Golf 3 GT 1996г. - слагане на MP3 и колони
- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Re: Golf 3 GT 1996г. - слагане на MP3 и колони
А някакъв начин да се сложат на таблото има ли? Знам че само от лявата част не може да се сложи решетката,но това не ми е проблем,след коледа ще сложа други и за сега искам да карам с тези. Така че ако има някакъв начин да ги сложа 

- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Явно на radi не му се занимаваше да ти обеснява пък аз нямам много работа и ще ти обясня малко по-подробно. Значи оригиналната система се нарича компонентна. Тя разделя пищялката горе на таблото да ти пее на ушенцата и средните и ниски тонове долу в краката където се разпределят най-добре в обема на купето. Това е най-удачното решение за всеки средностатистически автомобил. Има и вариант да се състой от 3 компонента системата (или 3-лентова както каза radi с което наименование не съм напълно сългасен) съответно: високи (или т.н пищялки), среди и ниски т.е 3 отделни колони от всяка страна, но това е нещо с което ти няма да се занимаваш. Ако сложиш малки коаксиални говорители горе (каквито са DCX) ти просто падаш няколко класа надолу в отношение на акустика. Най-добре е да подмениш заводската система с нещо от рода на Hertz dsk 165, по-скъпо е но си струва! Надявам се да си вземеш и приличен плейър а не някой китайче от 40-50 лв. 

- Супер Ицо
Взел съм пайнер и съм много доволен от звука му
нямам пари за нови колони,за това ми се иска да сложа тези които имам,но щом звука ще се влоши,мисля да пропусна 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На оригиналните има ли им нещо?
- Супер Ицо
Като усиля малко повече и почват да преебават звука. Когато чух Hertz-овете в магазина преди да ги купя,ги усилиха и свириха доста прилично. За това искам да ги сложа,но след това което прочетох започнах да се разубеждавам. Но все пак,нали и Hertz-овете си имат пищялки? Те няма ли да компенсират липсата при положение че махна заводските?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
То ако ги имаш налични не пречи да ги монтираш, но трябва да изключиш тези в предните врати. И това, че звука се "преебава" може и от плеъра да е.
- Супер Ицо
Значи да изключа варианта да сложа Hertz-овете и същевременно да ми работят тон колоните на вратите?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Не! Въпроса не е да компенсираш високите тонове а средните и ниските който ще ти се загубят. Дефинирай "преебава". Ако почват да дрънчат като усилиш може да са изгорели мид-басовете които са във вратите.
- Супер Ицо
Ами като цяло като усиля повече,звука някак си се изкривява,колоните на вратите почват да дрънчат,но дрънченето мисля че е от корите. След малко ще изкарам колоните от вратите да ги погледна все пак.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”