а като цяло модела е здрав, а на каква кола ще попаднеш е друга бира!
Тази кола която гледаш я гледам повече от 1 година да се продава! Но обявата изтича и се подновява!
Аз лично не бих купил такава кола, защото е данъка и е близо 300 лева! А застраховката зависи но не е под 200 лева! Нямам конкретно виждане към дадената кола, но само заради двигателя не бих я купил!
А за рЪждата, трябва да бъдеш силен и да знаеш, че кола от Германия без ръжда, е нещо невероятно, особено на тези години! Според мен търсиш нещо евтино, но то излиза скъпо, разбрах го късно но по-добре от никога!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Данъка не е 300лева...поне в София за 115 коня е около 120лева...гражданската в Бул Инс в кеш пари е 187лева, иначе на вноски е около 197-8лева. Това зависи и в кой град ще се кара де....
Колата наистина се продава от около година...и аз я гледах Юни месец 2012 да се продава когато си търсех кола
Колата наистина се продава от около година...и аз я гледах Юни месец 2012 да се продава когато си търсех кола

- dangala
- Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
- Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011
Какво като се продава от около година? Още по добре за теб като купувач.
Отиваш, гледаш, ако всичко е наред и колата е читава му размахваш пачката и се договаряте за 1000-1200лв.
Поздрави
Отиваш, гледаш, ако всичко е наред и колата е читава му размахваш пачката и се договаряте за 1000-1200лв.
Поздрави
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Основен проблем на модела преди фейслифта(окт. 1995г), какъвто е този който гледаш, е ръждата. Виж гърловината на резервоара, праговете, всичко
Самата кола е изключително евтина за поддръжка, този двигател не толкова, но това е ABF като във всеки друг ВАГ

Самата кола е изключително евтина за поддръжка, този двигател не толкова, но това е ABF като във всеки друг ВАГ

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Ако колата няма ръжда и двигателя се държи добре няма да съжаляваш,евтин като подръжка,части бол,имат проблем с ел машинките на стъклата,често се "пречупват" кабелите около маншона на вратата,понякога и комфорт модула прави мизерий,двигателя се представя доста добре,в момента карам голф със такъв двигател,данъка във варна е 160лв,гражданската 187лв ако не се лъжа
на газ градско дава 12/100 ако всичко е изрядно,извън съм го смъквал до 8,при скорост около 120-130 даде 9 с газов инжекцион,ангренажа е 20-ина лева,ролката на Ина беше към 70-80лв по спомен,кабелите са малко по-скъпи,около 120-150лв пак по спомен,капачка и палец 35лв,свещите според зависи от 10лв нагоре,съедините на Закс 290лв,имат един О пръстен под масления охладител който е желателно да се сменя редовно,иначе почва да тече масло от там,повечето цени са ми по спомен,не съм си ги записвал някаде,но като цяло гледам винаги да слагам качествени части,най-големия + на колата е багажника,аз бях с торойдална бутилка и като съборех задните седалки ставаше ебахти и ковчега,всичко е въпрос на късмет,само не се връзвай на "Kлиматика работи,само е за пълнене с фреон" защото повечето го казват само за да избегнат проблема с ремонта на климатика,който най-често е компресор 

Колега,можеш ли да упоменеш кода на двигателя,извинявам се,ако е само един но бих искал да знам повече за този тип двигатели.Преди време ми подхвърлиха,че имало и някава верига в тях.
- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
Колега, линкът към обявата ти не се отваря.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Сигурно защото е от миналата нова година
ABF, има верига на разпределителните валове.

Колега,можеш ли да упоменеш кода на двигателя,извинявам се,ако е само един но бих искал да знам повече за този тип двигатели.Преди време ми подхвърлиха,че имало и някава верига в тях.
ABF, има верига на разпределителните валове.
Споменаха ми,че този двигател харчи много и е труден за поддръжка,ядял масло и т.н.то има и кола и кола.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам Сеат толедо само че дизел и съм много доволен от колата,удобна икономична и с голям багажник
глегай да е читава че да не ти излезе солено след това 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
I4o_naskov написа:глегай да е читава че да не ти излезе солено след това![]()
Най-добре казано

Благодаря на батко Миро за бързия и изчерпателен отговор.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”