АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
Ами снощи по Нова-Телевизия го казоха би трябвало и в нета да е плъзнало 

-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
mrpetrov написа:spears написа:Глоба от 6к лева до 10 000лв
Колега - да не би случайно да имаш достъп до проектозакона? Ако не - от къде ги измисли тези глоби?
Метни едно око на това: http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/n3-ikiopps.pdf
Интересното е от 5-та страница.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Нищо не видях
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Svetlix написа:...
Метни едно око на това: http://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/n3-ikiopps.pdf
На 5-та страница - за стъкла и колани.
Къде по-точно да видя какви ще са санкциите за неспазването на въпросната наредба, която е влязла в сила от Март 2013-та? Че нещо ми убягва...
И както попита и друг колега по-рано - със случаите "заварено положение" как ще се процедира? Това ако някой може да ми го посочи къде е уточнено - цена няма да има!
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Четете от 7-ма нататък
и Приложение № 1. Това е нещо... и аз не знам какво
и Приложение № 1. Това е нещо... и аз не знам какво- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Абе копирайте квото трябва,че нищо не виждам.Всъщност видях,че газовата уредба се води дооборудване,а не изменение по конструкцията,както твърдеше един колега по-горе.
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Svetlix написа:mrpetrov написа:spears написа:Глоба от 6к лева до 10 000лв
Колега - да не би случайно да имаш достъп до проектозакона? Ако не - от къде ги измисли тези глоби?
Колега ако се мъчиш да се заяждаш и да се правиш на голямата работа тук не е мястото
Е казах си да не пиша у форума ама аиде... то с такива хора кфо се праи 
- mrpetrov
Здрасти, Петров!
...от Петров!
Това е наредбата, според която като сложиш газ на колата - до 14 дни трябва да идеш, та да ти го отразят в талона. Иначе - можело някой да те санкционира.
Ама кой да те санкционира, като аз в колата държа само малкият талон, а то бензин/газ пишат в големия?
Освен ако не са и колегите - автомобилисти/контролни органи от КАТ - модернизирани с интернет връзка "по време на проверката", та да видят и големия талон... Ама в такъв случай - те за какво ще ме проверяват - дали имам талон, или са от тези "технически служби", от които между другото - като направих справка в сайта на ИА Автомобилна Администрация
българска е само "Технотест"?!
Въобще - доста заплетена история...
Определено продължаваме да следим с интерес!
...от Петров!
Pet_rov написа:Четете от 7-ма нататъки Приложение № 1. Това е нещо... и аз не знам какво
Това е наредбата, според която като сложиш газ на колата - до 14 дни трябва да идеш, та да ти го отразят в талона. Иначе - можело някой да те санкционира.
Ама кой да те санкционира, като аз в колата държа само малкият талон, а то бензин/газ пишат в големия?
Освен ако не са и колегите - автомобилисти/контролни органи от КАТ - модернизирани с интернет връзка "по време на проверката", та да видят и големия талон... Ама в такъв случай - те за какво ще ме проверяват - дали имам талон, или са от тези "технически служби", от които между другото - като направих справка в сайта на ИА Автомобилна Администрация
българска е само "Технотест"?!
Въобще - доста заплетена история...
Определено продължаваме да следим с интерес!
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
spears написа:Колега ако се мъчиш да се заяждаш и да се правиш на голямата работа тук не е мястотои не излишно съм казал че го чух по телевизията а ти като си мислиш че си в прокоратурата и искаш да обедиш другите че е така ......
Е казах си да не пиша у форума ама аиде... то с такива хора кфо се праи
Не знам къде видяхте заяждане и на базата на какво извади тези "гениални" заключения.Просто дадох линк към проекто-наредбата. Тук, както и в ЗДП (ако си го чел) цифри няма да видиш. Просто дадох линк какво ще се иска от хората за в бъдеще. Не става на въпрос само за газта, ами и за фарове и други.
Независимо какво работя и с какво се занимавам, тук съм обикновен потребител като теб.
И на мен ми е любопитно за завареното положение, а също така и как ще се доказва завареното положение.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Svetlix написа:И на мен ми е любопитно за завареното положение, а също така и как ще се доказва завареното положение.
Много лесно, в паспорта на газовата си пише кога е монтирана, в договора ми за покупко-продажба си пише кога съм си придобила кочината. 2+2.
-
varna
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Това е пълна недомислица, какво ще стане ако реша да си сваля газовата уредба и да карам на бензин? Пак ли да сменям талона? Да си връщат паспортите за газовите, това си е точно източване на бедния народ, защото който има пари не си слага газово обикновенно.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да ма фанат за зареждачката и ченгетата и ония от горе.
Тва са пълни глупости и едва ли някой ще тръгне да сменя талони и т.н.
Нито имам стикер,нито паспорт,нито пък ще тръгна да сменям талона.
Обаче имам евроклапан което за мен е най-важното при една уредба.И смея да твърдя е толкова безопасна колкото и на бензин.
Тва са пълни глупости и едва ли някой ще тръгне да сменя талони и т.н.
Нито имам стикер,нито паспорт,нито пък ще тръгна да сменям талона.
Обаче имам евроклапан което за мен е най-важното при една уредба.И смея да твърдя е толкова безопасна колкото и на бензин.
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
и от какво те предпазва евроклапана, да ми обясниш, че не разбирам
така или иначе при не работещ двигател по тръбите до изпарителя все има газ 
така или иначе при не работещ двигател по тръбите до изпарителя все има газ - nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Аз имам едно подозрение, че след година-две ще въведат данъчния модел от някой западни държави, а именно - на колкото по-евтино гориво караш, толкова по-висок данък плащаш (така е например в Холандия).
Обаче ако го направят, никой няма да отиде сам в КАТ и да декларира че е на газ. Всички ще карат с тороидални бутилки, пълначките скрити под емблемите, ключетата под таблото и изпарителя някъде скатан да не се вижда.
А с тая наредбичка ще изнудят каращите на газ сами да отидат и да си признаят... и после земи таа тесла.
Обаче ако го направят, никой няма да отиде сам в КАТ и да декларира че е на газ. Всички ще карат с тороидални бутилки, пълначките скрити под емблемите, ключетата под таблото и изпарителя някъде скатан да не се вижда.
А с тая наредбичка ще изнудят каращите на газ сами да отидат и да си признаят... и после земи таа тесла.
- mrpetrov
nii написа:...на колкото по-евтино гориво караш, толкова по-висок данък плащаш (така е например в Холандия).
Колега, явно си запознат как са нещата в Холандия.
Да попитам само - ако в Холандия си взема изцяло електрически автомобил - какъв данък ще плащам? Щото, нали сте съгласни, че токът за момента е най-евтин...
Просто се чудех...

Върни се в “Автогазови уредби”